Food review: Roots by Melting Bites Bayan Baru Penang

1:09 AM

Sebenarnya kan p makan kat sini dah lama. Lepas dari Jumpstreet lagi dah p makan kat situ. Tapi asyik mood ke laut laut laut ja. Haaa kan dekat Ao Nang baru dapat ilham nak update sebab dah puas ke laut kan.

So untuk pengetahuan korang Roots ni terletak dekat Bayan Baru. Berhampiran dengan market Bayan Baru tu.

Jom layan gambar-gambar kat dalan Roots tu.


Dalam dia memang class, dari segi deco memang ok cantik sangat.

Siap ada ruang tempat main untuk budak lagi. Memang Adriana suka la wei....

Ok bab makan.

Ni yang aku order. Spaghetti with grilled chicken. Aku amik agloi olio punya spagetthi ja. To be frank bagi aku ayam dia macam keras, macam over grilled. Pasta tu ok rasa dia.

Yang ni pulak yang husband aku punya. kita orang amik yang set punya sekali dengan ayaq. tapi bezanya dia amik chicken chop aku amik grilled chicken. Pasta dia bolongaise, cuma part chicken chop tu rasa dia pun over fried and dah jadi keras dan tak moist.
And yang paling agak tak best kami kena tunggu almost 45minutes untuk dapakan meal yang kami order. Walhal, sebelum kami ada 2 customers ja itupun depa memang tengah makan.

Overall, dari segi food bagi aku dan suami agak "frust" sebab banyak aku tengok review cakap ok. Mungkin nasib kami hari tu kot tak berapa nak OK dapat makanan tak memenuhi citarasa kami dan servis pun agak lambat. Nasib lah deco cantik dan ada tempat untuk anak bermain kat situ, bukan apa kalau ramai orang kami boleh terima servisnya lambat dan rasa makanan yang agak mengecewakan.

Diharap pihak The Roots dapat menambah baik atau improve service yang sedia ada. Bukan apa, cafe anda memang berpotensi untuk pergi lebih jauh lagi cuma kena pastikan servis dan rasa tu sentiasa maintain.

Sekian review dari makjem dari kejauhan.


You Might Also Like

12 comments

  1. alahai..mujur la kami ni jenih xpandai nak makan makanan omputeh ni..tapi inshaAllah klau ada orang nak blanje ok ja..hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami suka gak western2 ni...
      Semua pun kami bedai kak murni...
      Hihu

      Delete
  2. akak tak nak try approch ke... hehehe
    hantu pasta ni memang suka la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt owner rejek pulak tgk review ni...
      Hehehehe...
      Tempat best dah....

      Delete
  3. semoga owner amik positif dengan review mak jem nie..
    servis kena maintain baru customer keep on comin..
    kan.. mak jem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la syg...sbb kedai mmg menarik dah..tp quality kena jaga la kan...
      Kalau tak rugi yakmat la

      Delete
  4. dok dgr lah jugak pasal roots ni
    mcm2 yang negative tp harap2 tuan owner tu boleh acceptlah komen ni bukan ape tuk kebaikan cafe depa gak kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...syg....
      sbb konsep apa dah best..
      cuma quality n service kena jaga la kan..
      kalau tak sayng laaa

      Delete
  5. Wowww nama glamer kedai ni ye alia...aglio olio ye ayam tu keras kejung ye...adehhh...mujur mee yer okey...harap tuan kedai baca review ni utk pembaikan masa akan datang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...mujur hat pasta dia ok
      Tp jadi tak best la kan...
      Harap owner dpt improve masa akn dtg

      Delete
  6. tak pernah makan masakan orang pputeh ni... hahahhaha darat la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala..pasta tu mcm mee la gak ekin...
      Boleh goreng ala2 mee gak

      Delete