30 days blogging challenge, Day 4: Tips kemas rumah

12:11 PM

hadoihhhh....
memang macam salah orang ja nak bagi tips ni...
sebabnya....
tips aku kemas rumah...adalah kemas rumah time Adriana tengah duk lena tuu....

tapiiiiii.....
aku kemas dalam 30 minit...akan bertahan lah sampai dia bangun dari tdoq...
bila dia bangun...disaster balik....kadang2 geram...grrrr....tapi nak wat mcm mana kan...sel2 otak dia tengah pesat berhubung tu...

biarkan...

tapi at the same time ajaq dia mana nak simpan balik toys2 dia semua tu...bubuh dalam raga balik sebelum tdoq or keluaq ka....

and biasanya sebelum aku tdoq...which means dia dah tdoq lama dah...aku akan kemas2 skit apa yang patut...

esok repeat jadi balik disaster...

so macam tu la keadaan rumah aku....

hari-hari jugak sapu sampah sebab biasa lah nanti sampah makanan tumpah la..rambut la...maciam2 adaaa

sekarang ni pun wat satu tempat untuk SOHO aku ngn amir...kt dalam bilik ketiga kt rumah ni....ok lah.bilik kecik...just nice...kat situ letak segala stok bagai...
ni meja aku kat dalam SOHO...
JUST NICE....spread the posutive vibes...wehuuu

sebelum buat kerja boleh la macam ni...dah wat kerja mmg takdakla rupa ni...

ni pulak laundary zone aku...sempit...biasa lah..nama pun apartment...mmg sekangkang kera ja lah....nnt ingat nak letak shelf kt atas tu utk susun detergent bagai...tapi tak tau la boss nak tolong drill bilakan...biasa kalau rumah sendiri mmg la lambat...kalau rumah org cepat ja kan encik amir kan???

okla...tu aja tips kemas mengemas dari aku...

macam tak berapa kena ja...apa pun...for safety purposes...rumah memang kena selalu apply konsep 5S...baru la kita selesa dan safety pun terjamin...

till then....

babai






You Might Also Like

0 comments