lingkup

7:43 PM

hari ni..hari sabtu pun mai keja lg...
ada laki kompem laki merajuk sbb kena jd bibik kt umah..
hahaha
nasib bek ada tunang ja bru...

mcm biasa smlm aku kena stay back kt kilang..
sbb nk kena revised blik OM(operation manual)..kilang ni pggil OM..instead of pggil SOP...jgn kata SOP tu tak tau short form utk apa...
n tgh2 duk print tu smbil dok edit2 perbetui2 margin tu kol la amir...
aku:hye b..
amir:ermm nak apa?
(mcm shit kan soklan dia?..tp xpa...aku da bleh agk da dia nk tnya lagu ni)
aku:sja..nk kol tunang sdri pun xleh ka?
amir:cehhh...ni kat mna?
aku:kilang la..mana lagi...
amir:dah lwat kan...makan OT buta la tu

ohh demmm...hat ni mmg xleh blah...

aku:byk lah..i dok tgh printing SOP...apple nak audit selasa ni kot...
amir:alaa...u tukang print ja kan.. bukan u yg wat SOP tu kan?
aku:oit2...tolong sket naa...i la yg wat...i la yg print...
amir:ermm lingkup la company tu kalau org mcm u wat SOP

DEMMMMMM.....
kuang ajaqqqqq.....
berani dia meperkotak katik kan kebolehan aku utk wat OM or SOP utk kegunaan company ni....
demyu....

aku:wakluuuu.....byk kot SOP i wat....60-70 kot...
amir:hahahha..lingkup2....

heee...lingkup pun lingkup la...
janji jepun syg kt aku...
syg tu sama jugak dgn suka mnyusahkan aku...
standard budaya org jepun..bila depa da syg kt hg..otomatik depa akan ssh kan hg...
hahahha

pastu hr rabu lepaih pun satu hal jugak...
aku ckp la kt fiza technician aka org harapan aku..
yg aku nk balik awai...

aku:fiza,satg kak alia nk blik awai tau...apa2 jadi nnt kol kak alia naa
fiza:hah?k.alia nk half day ka?alaa...satg kalau kak alia blik awai mst ada kes
aku:xla..k.alia nk blik pkui 5..bukan half day...

tgk....bertapa walaupun aku keja normal 8-5..tp msa keja aku slalu xtend 8am -930pm...
gila kentang...
dah la..benci aku nk cita bab keja...
ntah bila bleh resign n wat food bisnes aku tu...
arghhhh...

smlm JAMBU best dak?amir kata JOZAN terbaekkk...
ahh..tetap JAMBU jugak di hati aku...
auchhhh



"MUKA LEGEND...HATI KIUT"

You Might Also Like

0 comments