Haaaa.. Bila balik Jitra. Memang layan Netflix ja la kan cuti raya hari tu. Time tu la l Dapat layan Paskal la Munafik 2 la bagai. Nak harap tengok wayang memang susah la kan nak tengok cita2 mcm tu.

Dekat Penang memang TV kita orang xda Netflix sebab bukan smart TV so kalau nak tengok pun kt fon or laptop ja lah. Which is tak puas tengok kan.


  1. So apa lagi kan macam-macam la melayan Netflix termasuk la movie baru yang baru tayang kt Netflix ja which is Always Be My Maybe. Tajuk macam menarik. Tengok trailer pun macam best. And paling penting ada special Keanu Reeves as himself. Wowww kannn.




Malam raya kalau tak silap. Lepas dah semua taknak tengok dah TV n ready nak tidur. Aku ni pulak Aishah tidoq petang hari tu. Mana mau nya dia nak tdoq awai. So aku pun layan la cerita ni sebab tengok trailer banyak2 kali nampak macam best ja kan.

So marilah kita tengok  ya. Aishah macam biasa la kejap datang Hall kejap pi kacau usu dia. Selamat aku boleh tengok cerita ni tanpa gangguan. Kahkah.



Untuk cerita ni, dia kira ank cerita pasal how best friends ni end up falling for each other la cerita dia. Kan aku dah cakap banyak kali man n woman can never be a best friend or they will end up falling for each other like me and my husband. Eventho laki aku kata takkk... Pungkoq dia takkkk.. Bila aku hilang sebulan lebih ehhhh tiberrrrr terasa kehilangannnnnn... Kahkah.... Pungkoq perangai uii.

So back to this story.. Cerita ni mengisahkan Shasha ni berjiran n kawan dengan Marcus ni. Shasha ni pulak always lonely sebab parents dia terlalu busy. So keluarga Kim ni lah selalu treat dia as family and dia jadi sangat rapat la denganMarcus ni kan.



Tapi ada satu hari ni masa si Shasha ni tengah lepak Si Marcus ni tiberrr Dapat tau mak si Marcus Mrs Kim ni accident and died so start dari situ la ada satu incident ni si Shasha ni nk tenang kan Si Marcus ni dia boleh pulak pi kiss.. And the rest is history la kan. Lepas dari incident tu depa dah krik2 with each other.


Ni kira moment of krik2 la ni. 


15 years passed by, Shasha ni dah jadi celebrity chef and ada  restaurant dia sendiri bagai la. Si Marcus ni pulak still mcm Dulu2... Kira mcm loser la. Dia xmau pindah n move on dari San Francisco sebab taknak tinggal kan Ayah dia sorg2 mcm tu la.


And eventually they meet each other back.. So ada la moment2 lawak n krik2 la kan. And paling best bila dia kena ikan Keanu Reeves tu as her boyfriend dekat Marcus gituuuu...



Eh penat la nak taip panjang2..hampa nak tau cerita ni pi la tengok.. Netflix kan ada free trial.. Kofkof.... Tapi here tu best la untuk orang yang suka cerita santai2 macam aku ni.

Bagi aku cerita ni best la. Not bad. First time aku rasa aku tengok cerita yang Keanu Reeves bawak watak yang lawak walaupun as "Keanu Reeves" himself kan.

So apa lagi. Yang ada Netflix pi layan kaih. Yang takdak Netflix pi la langgan hat free trial tu. Kahkah

Eidul Fitra 2019

in , by Alia Farhan, 5:32 AM

Selamat Hari Raya Aidil Fitri. 
Maaf zahir batin from us. 


I was quite busy for these two weeks. As usual lah kan when nak raya..suddenly everything need to be done in order giteww. 

Husband was wearing his  2016 baju raya
 While for three of us kami buat baju raya dekat tailor. And mcm biasa la baju kakak senteng.. Baju adik pulak besar sangat n kain melewah. Tahun depan nak kena mintak tok mama diorang la tolong jahitkan. Haihhh. 

So dats all for our Hari Raya story. Hope u guys have a bless one. 


Wowstar Creative Entertainment menganjur Konsert terakhir Boyzone “Thank you and Goodnight Farewell” bersama artis jemputan Brian McFadden sebagai tanda terima kasih dan selamat tinggal kepada peminat Malaysia



Bekas ahli boy band Westlife dan penulis lagu iaitu Brian McFadden telah diumumkan sebagai tetamu istimewa untuk konsert terakhir Boyzone “Thank You and Goodnight Farewell Tour” pada bulan Jun 14, di Malawati Stadium, Shah Alam.
McFadden memulakan karier nyanyinya sebagai ahli Westlife yang telah dibentuk pada tahun 1998 dan merilis album studio sulung “Westlife” pada tahun 1999.
Dia meninggalkan kumpulan Westlife tahun 2004 untuk memulakan kerjaya solonya dan telah mengeluarkan single “Real to Me,” sebuah lagu dalam album solo debutnya “Irish Son.”


Pada tahun 2016, McFadden dan Keith Duffy, ahli dari Boyzone telah membentuk kumpulan “Boyzlife” dan tur dunia, mempersembahkan lagu hits band mereka.
Ahli kumpulan Boyzone termasuk Duffy, Michael Graham, Ronan Keating dan Shane Lynch akan mempersembahkan beberapa hits terbesar termasuk “When You Say Nothing At All,” “No Matter What” dan “Love Me For A Reason.”
Menurut laman web tur, mereka berkata: “Apabila kami bermula sebagai lima pemuda dari utara Dublin yang tak sabar-sabar untuk menghadapi dunia, kami tidak pernah terbayang yang kami masih akan mempunyai peminat yang sama lebih 25 tahan kemudian…” Jika anda pernah melihat penampilan TV pertama kami di “The Late Late Show”, anda mungkin akan memeranjat juga.”
Boyzone menikmati kejayaan melalui kejaya mereka.
Tambahan mereka: “Kami telah mempersembah di stadium dan arena di seluruh dunia, mengeluarkan enam album, dan mempunyai hampir dua dozen hits. Kami benar-benar tidak dapat menyatakan seberapa anda, peminat, telah menyokong kami di sepanjang jalan. Tanpa sokongan anda, kami tidak akan mencapai apa yang kami ada, dan untuk itu kami sentiasa bersyukur.”
Ticket selling website :  https://airasiaredtix.com/boyzone2019


Listened to their song when I grown up, and bila tua2 ni pun duk dengar balik still rasa goosebumps sangat. 



From 5 members, until Steven Gateley passed away... I love Ronan and Steven voice. Their voice complement each other and harmony sangat their songs😍😍😍



P/s: Boyzone ni one of my fav band jugak masa sekolah dulu. Memang lagu2 depa mostly mmg boleh hafal and sing along kalau tengah main kt radio. It's like a devajoo to have them singing again for the last time 😍😍😍

Salam semua

Dah lama rasa mcm tak update blog ni. Huahua hua. Sedar Sedar dah 10 hari terakhir Ramadan kan. Bila pikiaq Ramadan tu dah nak berlalu pergi rasa satu pun ada. Haihhh ntah lah.. Faktor penuaan mungkin kann.

Sekarang ni  dah nak dekat-dekat raya ni memang fasa mengemas rumah la. Dah la rumah macam tong kang pecah gila-gila. Rasa nak pitam pun ada tengok rumah sekarang ni. Baru kemas living Hall dah ada si kenot dua orang buat kecah. Haiiii takkan nak jadi tarzan hari-hari kan.

Sekarang ni fasa kemas dapur. Living hall baru skit2. Ni pun pening bila dapurnya kecik. Kadang-kadang dah kemas sepah balik. Sebab barang banyak. Ruang kecik. So kena la fully utilized Guna ruang sebaiknya kan.

Macam ada orang suka table top kt kitchen clear kan. Tapi memang aku tak mampu la nak clear sebab tu ja ruang yang ada untuk letak macam-macam kan. Serabut tu serabut bila barang bersepah2. Mana dengan habis masak Kadang-kadang nk letak lauk dekat situ. Situ la nak masak nasi.. Situ la macam-macam oiii.

Periuk nasi pulak ada sampai dua. Satu yang besar satu yang kecik. Memang tak la nk Guna periuk nasi besar tu ja kan. Kadang-kadang Guna yang kecik. Kadang-kadang Guna yang besar. Kalau nak cepat Guna Philip pressure cooker ja. Haihhh. Macam-macam gajet kan. Lepas tu bising ruang kecik kan. Huahua. Pening Kadang-kadang nak decide pakai rice cooker mana. Ni rasa nak simpan balik rice cooker kecik tu sebab yang tu rice cooker travel cik oiii.



Nampak tak almari lauk ni. Legend betul kan.... 




Haaa... Nampak dilemma mak2 ni. Sakit kepala nak pikiaq menda kecik ja pun. Lepas tu ni Haa Tetiba ternampak pulak gmbar ni.


Cute kan. Teringat gobok lauk yg Dulu2 tok2 kita duk ada kan. Tapi ni size kecik la. But still cute tho. 



Dan disebabkan aku punya space limited gila dekat dapur esp on table top. Aku suka everything yang reachable and practical gitu. Kalau semua nak kena letak dalam cabinet dekat atas2 tu dah namanya tak practical and reachable la kan. Tu namanya lebam nak kena panjat bagai dah. 


Baru teringat ada rack ni kat dalam stor duk buat perkasam. Punggah mai letak la dekat sini. Eh fit in pulak kan. So Moh le kita make over dia skit kan. 


Letak wallpaper kat bawah tu. 



OKa part boleh katup ni la kita letak and simpan lauk kan. Aku ni sjenis tak suka betul biar lauk dekat ats Meja even bertutup pun sebab rasa macam semak. Nak letak dekat table top ni lagi rasa semakkkk. Buat macam ni OK skit multilevel letak la macam2 boleh letak kan. 


Haa giteww. Letak lampu beli kt Mr Diy.. Baru nampak kelas jahhh. 


Untuk ni memang tujuan aku untuk keselesaan aku la kan. Pedulik la orang cakap serabut ka apa ka. Sebab memang I can never go minimalist sebab ya celah mana nak minimalist kalau semua menda nak kena Guna. Kahkah. 


Tengah aim nak beli gobok lauk ni untuk rumah baru nanti. Onz ka tak onz? 





© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS