Natural Make Up look

7:05 AM

Baru-baru ni kan kecoh pasal isu banyak sangat orang request nak mekap RM50 la RM30 la apa la.

Haiyohhh pitam mak dengar nak...pitamsss. Beginner make up class aku pi pun dah RM350...macam mana orang boleh slumber badak ja mintak make up RM30-RM50, lain la kalau orang tu sendiri offer kan nak make up for RM50 kan.



Untuk 2 make up look di atas yang nampak sahaja natural kata kauuu...simple sajaaa kata kauuu.....

Ni haaaaa bahan-bahan yang digunakan oleh mak2 andam tau.


 Ni belum masuk eye liner, bulu mata pelesuuu lagi tauu

So tell me, gamak lagi nohh hampa nak mintak mekap RM50 zaman2 mcm ni...nak beli pondesyen pun tak lepas nak oiii. Tu belum kira terbongkok2 lagi nak mekap hampa sejam tau.

Pada yang bertanya aku, tak wat dah ka mekap...aku stil buat make up. Tapi aku da tak travel ke rumah org utk wat make up. Sebabnya, satu hal aku nak kena drive cari rumah org...satu hal lagi dah sruh kita p make up kat rumah...mintak murah pulak tu....dah mintak murah tu tanya pulaj kita pakai make up amenda....ewahhh....adoihh agak2 ler derrr. Minyak byar pakai duit dik, setakat ni bulu mak ni tak laku lagi kalau nak byar minyak tu😁😁😁

Kepada yang nak mintak aku mekap kan...boleh...tapi silalah mai ke rumah aku. Dont worry bilik belakang yang aku guna untuk wat make up orang tu ber ekon lagii haa..takdak isu peluh keti tauuu.

So bagi yang nak make up utk dinner ka, brtunang ka, sanding ka apa ka semua bagai tu. Boleh la roger2 hakak. Sila la mai ke rumah and jangan la banyak songeh pulak ya. Yang pasti sejarah hidup akak ni, tak pernah lagi tenyeh MAC pelesuuu kat muka akak sendiri apatah lagi kat muka orang tauuu...

Meh wassap kalau nak ya 0133363775

You Might Also Like

6 comments

  1. Hahaha mnx murah tp nk makeup ori n brands.. Aiyo.. Ssh org cmni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...
      Biasa la Reen...
      Maybe dia tak tau kot brpa harga seketul2 brg2 make up tu😁😁😁

      Delete
  2. Haha mohon hempuk yg berkata2 itu .. Foundation aje da beratus oik haha ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...
      Kan....
      Penat nk ckp sbnarnya...
      So biar lahhh diaaa

      Delete
  3. muka alia xyah makeup tebal2..mmg dah lawo
    mcm k.el ni mmg muka pecah umah..kena mekap tebal2 hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alohai..mana ada....ok ja muka kak el...
      Muka alia x make up nmpk mcm kak limah...xbermaya...tu yg touch up touch up gak tu...
      X kompiden nk kluar rumah xpkai make up

      Delete