sakit, ubat dan doktot

8:49 AM

yer..aku tgh sakit sekarang...sakit apa tokwi sakit sendi tulang...
ehh awat hang loghat sgt alia oi...
aku tgh jakun sbb brbelog kot lappy angah..rasa gedabai..mana netbook aku yg aku tinggai kt umah ni haa?
apa pun aku tgh lalok ni..hi dose....baru ja ok sket dr tonsilitis n demam panas gila vavi...intolerence ngn antibiotics plak..boleh..nah...seketoi naik blister kt mulut aku...lips pon da bengkak...mcm ikan kaloi..bukan mcm zila bakarin ya...apa je lah..,apa pun berbaloi aku drive alone balik ke aloq staq nk jmpa angah..kalau aku kena p GH penang jenuh aku nk xplain sbb misi awai2 tdi pun kata tak logic kalau allergic naik secoet ja tang mulut tu..
ishh dik...spjang akak gheja ni kan...kalau allergic naek satu badan haa...dah plak aku nk xplain yg kakak aku ckp..bla2...
biaq je lah dia membebel...mana plak angah aku ni..kata da abeh meeting..aku benci tau dak mai spital...aku rsa nk pengsan...mmg dasar kan..last2 trust shoot ke dermatologist dept..haaa amek kau..apa local jadah ntah..mana la aku tau...n worst case kalau aku keep on consuming dat antibiotics which is unasyn or any sulphur based medicine..i could get steven johnson syndrome kot which could lead to death...Ya Allah takutnya dengaq..dah la amalan ciput..sabaq je lah...so after 2 weeks kena follow up blik ngn doctor kwan angah tu...
nasib la kau ada kakak doctor alia oi...kalau takdak...sampai abeh kau baham antibiotics tu..tak dpt aku bygkan mcm mana...
apa pun aku nekad...anak aku sorang nnt mesti jadi doctor..by hook or by crook!
rite now angah is our personal doctor...watnya nnt angah duk london ka UAE ka mcm dia nak..mati aku..
kawen ngn pak arab ka...jenuh aku takdak kakak doctot dah..uwaaa...
so kwan2 kat luaq sana..beware..kena check betui2 apa yg kita intolerence..or dlm bhsa mudah..alergik la kan...bahaya tau..jgan wat main2...aku pun bru ja tau aku intolerence ngn sulphur based medicine ni...
better beware ya sayang2 di luaq sana...euhhhh...
okai babai
saya nk tdoq...
mlm ni tdoq sorg jer..
laki den ada kt penang haaa....

You Might Also Like

0 comments