cabaran 30 hari blogging Day 1: Siapa saya??

1:37 AM

ok..nama penuh Alia Farhan Binti Said...kat umah arwah abah,mama n adik beradik panggil achik sbb anak ke 3...yg bestnya anak2 menakan pun panggil achik jugak..muda la ai kan...
Amik Diploma in Chemical Engineering Technology Major in Bioprocess dan masa Degree plak amik Bac of Chemical Engineering Technology Major in Process...main reason tak amik major in bioprocess dah masa degree sbb ai ni spesis susah nk lekat memory byk2..nak2 subject bioprocess byk kena hapai...kira2 takpa...ai is sukaaa....fav subject MASS TRANSFER sbb lecturer tu masa tu Mdm Induk n Mdm Marmy now dah Dr...they make it easier for us to understand the concept of Mass transfer....phewww...i liokke....subject paling azab aku rasa...Process Control ....phewww...blajaq asal lepas ja...1 subject ja kantoi tak ingat dah nama subject apa...tpi yg tu yg elektif bio yg aku amik...cis bedebah betul boleh kantoi subject elektif plak tu...nasib baik boleh amik short sem dan grad on time...

start kerja after 2 weeks abeh intern....walawehhh...seronok!xpikiaq nk mnganggur...and now resigned already after nearly 4 years working there....to do what i love and passionate....seronok...dpt spent more quality time with anak dan husband...project still on goin n in progress....bukan senang nak senang kan??kena la byk berkorban...but stil i practise what i learnt during chemical engineering school....sesuai ngn tema UniKL, WHERE KNOWLEDGE IS APPLY!

Oh ya lupa nk habaq....akak graduate UniKL-MICET...isteri kepada wonderful husband En Amir Mohammad Firdaus...mama to a cute baby girl Adriana Arissa....LOVE GREEN COLOR TO THE MAX...oklah...dats all


gmbar little family...



grrrrrr....geramnya budak busuk ni

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments