Zika Virus di Malaysia!

12:34 AM

Allahu.
Tak tau nak gambarkan perasaan ni macam mana bila tau dah ada yang kena Zika Virus ni kat Malaysia.

Jom check gejala-gejala Zika virus ni.

Lebih kurang sama dengan gejala denggi jugak😑😑😑




Dalam keadaan sekarang, no vaccine lagi ya untuk Zika virus ni. Zika Virus ni sangat berbahaya esp for PREGGY MOMS...Allahu.
I dont what else to say untuk mgambarkan hati aku ni.

As a preggy mom, of coz la yang ni paling buatkan aku risau. Tambah pulak memang lately ni after balik bercuti banyak betul nyamuk! Memang asyik2 pasang ubat nyamuk bakar tu ja lah!!! Geram. Tak cukup dengan tu, cuci2 apa yang patut. Bekas-bekas dekat luar rumah takut ada yang takung air. 

Tidur pun malam2 da pakai seluar panjang tak macam selalu asyik nak pakai short ja! Allah, seram nya. Harap-harap semua kita dilindungi Allah. 

Korang-korang pun be careful ya. Rajin-rajin cuci rumah especially kat luar rumah yang ada potential untuk jadi tempat pembiakan nyamuk Aedes tu tau. Sama-sama kita berjaga😐😐😐

Semoga Allah lindungi kita semua😓😓😓

You Might Also Like

6 comments

  1. takut dengan virus ni datang Malaysia :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan..semoga Allah lindungi la kita semua😮😮😮

      Delete
  2. semoga Allah melindungi kita.. hurm kalau ada gejala tu cepat2 cari hospital

    ReplyDelete