Trip Alia : Langkawi Part 2

11:04 AM

Oklah.
Bagi yang tertunggu-tunggu Part 2 kan ( ehhh ada ka yang tertunggu tu???)
Kali ni more to cerita pasal cable car or nama yg di upgrade kan sky cab! Walaweh sky cab sekarang. Urban gila nama kan. Bahahaha.

Cable car ni da masuk acara wajib sincr husband aku tak pernah lagi naik menda alah ni. Yalah bayangkan member mai langkawi last masa Lima 95 kan...the first Lima i guess. 20 tahun bhai. Jakun jap laki aku cakap!! Kemon la. Dia kena tau Kedah Maju 2010 hokeyyyy. And dia kena jugak tau Kedah tu negeri kelahiran bini and anak dia and tak lupa juga Tun M idol dia tu. Saja aku nak high light orang2 Kedah ni terdiri dari yg cool2 belaka tau

Oklah enuf of that. Kitaorang sampai kt area cable car ni rasa dalam kul 9 or 9.30 mcm tu la. Time tu ada la 4 5 buah biji kereta kat car park tu. Ok lega. Tak ramai. Sampai kaunter time nak beli tu kalih-kalih tudiaaaa da start ramai orang beratoq belakang kami. Pfffttt nasib bek mai awai cik oi. Memang target nak mai awai sbb takut petang hujan kan. Nasib la kalau dak jenuh nak tunggu turn bagai.
Ingat da selesai la part beli tiket takyah beratur rupa-rupanya masa kat nak que cable car tu da ada da orang. Ramai la jugak. Tapi takdak la ramai gila kan. Kalau weekend and cuti sekolah tobat la ramai kan. Ehhh lagi 1 sebelum korang p tu pastikan la cable car tu beroperasi. Mana tau close for maintenance ka. Aku memang kol and check dulu awai2. Risau beb kita p jauh2 tengok2 tak bukak. Menganga la kita cik oi.

Jom layan gambar-gambar dulu na.



Area cable car tu. Dekat2 car park.



Kalau tak silap la sini pun ada resort dia sendiri. Tapi tak sure.


Mak jemah wajib selfie!


Masa tunggu turn nak naik cable car.


Kan da cakap. Orang2 kedah mmg cool weh!


Cengeynya muka anak dara kami weh.



Air terjun apa ntah kat bawah tu. Cantik!



1st pit stop.


Selfie dulu. Dulu selfie kat sini sorang2. Ni da bertiga.


Sky cab!





Naik lagi sky cab utk ke puncak or last pit stop.



Sila pakai kasut yg comfy ok. Sebab last pit stop ni memerlukan korang 8naik tangga yang banyak. Pakai heels? Nangis la hampa nanti.











Tutup time ni. Kalau sapa yang suka nak explore boleh la berjalan kat area sini.



Macam-macam penerangan duk ada. Budak-budak geologi mesti suka and terer bab2 ni.



Wajib selfie laki bini.



Subhanallah. Cantik kan!

Kalau korang nak tau. Untuk sky cab ni harga ada pakej-pakej dia. Ada yang sekali dengan 5d art museum la. Apa lagi ntah. Tak ingat dah.

Pemegang Mykad : RM20
Untuk Mykid: RM15 (atas 2 yo)
Bukan pemegang Mykad: RM40
Dan untuk 5D art museum tu, sapa IC 02 leh dapat murah lagi (orang kedah saja cik nahhhh)

Oklah tu ja nak cerita untuk Part 2.
Bersambung nanti Part 3 pulak na.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

11 comments

  1. Replies
    1. Best...sbb da lama xp langkawi...
      Njoy la raasa

      Delete
  2. CT dulu memula naik ya rabbi mengigil2 badan sbb takut tinggi ahaha..
    tapi dah few times naik okay saja.. tapi jambatan tu memang tak pernah lagi and tahla.. xnak kot..
    seram ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn...akk xnak naik yg jnbatan tu satu sbb gayat...1 lg tak larat la nak panjat naik tangga balik nnt

      Delete
  3. Kalau sha la... mesti masih berfikir lagi.. Nak naik ke x..
    Dah la gayat.. Fobia tempat kecik..
    Owh...

    ReplyDelete
  4. Ayat ni "high light orang2 Kedah ni terdiri dari yg cool2 belaka" memang tak boleh belahhhhh !!! hahahaha

    ReplyDelete
  5. Adriana buat muka stress tunggu cable car or maybe stress mama paksa amek gambaq.. heee

    ReplyDelete
  6. Dulu pi time cuti sekolah.. penat beratoq punya nak naik.. siap gilir-gilir beratoq sebab leih berdiri... nak kat atas sekali, hujan renyai2 pulak.. so, kena tunggu dulu.. tapi, lastly naik jugak... dah naik kan, haruslah pusing perabih.. kalau tak rugi... view diaa ! oh maiii ! cantik sangat...

    ReplyDelete