resipi cheesekut yang simple dan mudah

11:50 AM

tudia tajuk
yerp jam dah 2.33am...okei...
baru lpas buat cheesekut....
dah lama teringin nak buat..tpi kalau nk buat siang mmg kem slm...nnt si kenit ni sama2 nk nyibuk kt dapoq...

so biarlah siang2 masak lauk pauk je ok!
tgh mlm bru la mgila kt dapor sekangkang kera itewww....

buat cheesekut ja pun kecoh kan....
hewwwwww.....
harus kecoh...sbb ini belog aku....kalau tak suka...sila kan angkat kaki....
because haters will hate no matter what u do.....pfffttttt.....

ok lah bahan2 yg perlu ada

*cream cheese...aku pakai tortura ja...beli kt kedai barang2 baking murah kot...rm7 mcm tu kalau xsilap aku...aku dah lupa dah..pokok nya mmg murah dr supermarket la ->biarkan lembut skit kat suhu blik dlm 1 jam mcm tu
*susu pekat(aku tuang skit ja...tak smpai setengah tin pon sbb ai is tak suka manis)
*fresh milk
*roti kering(aku pkai hup seng )
*milo(abiskan stok milo pasni takmau beli milo dah..nk beli cap buatan malaysia pula...xmau beli yahudi lahanat pny brg lagi...hehhewww) ->utk topping giteww

cara:
1) masukkan cream cheese tdi tu bersama2 susu pekat tdi...tak lupa jugak 1 cawan freshmilk korg tu
2) putar la ngn hand mixer korg tu...ada org guna blender...sbb maybe diorg takdak mixer...tp pastikan bersih betoi2 la kang rasa cabai pulak wehhh
3) agak2 da smooth semua...rsa pun kena ngn taste bud korg...da siap utk adunan...wahhh adunan gitewww
4)pastu freshmilk korg tu masuk la dlm mangkuk...then rendam crackers dln tu...jgn smp lembik...cpt2 susun dlm bekas...elok2 skit ya susun tu...
5) bila da susun crackers tu penuh 1 layer...korg buh skit adunan cream cheese korg tu nipis2...
6) ulang step 5 smpai la lebam dan adunan tinggai skit...tpi utk atas tu kasik tebal2 skit la cheese dia tu
7) da siap tewww...kau tabur la milo nokss....
8)baru masuk peti sejuk...buh yg kt bwah ya...esk tgh hari aku nk rasa...ngihaha





paham ker step2 aku wat tewww???
sila la paham2 sndiri yek...
lupa la nk tgkp gmbaq step by step oo bebeh.....

ok good nite

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments