resipi cheesekut yang simple dan mudah

tudia tajuk
yerp jam dah 2.33am...okei...
baru lpas buat cheesekut....
dah lama teringin nak buat..tpi kalau nk buat siang mmg kem slm...nnt si kenit ni sama2 nk nyibuk kt dapoq...

so biarlah siang2 masak lauk pauk je ok!
tgh mlm bru la mgila kt dapor sekangkang kera itewww....

buat cheesekut ja pu…

resipi bendi goreng belacan

wehuuuu....

sapa suka makan bendi angkat tangan??
sapa yg balik2 mkn bendi rebuih angkat tangan???
aku la tu dolu2...
skit2 rebuih ja smpai cemuih la...
sebabnya kalau bendi ja rebuih wat ulam...xpernah tau pun boleh wat menda lain....

sampai la aku browse cari resipi apa leh wat ngn bendi ni....

f…

make up service penang and kedah

for make up service for ocassion like akad nikah, dinner, reception, photo shoot, outdoors..etc...kindly whatsapp me 0133363775 for fast responds...
only use high quality make up products for my dear clients... what i used..is what i will be using to my dear clients....



posted from Bloggeroid

spoil

spoil....
aku nak ckp psal spoil kan anak....
ya...aku mmg agk manjakan anak....
tapi aku kurang setuju kadang2 dengan laki aku lagi2 bab2 nak belikan baju dia yg mcm gap kids ka guess kids ka...truddy teddy....

i mean come on....
utk baju cinonet ja harga nak RM90?GOSHHHH....tak payah la....bukan …

resipi danish butter cookies yg mudah

Danish Butter Cookies
Resepi: Kak Fida@myresipi.com


Bahan-bahan ( 50 keping, lebih kurang )

125 g mentega (1/2 buku)
45 g gula icing (1/3 cwn)
140 g teoung Top/gandum* (1 1/4 cwn)
1/4 sk baking powder* - (*ayak bersama)
1/2 sk butter oil atau 1 sk esen vanilla
choc chips atau kismis - utk hiasan -hasue let…

3 waktu yang ditegah mandi

Sebelum ni kita mandi, ikut rasa nak mandi kan... Baru tahu, rupanya da tiga waktu dilarang mandi... Waktu-waktu itu ialah: A. 30 Minit Setelah Solat Asar.
B. Setelah Maghrib.
C. Setelah Isya' sehingga pukul 12 malam. Penjelasan : A. 30 minit setelah solat asar itu adalah waktu dimana darah didalam …

rambut gugur???

okey...
aku lani tension sgt2 sbb rmbut asik gugur jaaaa
sat2 kena sapu rmbut2 yg gugur tu...
ohhh gugur kauuu
gugoqqqq laaa alia...

apa pun aku tgh try ni...
bau Wangi....
product from Safi...Shayla...
khas utk wanita bertudung....
auwww rasa Muslimah sgt tauuu

ni antara range Shayla...byk choices…

DIY wedding guestbook / photo booth/candy buffet

Salam,

Dear readers....especially for the lovely B2B......
still looking for a fresh idea for your  wedding???
nak kawen tapi tengah cari2 idea lagik?





DIY wedding guestbook now open for orders

harga??? RM50 onwards.... Kami juga provide service utk photo booth and candy buffet(berdasarkan bajet kor…

from my lens

lens Note 2 ja pun
jom layan....





lokasi kejadian: Chalet Terapung Segantang Garam, Merbuk, Kedah
Apa yang menarik? fishing spot...sesuai utk kaki pancing...
Review??? nnt aku review len kali okeyyy... ni nak layan tdoq ngn ank dlu...

please tell me how

yeah..mencabar...
i know...parenting is not an easy task rite?
payah admit that...
what u do today will reflect ur kids in their future...

pernah tak kadang2 rasa nk loose temper?
geram sgt kadang2 bila anak kau asik nangis2 jaa...geram sgt2 gerammmm....
nak pakaikan diapers pun nk kena bersilat...…

her first foot steps on the beach sand

kesian kan my baby...
nama ja duk kt penang...
tp xpernah pun
main2 sands....
rs mcm pernah tp time tu dia br 8 bln kot..kena gitu2 ja sbb masa tu family day kt Tanjung Bungah...
tp kejap ja lah...tu pun lepas mandi kt pool

seriously kemain seronok lgi dia... yalah..pasiaq pun halus2 ja... sedap la…

wabak ebola dan pencengahannya

kini wabak Ebola meletakkan kita semua berisiko. Tolong bantu mendidik orang2 sekeliling anda dengan menghantar msg ini kepada semua kenalan anda ..

Apakah Ebola?

Ia adalah virus yang menyerang sistem darah orang:

Ebola adalah apa yang saintis memanggil demam haemorraghic - ia beroperasi dengan me…

bloop hand sanitizer review

ckp psal hand sanitizer ni kan
rsanya xperlu kot nk pjg lebar kena explaim why we should have one in our handbag kan???
item wajib ada dlm handbag u olls...

currently aku obsessed dgn bloop pnya hand sanitizer ni....


yerppp aku beli ni kat parkson this whole box for rm25 saja okey!! kalau beli asin…

moi fav bag design currently.....

fav bag aku currently bucket bag....
atau drawstring handbag....








berkenan betul aku... lagi2 kalau coklat.... bru gila vintage..... suka sgt kot....
dok aim bucket bag from coach....tpi rasa mcm rugi ja bli bucket bag coach....dah la mahai...kecik....beli yg guess sudahh.... murah skit.......
koran…

cepatnyaaa

cepatnya masa berlalu...

rasa mcm baru ja eksaited preknen...then eksaited dgaq heart beat dia...pastu eksaited kna kick ngn dia kt dlm perut...pastu eksaited nk tau gender dia....then eksaited nk scan 4d tgk muka si kenit dlm perut mama dia ni....bila da scan asyik usung n sikit2 tgk gmbaq scan 4d…

nursing room yg selesa di AEON Bukit Mertajam

mcm xreti ja nk pnggil aeon...nk jgk pnggil JJ...huahua....jj ni mmg selalu jd pilihan tmpt2 nk shopping grocerries ka baju ka chillex ka...bla bla bla

tapi aku. bukan nk cita psal shopping kt situ....tp aku nk cita psal nursing room kt situ....seriously aku kagum...aku bg 5 bintang kt arkitek jj n…