2014

Watchin my fav with Adriana...
Nothing much special since tomorrow need to go work as usual....
Urghhhh...
My 2014 resolution?
Too many...
Nnt aku list down kan ehh...

Mcm sdap ja dia ni msak...tpi aku xleh nk msak lg..kitchen under construction!

Xpkai baju mek kenit ni sbb hr ni pnas kn..
Jimat …

Secoet jer

Pernah x ank korg mnum suka tinggai.secoet ja mcm ni...
Haaa lah hai...
Walaupun 1oz kn...tp mak2 yg gigih kumpul susu...n perah susu tau la mcm mn penat nk ckupkn 1 oz ja pun

So far Alhamdulillah..tiap2 kli msa dia nk tdoq mlm lpas bca Al Fatihah..3 Qul n Ayat Qursi kt dia...pesan kt dia supaya …

Banjir di Bintilu...jom bantu apa yg patut

SUMBANGAN BANJIR BINTULU

assalamualaikum.
Terkni : Banjir di Bintulu,
Bagi meringankan beban saudara2 kita di bintulu dalam menghadapi musibah banjir di saat terakhir hari-hari persekolahan yang bakal tiba beberapa hari lagi.. Sekretariat OPS BANJIR DMPNS ngin menyeru semua untuk menghulurkan bant…

Seronok...

Esok xmas..n its holiday..
N now off to bed...

Both my kesayangans da tdoq...
Sorg da selamat sumbat dlm cot dia..
Yg sorg da sruh bgun tdoq elok2
Gud nite....
posted from Bloggeroid

What's for tonight?

Lately...
Aku jdi mcm tak reti nk msk...nk msk apa pun tak tau...
Menu berselirat dlm otak..
Itu nak masak..ini nak masak...
Sudahnya kdg2 tak masak...
Nak makan luaq?
Aku ni jenis x brpa sgt gemAr mencekik kt luaq..
Tp tu la...mlm ni nk msk apa pun aku jdi no idea....
Pnya la kan...
Nak msak nasik…

tidak semestinya

DIAM tu tak semestinya menunjukkan kita KALAH
cumanya sbb malas nk layan...
kang makin layan makin mnjadi...
dan bising pompang2 sana sini tu tak menunjukkan menang....
cukup2 lah..dah tua da pun..grow a bit la..

kalau tak suka dengan pndangan org...xperlu nk perli2...
kalau tak suka..tak payah duk…

Oh my...Malaysia

I came across this one from my Shaklee's group chat...cant help to share...n laugh hard!!

Kisah rakyat Malaysiaku..

Tahukah anda?
aku duduk dlm rumah bosan,okay bukalah Tv,
TV biasa je tiada Astro,Buka TV1 kutuk PR,buka
TV2 kutuk PR,Buka TV3 perghhh lagi hebat
kutuk PR...
hurmmm nak masuk Astro…

Miss

Adriana syg...mama miss u so much!
Bestnya klau x keja n boleh ngadap ja tgk anak mmbesaq dpan mata kan?

How time flies so fast...
Ni gmbaq masa dia brp hari ntah...


Ni latest...da byk akai punnn...
N mama so gerammmm....

Oklah syg...
Mama miss u n love u so much
posted from Bloggeroid

SHAKLEE PROMOTION DECEMBER- OMEGA GUARD

Kebaikkan Omega Guard Shaklee -diekstrak dari ikan laut dalam (mackerel, hering,sardine, anchovies) -tidak dihasilkan melalui minyak hati ikan yang bertoksik -3x lebih tumpat berbanding minyak hati ikan. -minyak ikan yg mempunyai omega 3 paling tulen dan lengkap  dengan 7 jenis lemak omega 3  sepe…

kisah paul walker

Bila baca status membe2 kt Fb baru tau sapa tu Paul Walker..ohh mamat Fast N Furious…pastu ckp kat laki aku… “b, mamat Fast n Furious tu mati…” “yang mana?” Pastu terus aku tunjuk gmbaq Paul Walker “psaipa?” “eksiden katanya” “ohh tak best la nnt FnF…main hero xdak” “ohh ya ka..” Aku ni a bit blur…

Kalau aku kaya....

Kalau aku kaya....
Esok pagi aku takyah p reja...
Esok pgi aku tarik selimut smbung tdoq ngn Adriana

Kalau....
Aku..........
Kayaaaaa.......
posted from Bloggeroid

Supplement untuk melegakan migraine

Korg selalu migraine tak?
Kalau selalu tu jgn amik mudah ja tau...
Sbb apa aku kata jgn amik mudah...sbb selalunya kita2 ni bila migraine ja mst amik jalan mudah telan painkiller or ponstan ja...yg side effect dia kita tak tgk mcm mana kan



So mcm aku ni...sekarang ni da xamik mudah dah sejak2 terje…

Nyx addicted!

Officially I am a nyx soft matte lip cream addicted! !


My soft matte lip cream....sgt best okehhhh


From left: addis ababa, tokyo, milan, istanbul and antwrep...
Sgt best...color pun cun2 belaka...
Yg bestnya bila korg pkai ni..korg xrsa pun korg pkai lipstick. ..tp color kaw2 pnya lawa..


Its me we…

Product review: Pixy make up remover

Rasanya brand Pixy ni lately quite famous la jgk kan...aku pun terjebak dgn Pixy 4 thun lpas bila start pkai 2 way cake dia...dah la murah..best pulak tau...gila kau tak suka...menda murah...pastu best...mmg la kan wajib suka!
So kat sini aku nk review psai Pixy Make Up Remover plak...

Beli yg kec…

Simple make up

Nama pun keja kt kilang...
P keja pun pkai casual ja..sarung jeans+blouse/tshirt n cardigan sudahh..
Ye lah..sbb kt dlm company kena pkai uniform keja ja...mau nk kata pening nk beli baju keja mmg tak lah...yg best nya xyah iron baju keja!!!
So normally kalau dan ada la calit2 bedak skit...
So ni a…

Tepung kek segera...lai lai lai

Untuk mereka2 yg suka mkn kek..nk wat sdri mcm renyah...
Xperlu risau...
Dengan tepung kek segera ni..
Korang cuma tmbah teloq n butter SAHAJA....DIULANG...TAMBAH TELOQQQ N BUTERRRR SAHAJA


Ni sekali ngn bahan utk topping....
Harga???
RM10 SAHAJA....

ada lagi tepung kek utk..BUTTER CAKE....yg ni bol…

Dinner yg simple

Balik terkocoh2...
Tetiba hubs plak kol mntk tlg amikkan Adriana...ok fine...amik lmbt skit...sbb nk msk dulu...
Tp alamak...tak pump lg!
So pump dulu...selesai pun dkt 6.30pm dah...nsib ayam da lembut...
So apa lgi...moh ler kiterr...


Ayam masak hentam saja lah labu...

Bahan2:
Ayam...ikut suka byk…