isteri bersalin...suami patut teman ke tak?

9:47 PM

bersusah payah selama 9 bulan....



Tahukah wahai kaum Adam kebaikan2 menemani isteri anda? Antaranya ialah :

1) Dapat meredakan hati isteri yang berdebar-debar

2) Dapat mengurangkan kesakitan isteri

3) Memberi keinsafan di hati suami

4) Lebih menghargai keluarga

5)Lebih menyayangi dan menghargai isteri.



Suami dapat membantu isteri dengan cara :


- memegang tangan isteri untuk mententeramkannya
- mengurut bahagian belakang isteri untuk mengurangkan kesakitan
- mengelap muka isteri apabila berpeluh

kalau tanya aku..harus lah akau jawab Amir mesti kena ada sebelah aku...sebab tu bila amek keputusan nk deliver kat Hospital Sultanah Bahiyah..rsa lega sangat sbb hospital tu bg husband masuk teman wife msa delivery..kalau kat seberang jaya ni harapan je lah...
lagi satu En Amir..kalau baca ni paham2 lah ya....u must be there!hasil kerjasama dua orang..takkan sorang ja nak tanggung..ye dak...paling tak baru dia tau mcm mana ssh aku nk beranak nnt and dia xkkan kata aku ni manja dah..sket2 cakap aku manja...cisss......







You Might Also Like

0 comments