Adriana first timer train ride

5:18 AM


Few weeks ago kami anak beranak ke kl utk kenduri kawen kawan kami kt MICET dulu si Azim apek tua tu.
Kawen jugak ko ya.
So kitaorang pun decided duduk kt Vistana sebab dekat dengan train(monorail/star) kat situ kan.

Apa lagi seronok kemaennn mek kenit ni. Almaklumlah penang xdok train gini haa. Kami just plan nk ke KLCC je. Last p klcc masa preggy ke dia. Time tu nangis2 kena CTS. Dari Star Titiwangsa tu kami wat interchange utk naik Putra ke KLCC. Baru tau sekarang semua intergrated. Ko beli tiket star ke monorail ke putra ke boleh sekali harung ikut stesen yg ko nak trun. Dah tak payah nk beli tiket 2 3 kali masa kt pertukaran stesen tu. Bagus tu. Dah la pagi2 kan org bz kedaung. Takleh belah aku mnghadap hectic nya lifestyle org key ell.

Masa naik Star tu ok lagi ka sebab less crowded. Tapi Ya Ampunnnnnn masa naik Putra tu mak aihhh berbakoi2 bau KETI!!!
JAHANEM BETUL. bayangkan kalau aku kena p kerja n preggy ngadap hari2 bau KETI KEPAM gitu.mau muntah n pengsan aku ni!
Tahan napas n tahan hidung ja lah laki aku cakap.


Kemaennn kan budak kenit ni. Seronok nauuu. Maklumlah dapat naik tren.


Masa kt Toys R Us KLCC...mendapat la papa...kena paw la ngn ai kenit ni Thomas n Friends. Nasib la papa. Kan anak bersemngat baru pess time naik tren pa oi.


Tak abih2 cantik tak tren anena...
Cantik tak
Cantik takkkkkk

Hadoiiii jem mak ni oiii

Ni pulak masa dalam lift Vistana.
Mama jom balik rumah..
Rupa2 nya rumah dia hotel Vistana tu...
Pitammm lagikkk
Esok kita naik ketapi lagi ya papa.

Ya lahhh...esok tu kita p ke Ikea ja pulak sayam oi...

Apapun walaupun husband aku mnyesal naik tren sebab pening bau KETI orang. Tapi it's a good experience and exposure utk our litle princess. Tengok dia seronok, rasa mnyesal tu pun hilang la kan.

Busuk pun busuk laaaahhh.

Salam tren Banglasia~~~

You Might Also Like

2 comments

  1. hi adriana..nama sama anak auntie lah.. ;)

    ReplyDelete
  2. sukanya dia naik train.. hehehe sabar jelah alia..

    ReplyDelete