bengkak susu dan cara atasinya..untuk BF mom ajerrr

7:25 AM

heeee...
aku tgh pikir nak letak gmbar je tak...nk letak gmbar ke tak...
bukan gmbar aku la yg pastinya...
gmbar dr ihsan gugel sudaaa....
tp kang kalau ada pervert baca kang...
duk mcm2 plak jenuh plak...
tu belum lgi cita stalker2 or haters...
kang mcm2 la...

so sudah nya...
aku xnak letak okey....

so back to bengkak susu tdi...
mak2 yg bf ni memang kompem2 la akan kena bengkak susu...
kadang2 smpai demam2 lah...
macam aku awai2 dlu....
ohoiii....

so apa yg korang boleh wat adalah:
1) kosongkan breast korang...pump both side of the breast(sbb tu la untung kalau beli double pump...xlah sebelah lagi rasa mcm nk pecah n duk leleh2 kan)
2) kalau tak dak pump...try marmet(sila blajaq dr yg pro..yg ni ai is tak pandai lah)
3) ni mak2a yg ajaq..guna kubis..tekap kt breast tu..kejap ja..jgn lama2 kang kering trus plak susu kang...nanges la kau sorg2 kat situ)...ni aku tak try sbb aku takut kering...
4) makan lecithin from Shaklee- yg ni aku buat...so mmg betul reduce la bengkak susu..kalau tak rasa mcm nk tumbuk2 ja org2 kat sekeliling....

ohhh ya...lecithin ni bukan ja bagus utk bengkak susu...tpi bagus jgk untuk bf mom yang nak kurus...ko tau la kan..kalau bf ni nk diet2 mmg drop la susu tu...so kekdahnya amik la lecithin ni...In Sha Allah boleh tolong korg..cuma kena disiplin la ya...



lecithin yang best...rugi la kalau kat rumah korg xdak ni tauuu

nak order???
meh la order ngan saya ni....

whatsapp jer terus pun boleh..
nak tabya anything psal bf pun boleh jer

Alia Farhan Said
Your Shaklee Distributor
0133363775

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments