Running man...

Kesian kt aku kn...bru nk trjebak dgn running man yg bongok ni....
Tak sabaq tunggu jumaat sabtu nk tgk running man....
Dlm byk2 ekoq tu yg pling aku suka si zirafah tu sbb dia pling bongok n ngeng thap maksima....hihihi....

Ni semua salah laki aku sbb dia la trlrkat dulu ngn running man ni...drag…

Untitled...

Sorry sbb da lama x updat3...s3babnya p3nat giler....0enat jadi seorg mama....ni pun nk tdoq da...s3mpat jenguk ke blig yg bersawang tu.....
Penat oiiii....
Tapi hilang penat bila tengok budak tecik2 tenet2 ni....
Haih laaa









Adriana..if u happen to read dis when u grow older n of coz me too....mama …

Cara aku dan kau tidak sama...

Gmbar frozen ebm stock aku yg mngundang kontroversi ibu2 yg bresstfeeding....ya mmg saya saja packan saya pnya susu 12oz terus....
Aku tau ramai mak2...ibu2 mama2 n mommy2 kat luaq sana pack kan susu korg sekali minum 4oz kan...sbb korg dinasihatkan mcm tu kan...aku mula2 pun mmg plan nk gitu...tp…

5 beauty product had been banned by the Ministry of Health

KUALA LUMPUR: The public has been advised against buying and using five beauty products which had been tested and found to contain scheduled poisons betamethasone and mercury. Health Pharmacy Services senior director Datuk Eisah A. Rahman in a statement Thursday named the five banned products as C…

Review: Lotion Mustajab

rasanya Lotion Mustajab dari Dunia Herbs ni memang da fames kot kat Malaysia ni...lagi2 lani si Nora Danish plak yg jdi duta kan....harus lah meletoppp nyahhh...
so disebabkan sekarang ni aku baru ja lepas deliver Adriana...so angin dalam badan aku punya la banyak...so why not beli ja lotion ni ka…

Chef Alia is back..

Tajuk nak poyo ja kan...
Pang sedass baru best...
Da sebulan lebeh da tak masak2 yg hardcore...rasa mcm rindu la puleks...bajet mcm terer gila masak...kahkah...
So hari ni stelah sekian lama nya xmsak apa2 kt dapoq...maka berasap la dapoq tu dikerjakan aku....
Sbb malas nk masak lauk2..lagipun nk d…

halba as natural milk booster

BAGI IBU-IBU YANG MENYUSUKAN BAYI, HALBA MEMBANTU UNTUK MENAMBAHKAN SUSU BADAN.

Bila saya terbaca sebuah hadis, Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud ” Sekiranya umatku tahu akan kelebihan halba nescaya mereka sanggup tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas” (Books of Sufi Healing m.s.58)

Rasullullah…

Ber teppanyaki la kita

Setelah sekian lama xmasuk dapoq dan beraksi...
Smalam tetiba tgk gambaq teppanyaki trus rsa meleleh2...so pg ni masa mama nk kluaq...psan la taugeh...sawi sekali...
Dalam hati yes...satg nk wat teppanyaki version alia....huwahuwa...


Ni version ante punya suka lah...dulu aku xsuka pun teppanyaki ni…

Online shopping

Kenapa saya suka online shopping?
Sebab ia bestttttt sangat.....
First sebab senang...di ujung jari ja...
Boleh wat comparison price hanya di ujung jari...xyah pun nk kena p msuk kedai sana sni...dlm erti kata lain xyah penat2 berjalan...sepppp lomak denn yuu...
Lpas tu kadang2 online shop lgi mura…

Aktiviti rangsang si manja

Menurut pakar, bermain membantu perkembangan bayi dan kanak-kanak. Bayi baru lahir mampu melihat, mendengar serta berupaya mengenal bau ibunya. Lakukan aktiviti sesuai dengan usianya. Anda pasti terkejut melihat kemampuannya memberi tindak balas.

Jom ayah dan ibu sama-sama lakukan beberapa aktiviti …

Tip pantas untuk mama2 yang bekerjaya

Bergelar ibu berkerjaya memang mencabar. Banyak yang hendak diuruskan, keperluan suami, anak-anak dan rumah tangga semuanya sama penting. Pasti setiap ibu punya cara tersendiri memastikan semuanya terurus rapi.

Semoga panduan berikut mampu membantu ibu-ibu berkerjaya menjadi bertambah hebat dalam pe…

apa itu nuffnang CPC and CPUV?

biasa kalau sapa yg dah lama blogging mesti da biasa dengan Nuffnang kan...
so kiranya Nuffnang ni mcm ejen iklan la...diorg ni mcm cri blog mana2 yg menarek..or maybe kita sdri yg register ngn Nuffnang..then pastu sudi jadi diorg pnya medium iklan....ehhh..apa aku merepek ni haahhh?
what ever lah...…

Cloth diapering....

So hari ni da start bg alAdriana pkai her cloth diapers....bygkan beli pnya ka byk...about 24pieces jgk..strt day she was born aku pkai kn dd (disposable diapers ) ...ye lah satu sbb aku cser...n mmg aku ngaku aku tak ckup kuat utk nk bsuh n change her diapers semua...so I just let my husband bough…

breastfeeding....

cakap psal breastfeeding ni...aku da rasa aku ni da semakin matang..ehh cehhh matang ker?kena la matang....dah ada anak sorg dah pun..xkkan la nk stay mcm dulu2 kot....
oklah back to topics...aku suka angat breastfeeding ni...lagi2 bila si Adriana ni duk tgh nyonyot aku main2 pipi dia...ehhh makin …