Unintended

10:39 AM

Ceh...entri pos nak ala2 lagu fav aku....unintended abeh....huishhh lama plak tak layan lagu fav band aku mcm muse..incubus...hoobastank...oasis...radiohead..and all the list goes....
Kang ada plak sound kang kata preggy2 ni tak baik dengaq lagu2 mcm tu...ya2...mmg aku jarang pun layan lagu2 skrg....bukak utube pun...bukak bacaan surah Maryam ka Yusuf ka....harap2 anak terkenan n jdi Islamik lebih dri mama dia ni...baru sejuk perut aku ni ngandung...
Well entri ni bukan la nk cakap psai lagu unintended ka apa ka....entri aku hari ni adalah untuk bercerita tentang org2 yg suka kepochi hal org lain...tak ckup ngan org lain...dijaja nya jugak cerita perihal diri sendiri...maybe untuk mndapat simpati...atau untuk meluahkan rasa berbuku2....well..kalau aku ni plak jenis tak amek port hal org lain...lantak korang lah....hal2 artie malaysia?nk tnya aku?ingat aku ni stok sapa tu yg kat hot fm tu...haa kiah propa kan?...sory la...xdak masa aku nak amek2 port psai orang lain....ckup aku amek tau psal hal aku...laki aki...baby aku...family aku...kerja aku...amalan aku sudah...malas aku nk selak2 cita org...lagi nk p digging bagai mmg bukan aku la...aku ni stok beautifulnara tu pun tengok bila da ada org bukak browser utk beautiful nara...namanya aku nk tgk2 kelebet psai fasha sandha bersumo dengan nora danish ka semua aku tak minat nak amek tau..
Sama lah jugak halnya kalau orang duk mai bercerita keburukan org itu ini...aku ni plak jenis bangsa kalau dengaq cita2 kalau mnyentuh perasaan sket mula lah nk emo tak semena mena....mai duk brcerita laki tu ini lah...org nak penaya dia lah...mula la aku rsa mcm2...haihhh....dan aku ni jugak jenis bangsa yg kalau aku rsa aku tak puas ati psai something aku akan cita ngn laki aku....kira everything lah...simple ja laki aku kata kat aku...xyah layan org macam ni....dengaq cita dia smpai nk emo2...baik u boooo layan ja....
So skrg ni senang ja bila org mngadu ka bercerita ka apa2 kt aku...jawapan aku mudah....sabaq ja lah ya...doa byk2...doa org yg teraniaya ni Allah selalu makbulkan....bagus dak jawapan aku?....
Bagi aku takdak masalah hang nak mngadu ka...nk bercerita ka...tpi cover2 sket....bagi aku baik kita ni as hamba Allah...baik kita mengadu ja lah kat Dia...sebab Dia lagi Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk kita....instead dari kita duk bercerita2 n memburukkan orang tu...nnt orang akan nampk kita pun sama ja ngan orang tu....and jangan plak satu hari nnt kita menyesal dengan apa yg jadi...sbb kadang2 apa yg selalu kita ucapkan tu adalah doa secara sedar ataupun tidak...dripada nk intend jadi menda lain...kang dah ter unintended jadi menda lain...mcm aku kadang2 aku buntu sangat ka apa ka...rasa mcm pressure dengab kerja n sometimes everyone is against me...cepat2 aku p amek semayang...semayang...pastu zikir panjang2...xckup dgn tu...aku selalu jugak layan Dr Maza pnya video La Tahzan....

~duhai hati jangan lah bersedih...ckuplah Allah bagiku~

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments