apa itu nuffnang CPC and CPUV?

9:34 AM



biasa kalau sapa yg dah lama blogging mesti da biasa dengan Nuffnang kan...
so kiranya Nuffnang ni mcm ejen iklan la...diorg ni mcm cri blog mana2 yg menarek..or maybe kita sdri yg register ngn Nuffnang..then pastu sudi jadi diorg pnya medium iklan....ehhh..apa aku merepek ni haahhh?
what ever lah....yang aku tau 2 most common iklan yg ada kt Nuffnang ni adalah CPC and CPUV...
so apa tu CPC?
CPC secara ringkas ialah iklan jika klik dapat RM.025. Ini semua orang dapat!!

so apa pulak CPUV tu pulak?
CPUV dimana pengiklan memilih blog anda untuk mengiklankan produk mereka di banner Nuffnang....kiranya maybe kecenderungan ke arah mana blog kita ni....let say kalau mcm fashion blogger maybe la zalora ka apa ka tumpang iklan..kalau mcm ibu2 mithali mcm aku ni maybe la dumex ka nk tumpang kan....mana lah tau in future...ehhh??!! hahaha....perasaannya...




You Might Also Like

1 comments

  1. bagus juga ya sob iklannya nuffnang, seperti adsense

    ReplyDelete