Adriana first trip to Zoo Negara

11:02 PM

Salam n hi korang,

Apa khabar semua?
Korang sehat ka?
Haku ni ok mcm biasa ja....cuma kadang2 stress duk try n error nk wean off Adriana ni...

Korang pernah g Zoo Negara tak?kalau nak tau....aku ni nak masuk umoq 30 ni la baru jejak kaki ke Zoo Negara...konon post Adriana first trip to Zoo Negara kunun...padahal mama dia pun sama ja!
Kahkahkah...padahal dulu masa prektikel kt IMR tu ...duk kt Taman Melawati sebelah tu ja..tp hello...takkan org muda remaja time tu nak p zoo kot?of coz la tak kan....aku tengok semua yang p pun semua stok mcm aku...bawak anak kecik...p tengok cat besaq Adriana kata (tiger la tewww)...boleh dia meowww meowww kan kat si tiger tu....semua jnis tiger plak tu...

Utk trip ni...ktorg amik pakej yg sekali dengan Panda tu...RM54 utk dewasa...utk budak 3 tahun-12 tahun RM32 klau tak silap kot...klau ada kat AEON...dapat la 10%...oklah tu...sapa nak bagi kan???dah la ktorg p 2 family(family aku ngn adik ipaq aku.,4 dewasa,1 kanak2 & Adriana free entrance)

Kat dalam tu pun kitaorang amik tram...sbb gila baloq nak berjalankan...dah pulak tu yg jual tiket tram tu kata nk p ke Panda..dalam 45 minit jalan kaki....perghhhh....tapi aku tengok...takdak maknanya 45 minit...gila menipu!tak terasa kot..sebab sepanjang perjalanan tengok flamingo la apa la...


Muka roarrr dalam tram....


Tengok flamingo....


Adriana kata...papa meowww....
Meowww la sangat nak oiii...tu lioness la...





Shanteknya leopard ni...

And finally panda house...
Cantiknya panda house ni...dah la sejuk..ionizer merata...rumah aku...ionizer pun ada satu ja.....wakakak...


Ni Fu Wa...asyik mencekik ja keja dia...jantan kan...aunty tu kata dia makan 12 jam shari.....



Ni pulak Feng Yi...
Hat ni betina...
Asik tidoq ja!!!
Pastu golek sana golek sini



Tengok dia bergolek...Adriana kata omeyyyy nyaaa



Bergambar ngan Fu Wa sat...


Haha cute kan dia golek2?

Overall, okla puas hati...boleh tengok Panda kesayangan rakyat Malaysia ni ...dapat jugak kami rsa ekon...keti da becak time ni..dpt ekon legaaaa la

Tapi kalau nak lagi best...aku suggest korang p ke A Famosa Resort Safari....situ memang thorrrrbaekkkk bai!mmg thorrrbaekkk gila...tu yang aku p masa dip dulu la(kes derma darah dapat free tickets..student kalau nk beli mmg tak la..tiket mahai berdenggung)...U aku kan dulu dekat dengan A Famosa Resort...kawan2 aku pun ada yg sewa apartment kat situ msa belajaq...aku ja tak...

Ohhh yang A Famosa Safari tu memang luas gila2...n utk tour setiap pelusuk safari tu kena naik diorang punya jeep...akan lalu kawasan macam hutan tropika la kat dalam tu ada harimau bintang la apa la..tapi dunt worry jeep tu macam fully ada cage giteww...pas keluaq hutan belantara lalu ke kawasan padang pasiaq la...ada ostrich..ada camel la...banyak gak binatang2 rare yang depa letak kat dalam Safari tu...bab2 safety memang depa jaga la....kat padang pasiaq tu rsa mcm kat Africa da skit...xdapat p safari kat Africa...p kat A Famosa pun jadik lah kan...

Ok lah..da melalut bagai dari Zoo Negara masuk ke A Famosa punya Safari pulak...
Bila p ni...yang penting nak tengok anak heppy ja...bila anak heppy..kita pun jadik heppy...

Ok lah....
Nak p masak ni...
Babai

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments