Doakan aku...

8:11 AM



Yerp bayangkan...aku rsa aku apply utk attend course ni dari 2013 or maybe dr awai thun lepas...i cant recall back...

Tapi perghhhh...bila dpt jwapan mcm ni...rsa mcm best la jugak...
Dan harap2 sgt aku dpt join program ni...
Fully sponsored weiiii...xnak ka?siap module kali ni lain dari sebelum2 ni...

Ya Allah...semoga aku dapat la..doa kan aku ya...

Semoga dengan ini..aku dapat tolong ramai lagi mak2 kat luaq sana yang nak bf tapi kurang knowledge or lack of moral support n etc....

Aku nak kalau boleh ...breastfeeding ni adalah benda yang biasa dan normal..bukannya bila kau nak bf anak kau kt mall even with nursing cover on u...orang pandang kau macam alien...ya macam alien!kau tau alien tu macam mana kan???dan orang pun xkkan cakap yang gmbar susu tu adalah aurat/aib(wut the heck???UAI pun da ckp susu ibu bukan aurat..yg aurat tu nenen ibu...tapi aku pasti utk Muslim bukan sj2 nak p selak bg jantan2 selain laki dia bg tengok aihhh...kadang2 secara tak sengaja...yang hampa yg tertengok tu takyah la nk otak blue n imagine maciam2 sangat lah!!!aku rasa lelaki yg waras takdak la nak pikiaq n imagine smpai gila2 mcm tu kan...)

So tujuan aku tak lain tak bukan hanyalah nak educate more mommies utk bf...n to normalize breastfeeding....ya cita2 aku utk tgk more n more mommies ada kesedaran nk bf ni sangat tinggi...sbb tu la knowledge dalam breastfeeding ni penting...aku pun banyak membaca psal ilmu bf ni..n walaupun skrang anak aku dah 2 tahun..aku still cari buku2 yg related to bf...sbb kadang2 lain org lain cabaran dia....n perjalanan bf aku pun bukan la seindah yang disangkakan...klau kau rasa aku berjaya dalam bf journey aku ni sbb susu aku byk..kau salah...aku ada jugak up n down jugak dalam dapatkan yield susu utk Adriana...di uji demam panas bertalu2(sampai 40C)..tonsilitis yg cronic...smpai kena operate buang tonsils semua tu...semua tu cabaran utk aku...tapi yang pasti aku bukan yg jenis cepat mngalah dan asyik pikir negative ja susu aku takdak..susu aku takdak...aku mmg akan pikir..susu aku ada...susu aku ada...Ya Allah..limpahkan aku dengan susu untuk anakku...tu yang aku doa hari2...n Alhamdulillah aku dah berjaya tempuh semua tu...

So untuk mama2 ..mak2..ibu2...mommies..bonda2 kat luar sana...dunt give up...susu anda adalah hak anak anda....



To my lovely Adriana Arissa...thanks for being a good girl to mama...
N to my shuben..thnx for being my backbone throughout my breastfeeding journey...
I love both of u mucho2...

And to u yg membaca ni...
Tolong doakan aku ya

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments