Food Review : Warna Warni Ramdhan Buffet di Ixora Hotel.

11:14 PM

Hai hampa semua. Sat ja hari ni dah 1st June dah, kagi 5 hari dah nak sambut kedatangan Ramadhan Al Mubarak. Hai tiap kali nak sambut Ramadhan akan ada satu feeling heppy dan sayu. Susah nak describe perasaan tu kadang-kadang. Hai. Lagi-lagi bila nak masuk bulan posa ni eksaited gila la nak beli barang-barang masak untuk berbuka. TAPI KADANG-KADANG TU BOLEH BUNTU JUGAK LA NAK MASAK APA KAN....sapa ada masalah macam ni sila angkat tangan....kita serupaaaa

TAPIIIIIII hampa-hampa takyah nak risau sangat la sebab lani macam-macam hotel buat buffet sempena Ramadhan ni. Salah satunya Hotel Ixora yang terletak di Perai ni. Pilihan makanan pun memang sangat-sangat banyak dan berbaloi sangat dengan harga.

Untuk pengetahuan, tema Buffet Ramdahan di Ixora Hotel kali ni adalah Warna Warni Ramadhan Buffet. Memang warna-warni sangat-sangat lah. Pilihan makanan pun bermacam-macam yang pastinya disediakan oleh Chef-chef di Ixora hotel ni.

Jom kita tengok menu-menu yang disediakan oleh pihak Ixora Hotel sempena ramdhan yang bakal tiba ni.

Nasi Rampai Aidilfitri

Gulai Lemak Kualt Sisir dan Pucuk Paku.

Bayam tumis Isi Udang

Daging Rendang Maharani

Siput Lala Masak Tauchu

Ikan patin Masak Tempoyak

Penang Char Kuey Tiaw

Kambing golek pun ada uolls

Pelbagai jenis sambal.

Ulam-ulaman yang of course memang pilihan hati (dasar orang kampungdotcomdotmy)

Pelbagai jenis pencuci mulut.

Pelbagai jenis kurma turut disediakan.

Shawarma ayam.

Aneka jenis buah-buahan.

Siap ada choc fountain lagi.

Comel kan.


Kuih raya pun dah ada.

Banyak kan pilihan makanan dan hidangan yang disediakan pihak Ixora Hotel ni.

Kambing golek yang super sedap siap pilihan gravy yang best.

Makan time. Memamg masakan dia semua sedap-sedap.

Sup ekor bersama roti. (memang marvellous sangat rasanya)

Dessert pilihan hati.


Untuk pengetahuan hampa semua,




Waktu Buffet Ramadhan
13 Jun - 4 Julai 2016
7.00pm - 10.00pm


Harga
RM 72 nett Dewasa
RM 45 nett Kanak-kanak (ketinggian antara 0.9 - 1.2 m)

*Early bird voucher at RM 68 nett each, first come first serve, limited only
Special at Buy 9 GET 1 FREE (equivalence RM61.20 nett each)

Untuk Tempahan
info@ixorahotel.com
04-382 8888


LOKASI:
Ixora Hotel
Jalan Baru,
Bandar Perai Jaya,
13600 Perai,
Pulau Pinang







You Might Also Like

6 comments