Krabi Day 3 & 4

10:54 AM

hi korang....hari ni nak thowback skit....


fuhhhhhh....
cit kemain da lama....
baru reti nk update...kira2 nk throwback la skit....
kalau nak tau....kitorg stay kat Ao Nang ni 5 hari 4 mlm....

hari ke 3 ni hari island hoping....hari ke 2 puas la survey pakej...last2 ktorg p tanya kat kaunter long tail boat tu....full day punya pakej island hoping dalam 3500 baht mcm tu....kira2 rm350++ la kan since duit msia teruk sekarang ni...
boleh pilih nak full day ka half day...kalau half day tu dalam 4 jam mcm tu ja island hoping....masalahnya...puas ke 4 jam jer?mesti la tak kan...

so ktorg decide utk guna direct amik long tail boat ja...kalau pakej per head tau...mau la 1500 baht sorg tak lari...kalau 4 org...dah berapa...ni sewa 1 boat....1 boat tu kau punya....beza byk kan...lagipun...jarak pulau2 kat krabi ni tak la jauh2 mcm klau phuket nk p island hoping tu...sini...dekat...

so jom jamu mata la ya...





1st pit stop...ktorg amik pakej yg poda island tu...poda tu mksud dia ayam...pulau ayam..hahahah...



ni nak masuk kat side lagoon tu


oh mai...lawa nya


cantik sgt2


oh ya..ktorg trun mandi kat sni...cetek ja...dalam paras dada mcm tu ja...sempat la cari kepah...best gak kat sni...tapi ni pakcik tu kata time air surut.....untung sbb air surut..so ktorg leh mandi manda kt lagoon ni...dah la lawo gila...
a


pastu terus kan perjalanan..n brhenti kat tgh2 laut tu..pak usu adriana nak lepas gian mengai.....skali papa adriana yg bwak naik ikan dlu...


adriana mandi ngan maktok dia...



masing2 muka puas hati dpt ikan tuuu



time ni da otw balik dah....

malam tu kitaorang decide nak p ke pasar malam kat area Ban Ao Nang....Ban dalam bahasa siam maksud dia kampung...mama la yg gtau ...sbb belah mama aku mmg ada Siamese blood....

tapi kebetulan pulak si bulat kami..tetiba terlentok...terus kami decide patah balik ke resort ja...maktok n usu adriana ja yg p beli makanan....


sleeping beauty ni tdoq dari 8 mlm smpai 8 pagi esoknya tu...pengsan sbb penat sgt p snokerling kot....


esoknya tu...kalau ikut aku ngn amir plan nk ke phuket...tp sembang2 ngan owner resort...dia kata amik msa lebih kurang 3 hrs jugak..so kami pun jadi malas....amir lagi la malas...ya lah...dia yg nk kena drive sorg2 kan....
so tukar plan...diorg 3 beranak...mama adik n amir p sewa long tail boat n p fishing...aku ngan adriana stay kt resort ja..n jalan2 naik keta kt area Ao Nang ni ja...


oh ya...ni la hasil depa fishing hari tu...pnyala berlambak kan...

oh lagi satu tips utk sesapa yg nak ke krabi....kalau nak makan murah...try la jejak kat area Ban Ao Nang..kat area situ byk muslim....n harga makanan pun murah2...

malam tu kitaorang dinner..ikan siakap 3 rasa besar gila...dengan paprik la tomyam la sotong goreng la...dengan air ovaltine tabur kot ataih lagi baru dlm 450Baht...means dalam rm45 time tu la...murah kan...

tapi lupa pulak nak snap gmbar...maklum lah lapaq sgt kan..actually tgh hari tu...aku ngan adriana kami 2 makan kt kedai tu la...murah pun murah..tu yg malam tu ajak depa makan kt sini ja...

oklah...

bersambung nnt utk hari terakhir kat Krabi ya

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments