Because We are Mother

in , by Alia Farhan, 2:52 PM
To all Mothers out there... Happy Mother's Day....


Credit to Google


To all mothers out there...
It's OK to be lazy sometimes...
It's OK if u need a break sometimes...
It's OK if u feel like cursing sometimes...
It's OK if u feel like crying and screaming sometimes....

It's OK if u feel u don't wanna do the housechores sometimes...
It's OK if u send ur laundry to A To Z laundry service sometime
It's OK if you wanna buy food outside sometimes...
It's OK if you don't wanna cook sometimes..
It's OK if you don't wanna iron all those clothes sometimes..


Credit to Google


And its OK not to be perfect all the time...
Because we are not...
But again... We are someone Wonder Woman... Our kids will always adore us not matter how imperfect we are...


Credit to Google


So chill mothers....
We need a break too.....

Assalamualaikum...
Quick update kali ni nak cerita... Pasal resepi simple gila untuk buat roti John. 

Without further due... Ecewah macam buat ayat dalam email nak hantaq kat boss ja kan. Meh la kita tengok bahan-bahan yang digunakan. 

Bahan-bahan:

3 biji telur 
Burger / isi kebab
Roti.. Aku Guna roti utk hotdog yg gardenia tu ja. 

Lada sulah.. Aku Guna yg Ajishio dari Ajinomoto tu. 
Garam secukup rasa. 
Bawang besar potong cube


Cara-caranya:

1.

Masuk kan ke semua bahan dalam telur. 

2.

Kacau bagi sebati ya. 

3.

Potong roti tepi ya bukan tengah. Aku tersilap mula2 pi belah dekat tengah buat ala2 nak sumbat hotdog eh sekali silap daa. 


4. 

Dalam pan panas kan sedikit minyak and masukkan yang telur and isi burger /kebab tadi. 

5. 


Telangkupkan roti yang dah dibelah tadi di atas campuran telur tadi. 

6.


Terbalikkan roti tadi. 



7.


Letak mayo.. Letak sos.. Dah siappp

8.


Da siap. Senang ja kan. Modal pun tak la besar sangat. Ni cuma Guna 4 biji roti Gradenia tu. Semua ada  6 biji. Kalau nak buat 6 biji maybe boleh tambah sebiji telur lagi and letak lagi burger/isi kebab untuk buat inti dia. 

By pukul 10 malam, tengok-tengok cuma tinggal seketul ja. Tak sempat nak moreh wei. Alhamdulillah rezeki utk hari ni. 








Simple celebration for hubsie..
Awal2 lagi memang plan nak berbuka dekat Ixora Hotel ja. 

Tapi bila hubsie kata nak makan dekat Tao aku cakap tak payah la. Aku da booked dekat somewhere2 ni.

Awal2 tu dah wasap adik ipar aku untuk join dekat Ixora Hotel. Mintak dia tolong beli kan kek. Kecik pun jadik lah.. Sekali Haa nala punya besaq kek Secret Recipe teruih. Abih bapak budak kena tiup lilin bagai.

Aku memang xdapat nak beli kek sebab satu hari aku duduk dengan laki aku. Kebetulan pi rumah dekat Batu Kawan tu untuk claim deposit untuk renovation process. So bila dah ni memang takdan la kan nak curi2 pi beli ka apa ka kan.


Tahun ni Ixora Hotel tak panggil kita review kan. So kita pi makan sendiri ja lah. No hal bebeh. 


Dah tua2 ada surprise untuk dia. Boleh pulak hujung2 Adriana bocoq rahsia nk makan kek papa. 


Cuba tengok Muka Ecah tu... Hahhahaha
Geram tengok diaaa a... 


Tak menyempat ja Si Adriana ni kan. 

 To my husband, 
Heppy birthday.. Semoga dimurahkan rezeki oleh Allah. Semoga dipermudahkan segala urusan dalam mencari rezeki untuk kita sekeluarga. Dan semoga Allah kurniakan kesihatan yang baik untuk u. Me n princesses love u so much... 


Komen aku tentang Buffet Ixora Hotel kali ni... 

Makanan sedap especially masak lemak pucuk paku n masak lemak ketam dia. Ayam percik pun sedap walaupun macam agak pelik sebab kaler dia hijau. Team hulk kt Ixora Hotel ni. Hahhahha.  Aku tmbah nasik dua kali walaupun amik nasik sikit ja.. Tapi aku rasa aku kena gak tmbah sebab lauk dia sedap.. Hahaha

Cuma dari segi lain, Buffet spread agak tidak tersusun. Aku agak missed out sambai part n kerabu part sebab depa letak jauh skit dari spread lauk pauk. 
Hopefully pihak Ixora Dapat perbaiki dat part. Others than that, ada corner playground dekat hujung for kids to play. Yang ni memang totally good. Takdak lah anak2 hampa yg besaq n cerdik tak reti duk diam tu duk mintak gadjet ja kan. Memang terbaik and memahami betui. 

Oklah.. Dats all. Bebeh






Salam semua.
Nak cerita sikit pasal jamu yang aku ambil.. Tak lain tak bukan Jamu Tun Teja. Aku dah ambil lebih kurang 1 tahun jugak la.



Satu sebab aku ambil untuk perbetulkan period aku yang ting tong lepas beranak ke Aishah dulu, lepas tu selalu cepat lemau dsb.

Tingtong dalam maksud aku bukan period aku tak datang ya. Period aku datang ja tapi kejap bulan ni banyak overflow, next month macam ehh sikit nau.. Next month overflow balik... Next tu pulak ciputtt ja... And period pain pun kadang ada kadang tak... Serious aku tak suka macam tu. Sebab dulu-dulu period aku takda la overflow this month next month macam apa ja.

Bila pi dekat klinik desa and tanya nurse diorang cakap biasa la tu hormon kan..  Tapi being me mesti rasa mcm tak boleh dohhh. Macam-macam jamu aku try. Ada yang panas dengan badan aku. Ada yang biasaaa jekkk efek dia.

Sampai la aku buat keputusan untuk try Jamu Tun Teja ni. Memang of course la price wise masa mula-mula nak try tu macam mmmm.. Mahal nyaa. Tapi bila ramai bagi feedback cakap best. So why not kan try.....


Antara benefit dan khasiat Jamu Tun Teja adalah:


  • Mengetatkan kembali otot-otot rahim yang longgar.
  • Mencantikkan kulit.
  • Mengecutkan peranakan wanita.
  • Kitaran haid menjadi lebih teratur dan mengecutkan cyst.
  • Menyuburkan rahim.
  • Memberikan tenaga
  • Menguatkan sistem peranakan.
  • Menganjalkan payudara dan punggung yang jatuh.
  • Mengempiskan perut sekaligus mengurangkan berat badan.
  • Milkbooster bagi ibu yang sedang menyusukan bayi.

Antara kandungan bahan-bahan yang terkandung dalam Jamu Tun Teja adalah:


Sesuai dengan tagline..khazanah Istana gituuuu. 


Bahan-bahan yang digunakan memang premium. So no wonder lah harga dia pun level-level jamu premium. 

Sapa yang sesuai makan Jamu Tun Teja ni? 

  • Remaja
  • Wanita yang sudah berkahwin
  • Ibu berpantang
  • Perempuan yang berkerjaya
  • Surirumah
  • Pelajar
  • Ibu yang sedang menyusukan bayi
  • Wanita yang aktif bersukan


Aku suka jamu ni sebab nampak sophisticated sangat. Macam kalau dengar Jamu tu macam kuno kan tapi dis Jamu have it own class noks. 


Review based on apa aku rasa kesian Jamu Tun Teja ni dekat diri aku. 

Kan aku cakap aku ada time period aku mai bulan ni banyak gila.. Bulan depan macam 3 hari macam tu dah nak habis kan. So bila mcm bulan yang mai sikit tu aku akan jadi kegusaran nak amik had as besar sebab aku tak kompiden period aku betul-betul dah habis ka belum. So bila aku ambil ni bila period aku macam dah habis tu, secara tak langsung aku rasa the remaining yang tak keluar habis tu mula keluar balik sikit. So bila macam tu aku stop jamu and make sure period aku betul-betul habis sebelum angkat hadas besar. Payah an jadi perempuan niii. Jangan buat main wei hal2 macam ni sebab ni melibatkan hadas besar and sah solat kita atau tak kan. 



Lagi satu yang aku suka pasal Jamu Tun Teja ni adalah sebab dia punya packaging yang on the go. Senang kot nak bawak travel ka balik kampung ka apa ka. Takdak la nak kena using botol pil bagai kan. Masa travel jauh2 memang aku tak tinggal la cerita dia. Memang bagi aku energy untuk tak melepet sepanjang masa travel tu. Senang nak bawak kan. Selit dalam handbag pun tarak hal lahhhh. 

Ang paling aku rasa best bila kulit aku akan moist ka bila aku ambil Jamu Tun Teja ni secara konsisten. Serious talk memang la kdang2 tu break out sebab period bagai kan tapi kulit akan cepat juga recover dari all those nasty jerawat. 


Ni naked face aku tanpa solekan na. Serious kalau hampa amalkan kulit nanti jadi heloks tau. Aku ni kdang2 lupa.. Pakai la kan. Nak elok ka apa2 ka key dia kena konsisten ya anak2. Jangan cakap makjem tak payung hampa na. 

And bila ambil Jamu Tun Teja ni satu menda yang paling best bila badan tak rasa lemau-lemau. Kalau dak ka nanti ada ja dia punya lemau and angin Semacam tu. Jadi mak2 ni paham la tenaga mudah drained. So mau tak mau kena la juga top up supplement macam ni kan. Kalau mak reja lemau ja mula la nek emo kan. So a happy mom will lead to a happy family gituhhh. Pasal milk booster tu, aku sampai sekarang Aishah dah 2 tahun 6 m masih lagi menyusu ya even malam ja. Kagum gak ingat dia tak kuat menyusu macam dulu.. Susu dah takda ka apa ka. Still ada ok🤪🤪🤪


So bagi hampa yang nak mendapatkan Dan mencuba Jamu Tun Teja, jangan lupa Dapat kan dari Jamu Tun Teja Penang



Atau hampa boleh wassap di
0133363775

Atau click SINI untuk terus hubungi depa.


Not your average Jamu😘😘😘
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS