Basic Set Menyusu Shaklee

10:21 AM

terkejar-kejar masa nak uruskan task yang diberikan boss, nak pantau anak-anak buah buat kerja...tengok kualiti kerja orang...terkejar-kejar nak pump on schedule yang ditetapkan....
Been there....
Not an easy task...really...
admit sangat-sangat......

so saya memang sangat-sangat lah tabik bila ada ibu yang bekerjaya yang kuat dan tak payah amik supplement pun susu maintained sehari 20-25oz....pffftttt....

sebab saya sendiri pun pernah cuba untuk tak amik apa-apa supplement kecuali vitamin c la...sebab mmg takleh tinggal vit c ni sebab i have a cronic tonsilitis before...so vit c is so essential for me to take to boost my immunity....kalau tak mmg cepat la demam panas bagai...lega sekarang dah buang tonsils dan tak rasa lagi azab tu...

so what happen to me?
what make me changed my mind??
hahaha...of coz la...tired body...stress tak tentu hala will decreased my milk production...bayangkan dari sehari dapat roughly around 22oz or 24oz...it dropped to 18oz...yeahhh freak out...name it....tension...tension susu drop...tension dengan keja...tension dengan balik rumah nak wat kerja rumah lagi...tension nak masak lagi...tension nak pikiaq nak masak apa lagi...bayangkan sampai nak pikiaq masak pun jadi tension...tension anak asik nak ngempeng ja kat badan...tension la tension lahhhhh...semua nak tension tauuu time tu...

until one night...time tu memang take a deep breath la kata org putih...cuba bertendang....hahaha....pikir balik kenapa aku ni tension sangat....dah kau tension sangat ni kenapa alia oi???

sooo.....tinggggg....
i got the answer.......
my body....time tu rasa sangat2 tam bermaya...yes...penat!!!penat....lesu...lemau...ehh semua lah...bila badan da penat...otak pun mula lemau dan stress...
so start google what should i take to become less lemau n more energetic???

cuba teka apadia?????

............
.....................
............................
....................................

jawapan dia .....



yerp...b complex....and of course i choose Shaklee because dia green!!green tu maksudnya natural tauuu...dah la lengkap ngn folic acid...which is good for me....

oh ya...kenapa vit b complex ya??



nampakkan fungsi b complex kat sini?peranan dia nk convert protein , carbo as tenaga...which i was lack off....

dan kalau ikut kajian pun....b complex ni juga dipercayai boleh mengurangkan stress dan meningkatkan konsentrasi kita untuk jadi lebih focus....

memang seriously bila start amik bcomplex ni badan tak rasa cepat letih sangat...stress pun kurang...n keja pun lebih focus...kalau tak lepas lunch ja asik menguap....

~tu cita pasal b complex~

ni pasal yg kedua pulak.....

Alfalfa....


milkbooster ni mmg berkesan....tapi kalau badan kau penat...asik stress ja otak tu....memang susah jugak la dia nk boost kan milk production kau dik....kau telan maximum 10 biji shari pun tak guna dik oiiii.....

akak lepas dah wat checklist kenapa susu akak ni drop...lepas amik bcomplex bagai...amik alfalfa macam biasa...minum ayaq sehari dekat 5 L ...doa tak putus2 baru la milk production back to normal(normal2 akak ni sebenarnya da kira over supply sebenarnya)


bila da nampak kesan dia....

tambah lagi pulak dengan ESP...


memang bila amik ESP ni susu akan jadi agak pekat sebab kita kena ingat ESP ni sumber protein...so mmg la susu kita akan extra pekat...sama la jugak kalau kita bedai seafood berkilo-kilo...memang In Sha Allah susu memang akan pekat(da pernah wat eksperimen ni)...so jangan la kata orang-orang yang amik ESP ni nak ubah komposisi susu ibu yg Allah berikan mcm sesetengah org kata tu...tak baik tau....protein dlm ESP tu pun dari Allah kan😊😊😊

dan yang paling wajib kena ada ......

jeng2....

THE AWESOME OSTEMATRIX


my source of calcium....
nak beli susu dutch lady hari2 2 kotak parah la weihhh




so ni la dia basics set menyusu untuk ahkakkk ni dik non....
memang 4 ni akak genggam tak lepas....
tak kesah uolls nak follow macam mana pun dalam penyusuan anak korang...tanpa supplement ka apa ka...
ikut kemampuan badan masing2...
tepuk kepala tanya otak dan badan korang...badan aku ni mampu ka nak dapat semua2 nutrient2 yang hilang semasa menyusu tu...mampu tak badan korg dapat semua2 nutrient tu hanya dari pemakanan korg??kalau mampu teruskan belayar mengikut pilihan

dan tak hanya bergntung kepada supplements...akak jugak amalkan sunnah...makan kurma...makan madu...minum air halba...air zhafran...habbatus sauda+milo+ESP semua ni untuk bagi stamina dab boostkan pengeluaran susu...
xsalahkan amik kedua-duanya...
xpa tamak untuk kesihatan....
jangan kita kedekut untuk kesihatan sudah la yerrr....

so kalau ada sapa2 nak dapatkan set menyusu ni dari ai....
jangan lupa sms/whatsapp me: 0133363775....
i will try my best to give u a consultation and service...jgn risau...i mmg obsessed dengan breastfeeding ni....nnt kita leh share2 ya...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments