Resipi : Cheesy buttermilk prawn

9:02 PM

Wohoiiiii
Lama tak bersiaran alia oiiii
Bersawang nanti...
Macam mana nak dapat award blogger yang dedikasi dan rajin ni?
Wakakakak...mimpi pun belom tentu kannn...

So kali mai nak share resipi cheesy buttermilk prawn. Resipi yang kacang sangat-sangat nya pun hai nyaa...


Bahan-bahan:
* udang la opkos
* kunyit
* garam
* minyak untuk menggoreng
* butter
* susu low fat
* cheese yng keping2 tu 3 keping
* garlic cincang
* daun kari
* gula

Cara-caranya:
1. Gaulkan udang dengan garam dan kunyit dan silalah goreng ya. Goreng agak2 masak ya. Jangan lama sangat.
2. Silakan angkat. Minyak yang goreng udang tadi kalau banyak boleh buang skit kalau tak banyak takyah buang terus masukkan butter( slowkan api ya time ni)
3. Masukkan daun kari dan bawang putih cincang tu.
4. Biaq bau tu naik semerbak sambil kacau-kacau ya.
5. Pastu terus masukkan susu.
6. Pastu rasa cukup garam tak?kalau tak cukup bubuh skit. Sebab note dat butter aku guna buttercup so memang da afa garam. Aku just letak2 garam nak bagi rasa skit ja.
7. Then letakkan secubit gula.
8. Lepas tu masukkan kepingan cheese tu.
9. Final step, masukkan udang-udang yang da digoreng tadi.

DONE.
da boleh makan sesuka hati hampa.

You Might Also Like

4 comments