product review:SKII facial treatment essence

10:27 AM

Alaa...ckap ja psal skII sapa yg tak kenal kan?product dri japang ni diprosess melalui fermentation of rice kan...dulu masa diploma n amek specialization in bioprocess...ada la jugak tnya my lecturer...about this skII ni...why d price is a bit high?major n big issue for a student like me at that moment...so...my favourite lecturer en usop cakap..biasa la...fermented product esp cosmetics...the cost to produce is slightly high compared to other cosmetics which only produce by chemical process...
Ya lah...for example...fermentation at first place took longer time...mana nak peram lagi...n then kalau ada enzyme2 yg involve of coz la nk kena tunggu biochemical reaction lagi...so sometimes to get setitis fermented product pun boleh makan masa tau....gigit jari ja lah kalau kena wat project bioproduct yang makan masa tu
Dan disebabkan tu lah masa amek degree hari tu...aku tukaq specialization...instead of chemical engineering major in bioprocess aku tukaq ke chemical engineering major in process..tak sanggup den nak mnghafal enzyme2 lagi...n wat project yg berkurun2...no way...no way...hahaha
Back to my point is....yeah d product review...we should know why dis skII is quite damn expensive for me...i dont know if u guys find it cheap!ya lah aku kan kedekut siot!ehhh...
Sebabnya mcam yg aku cakap tdi lah kan...cost nk wat...masa yg diambil..perit oiii nk wat fermentation process ni....
Tapi serious skII essense ni mmg best...bila korang da pkai seminggu pun da boleh rsa kesan dia...kulit akan jadi firm...dats d best part ka kan...sorry la gmbaq tu tngkap guna fon so...nk zoom lebeh2 pun xleh...
Pro;
~gila best
~kulit rsa firm dlm masa seminggu....weee....
~kulit rsa macam kulit baby-lalala...xcaya sudah....
Cons ~mahai for me-;30ml about rm199...but a good investment
~busuk...wekkk...bau mcm nasik basi....wekkk kan...xpa...nk cantek pnya psai...busuk pun xpa....
I'm still new with dis skII...beli pun trial pack..yg dpt gel lotion n mask skali tu...alaa yg selalu promotion kat tv rm199 tu...ni pun pow laki kan...hewhew...tapi selalu ja sold out set ni...hangin siot!

Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.8

You Might Also Like

3 comments

  1. Salam singgah, boleh dapatkan FT Essence dgn harga mampu milik di https://www.facebook.com/ComeyHouse

    ReplyDelete
  2. huntung dapat terai sk11..patut laa cantik berseri2 macam awek japang

    ReplyDelete
  3. sk11 paling ika nk cuba !!! depa kata effective hehe

    ReplyDelete