Urban gardener kata nya

12:33 PM





Hasil harvest di kebun urban ku...
Ewahhhh...
Seronok kemain lagi kan..
Ya lah...dapat makan hasil yang kita tanam...kita jaga n belai lain woo feel dia..

Nak daun kari...nak daun ketumbar jawa..nak daun limau purut...nak daun bawang...daun selasih...semua main petik ja kt balcony n kat corridor rumah tu....

Cuba bayangkan..menda2 alah ni...busuk2 kalau aku amik kt kedai skit2 pun mau tak mau 2 3 hingget gak ni...

At least dapat berjimat...
Dapat sahut seruan Ahmad Maslan dan Ismail Sabri...dan tak lupa jugak Hassan Malek....



Ni pulak daun mulberry yg aku wat masak lemak...guna bahan2 yang aku petik kat rumah ni ja...

Alhamdulillah..dapat gak satu hidangan kan...

Nanti aku update resipi masak lemak daun mulberry ni ya...
Bagi yang bertanya..sedap ka daun mulberry ni..ok la...sedap..macam pucuk manis/asin2 tu....



Ni kat corridor luaq rumah...
Bertani kat tingkat 6 beb!



Ni pulak kt balcony



Masih di balcony yg sekangkang tikus....

Takpa lah...janji bercucuk tanam ni..bagi aku ketenangan...like seriously...

Aku pernah terbaca kat mana ntah..sesapa yang bercucuk tanam ni..bila ada binatang tumpang makan ka apa ka...kita akan dapat pahala dari apa yang depa ni makan...belum lagi kalau jadi tempat perlindungan depa kan...
Wallahualam....

Ok till then...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

1 comments

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete