Supermom??? Am I???

12:06 AM


Every mom rasanya admit kita ni da jadi macam Supermom kan...
Yeahhh i know.

Yang bekerja dengan cara bkerja yang tak bekerja lagi la 24hrs NON STOP house chores....

Seriously lately i feel like i'm a bad mom. Fyi, aku da start hantar Adriana ke rumah pengasuh, called her tok mama masa December hari tu. That was a month before I started working/worked again(but now da tak kerja balik dah...work for myself now). That December menimbun-nimbun tempahan homemade soap aku masuk. Bayangkan 1000pcs of Xmas doorgift aku kena siapkan. Dengan nak ke Krabi lagi. Pftttttt. Gila wei gila. At least time tu aku memang all out gila kat soap ja. Cukup time hantar Adriana ke rumah tokmama dia and then ckup pukul 6 aku pick up dia. Balik rumah layan-layan dia sat, dia tidur and then aku siapkan balik soap aku. Gila gak lah time tu.

Ting tong gak aku. Pastu January lepas seminggu balik bercuti dari Krabi, start ka bertugas as Engineer (dambaan masyarakat la sangat..haktuihhh). After several weeks, aku da tak boleh go on dengan kerja aku tu. Ada sebab musabab yang aku rasa aku patut keep it to myself only.

Then by the end of February aku da FREE again. Tempahan sabun, Rosetyara glow fd & honey bee masuk mencurah-curah. Alhamdulillah la kan.

Sebelum aku resigned husband ada tanya aku, aku nak jaga sendiri Adriana or nak terus hantar rumah tokmama dia? Aku decide untuk stil hantar dia ke rumah tokmama dia. Bukan sebab aku nak lepas tangan. NO trully sebab aku rasa bila dia start duduk dengan tokmama dia, dia da pandai bergaul. Kalau tak asyik menempek kat aku ja. N kalau dia duduk fulltime dengan aku, aku takut aku tak dapat nak focus 100% dekat dia.

Ya lah, aku seriously bukan seorang yang multitasking. I need to focus on one thing rather than berlagak jadi multitasking and end up semua hancussss. So aku taknak aku punya tumpuan kat Adriana tu hilang. At least kat rumah tokmama dia ada Kiki n Hanania. Boleh gak dia berkawan-kawan. Kalau dengan aku, nanti dia kacau aku wat reja aku mula jadi tarzan. NOT GOOD...NOT GOOD...


Mak mana yang taknak spend 24hrs dengan anak sendiri ya dak??? Tapi kemampuan aku terbatas.. memang kalau boleh nak sangat jaga dia sendiri. Tapi sedar kemampuan aku yang tak berapa nak multitask ni. Lagi nak melayan customers punya peel. Lagi nk.packing barang...packing n wrapping sabun...belum cerita lagi nak p pos barang lagi. Paham-paham ja lah. Kalau nak angkut anak sekali ke poslaju ni. Susah tu satu hal. Bahaya pun satu hal. Lagi2 kalau orang da aim hang bawak anak kecik kan selalu ke poslaju. Bodo-bodo buat kerja macam ni tengok2 da pukul 2 3.

Bila anak balik tidoq awai maka aku pun aku sayu ja rasa hati ni. Dulu masa duduk dengan aku kul 1 pun xtidoq lagi. Sekarang ni awal betoi mek ni tdoq. Takpa lah kakak. Hari jumaat ni takyah p rumah tokmama ok. Kakak stay ngan mama ja kat rumah.


Sometimes we have to choose to this or to do that so that we can have the quality one rite???
Bukan senang nak jadi supermom. Dan bukan senang nak senang ya anak mama sayang.

You Might Also Like

2 comments

  1. Wahh.. pika tak leh bayangkan macam mana pika nanti.. teehee~

    ReplyDelete
  2. iols ni superwoman smpai bila2 kut haha

    ReplyDelete