Resipi : Grilled beef korean style

8:25 AM

Hai lama kan tak update resipi apa masak2 campak2 kan...

Oklah hari ni pun kategori campak mncampak jugak ni haaa

Marinate2 jadik....
Haaa gituuuuu kannn


Ni la rupanyaaa...marinate2 jadik haaa

Jom kita tengok

bahan-bahannya:
♡ daging
♡ crushed garlic
♡ Tesco BBQ sauce
♡ minyak bijan
♡ maggi seasoning yang selalu orang letak kt burger tu
♡ thymes -->fresh from my urban garden ja
♡ rosemary--> pun dari kebun aku
♡ sweet basils

Cara-cara:
1. Potong daging nipis2 n panjang macam yg selalu kita nampak masa makan kt Seoul Garden..ingat motip nak bajet koreaaa kenn
2. Seasoning dengan semua bahan2 di atas kecuali sweet basils.
3. Marinate for 1 hour..lagi lama lagi sedap oi.
4. Panaskan sedikit minyak...memang skit tauuu.
5. Then masukkan semua bahan-bahan yang da marinate tadi.
6. Kacau2 sampai air daging tu kering then bubuh la sweet basils tu.
7. Nampak da kering2 tu boleh angkat dah.
8. Pastu plating la skit dengan sweet basils yang lebih2 tu.

Haaa kan senang....
Tapi M ja nak wat tuuu

You Might Also Like

3 comments