Stress nyamuk banyak..

3:00 AM

Yes memang stress bila nyamuk banyak ni.
Lagi2 bila ada dapat berita Zika da ada yang kena kat Malaysia. Terus istigfar banyak-banyak.

Dalam duk cari natural repellent baru teringat kat Pokok Halau Nyamuk ni atau lebih dikenali dengan nama Jeremin. Nama saintifiknya; citrosa Mosquito . Baru teringat pasal pokok ni. Dulu2 ada ja kat rumah ni, tapi dah mati masa kemarau hari tu.

Ni bila mood nak berkebun tu mai maka apa lagi, jom cargass ke nursery kesukaan aku tu.

Bau dia memang kuat. Bila tersentuh akan ada bau macam serai skit, lemon skit. Nyamuk memang kompem tak suka.

Harga dia aku beli cuma RM8. selalunya harga dia boleh mencecah ke RM15. tapi sebab aku selalu beli pokok kt nursery ni dapat la murah.

Nak jaga pun tak susah. Senang je. Dia tak cerewet pun. Cukup air , cukup matahari ok ja! Aku letak kat dalam rumah ni. Stress sebab banyak nauu nyamuk dalam rumah ni haaa.

Semalam nampak la nyamuk bertempiaran bila aku sentuh2 and gonyeh2 daun pokok ni. Haaa amik kauuu!!!!

Ok lah, len kali kita update pasal kebun balcony ai tu pulak ya

You Might Also Like

12 comments

  1. nak cari ni jugak la sebab kat hostel salu kene gigit nyamuk

    ReplyDelete
  2. Sekarang stanby minyak yang ada bau serai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..bgus gak tu...
      Xpun bli essential oil serai tu

      Delete
  3. nk try cari area alor star ni ada jual ka x

    ReplyDelete
  4. kak lia beli kat mana.. nk kena p cari la kesian tgk ayah selalu jd mangsa

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Kt pokok tu zaf...
      Nak lagi ni...
      Cabut daun dia skit letak atas katil...
      Kompem nyamuk xmai dekat

      Delete
  6. Replies
    1. Ada ekin...
      Ekin try cari kt nursery...
      Bagus pokok ni

      Delete