Resipi Sticky chicken wing

Nyummmm...nyummmmm
Tengok tajuk pun da telan ailio....
Cisssss.....

Ni lah padahnya bila duk tengok balik gmbaq2 dalam fon....



Abaikan pinggan yg comot momot tu....

Bahan-bahan:

*wings 6 pieces(potong dan asingkan bahagian kepak dan drumettes)
*Garlics 6 ulas(ketuk2 ja)

Utk blend( A)
* halia
*bawa…

Kuch kuch hota hai

Favourite aku ni weiiii....
Tengok berapa puluh kali pun aku tak tau dah...
But stil boleh tersenyum2 kan....

Ehhhhh...jiwang sgt ni...
Pang karang...

Dekat wei ngan jiwa...
Sebab aku pun bercinta ngan kawan baik gak...
Berkahwin pun ngan kawan baik aku ni jugak...
Benggong aku dari dulu mai dia pa…

Resipi phad kra pao

Ni antara menu2 buntu kalau aku tak tau nak masak apa....masak phad kra pao ni ngn wat tomyam da setel mcm makan kat Hat Yai...




Bahan-bahan:
Ayam(bahagia dada...potong mcm dalam gmbar)
Garlic 6 ulas(potong nipis bulat2)
Bawang besar potong biasa
Cili padi 5 biji
Daun ketumbar jawa/ daun rempah viet…

My current obsession

Jom layan gmbar2 urban garden aku ni....
Actually ni dekat balcony aku ja....
Stress release kot tengok2 pokok2 ni....


Japanese roses ni aku beli 1 bekas/pasu ni rm8 sajaaaa...puas hati nyahhh...nanti kerat batang dia cucuk kat pasu2 lain...sangat senang dijaga....tak perlu ait banyak sgt because t…

Fasa jahil berubah ke fasa baik atau fasa alim taik kucing

Dah lama aku nak tulis pasal menda ni...
Dari kes Kiki CDM250 lagi aku nk wat entry pasal menda ni....
Sampai la sekarang ni kes awek bertudung kena "cabul" ngan mamat Kepak or KPOP....(tu pun macam dah basi kan)

Kadang2 la orang kita kuat gila la nak judge orang....siap keluarkan kata2 k…

Hobby....

Aku ni boleh dikatakan banyak jugak la hobby.....semua tu menda2 yg aku suka wat....

1. FOTOGRAFI
ni rasanya aku mewarisi dari arwah abah aku kot...sebab arwah mmg cool sbb suka fotografi mcm aku jugak...actually kami dua cool sebab kami 2 rapat....aku ni anak manja arwah abah....dapat UPSR 5A dapa…

Simple make up on the go

Sejak2 duk amik job make up org ni kan...suka la jgk make up nk ter over2....
Ehhhh....
Pastu nanti encik suami pun bising la....
"U ni nak p mana...make up lawa2 sgt ni???"

Ehhh dia ni....
Dia tak tau ka....bini dia ni da bergelar seorang mak andam...so kena la calit skit2 tak kasik puca…

Kcolly tak berkesan???

Ya lah...
2 3 hari lepas AJL(yg aku tak tgk pun...atau lebih tepat tak teringin tengok pun...faktor usia mnganjak 3series maybe)...banyak la yang mngecam Qu Puteh....Qu Puteh....mstilah puteh...ewahhh....aku pun salah sorg...kahkah...

nasib aku tak tengok..kalau x...mesti aku pun ter-annoying dgn i…

Resipi kangkung goreng belacan

Bahan- bahan:
~ left over sambal belacan(dalam 3 sudu makan..nak sedap bubuh byk pun xpa)
~ kangkung(potong dan asingkan daun dan batang)
~ sos ikan
~ minyak utk menumis

Cara-cara:
1. Panaskan minyak dan tumis left over sambal belacan.
2. Then masukkan batang kangkung...n goreng sat smpai nmpk mc…

Wishlist 2015

Ok lah.....

Cakap psal wishlist aku utk 2015 kn....
Walaupun org lain da wat wishlist ni berkurun dah....but it's ok....

Better late than nevaa rite???

2015 wishlist:
1. To be a better Muslimah, better wife, better mama, better daughter and better sister.
2. To stay focus.
3. To watch my calory…

hiatus....

salam...

sorry for a long pause...
kata nak update psal krabi la kan...apa la..
last2 entry tu aku kasik peram dulu lama2...
salah satu sebab nya...


ni lah dia....



banjir ni...

walaupun bukan kena kat aku..tapi ntah...aku rasa...aku xdapat la nk share menda2 yang aku duk seronok2...
p jalan..makan …