Hai hampa.
Lama kan tak buat food review.
Haihh rindu pulak.
Entry Koh Lipe duk berhutang lagi dan lagi.
Haihhh laaa.

Ok la kali ni quick review nak cerita pasal kari ikan sembilangbyang sedap giler ni. Dari preknen ke Adriana lagi suka makan kari ikan sembilang dia. Fuhhh.

Kalau nak tau kedai makan ni terletak tak jauh pun dari rumah kami. Memang area2 Juru jugak. Tapi yang ni ke dalam sikit, nak pi ke area Kampung Juru. Tapi belum lagi sampai kt Kuala Juru / Sungai Sembilang. Dekat2 ja dengan Masjid Lama Kampung Juru, lepas skit ja masjid tu belah kanan hampa, hampa akan jumpa kedai makan ni belah kiri hampa.


As usual...memang akan amik part ekor punya.


Selain dari kari semilang ada gak lauk pauk yg lain. Tapi aku tak hingat pun nak tangkap gambar sebab dah berkeroncong sangat-sangat perut ni.

Apapun kari semilang dia memang terbaiklah. Makan pulak ngan sambal belacan dia...perghhh memang terangkat bhai.

Okla tu ja nak cerita.

Babai

posted from Bloggeroid

Heppy birthday to u...

in , by Alia Farhan, 8:28 AM
To my life partner....
Mr Amir Mohammad Firdaus thank u for bein there for me.


Heppy birthday to u dear....

Semoga panjang umor and murah rezeki u....tenkiu sebab jaga family kita sebaik mungkin.

Maaf kalau2 bini u ni kadang2 jadi singa jadian. Jangan mareh....


Tenkiu jugak sebab selalu layan princess kecik kita tu sebaik mungkin.


Kesian papa kena kayuh gerek nohhh...

Akhir kata, we love u papa....

From me, kakak anena n baby.

posted from Bloggeroid

Hai hampa semua.

Kali ni makjem nak review skit pasal satu produk makanan yang sedap dan pastinya healthy gitu.
Menarik kan tengok kekacang dia tu kan???
Hadoihh berkeroncong perut makjem tengok Choc & Nuts Chocotainer ni.
Haihh laaaa.


Untuk pengetahuan semua Choc & Nuts Chocotainer ni adalah produk HOMEMADE yang mana tentu 100% HALAL.

Antara bahan-bahan yang digunakan:

*Almond
*Peanuts
*Pumpkin seeds
*Sunflower Seed
*Rice Cereals
*Dark Chocolat
*Honey
*Maple Syrup
*Corn Syrup
*sedikit garam...

Rasa dia sangat SUPERBBB

Dugaan betul tau nampak time2 tak lalu nak makan macam ni. Paham2 la makan apa sekarang ni kalau tak kena tekak mesti nak keluar balik. Tapi bila makan ni...fuhhhh sedappp jaaa...
Kalau hat bz memanjang...nak breakfast kat opis pun tak dan. Asyik menghadap jem ja memanjang elok la spare dalam handbag Choc & Nut Chocotainer ni. In Sha Allah 1 bar ni kenyang sampai lunch.

Yang nak berdiet lagi2 la sesuai sebab dia SUGAR FREE kan. Campuran kacang yang digunakan bukan kacang yang cikai-cikai tau. Semua yang berkualiti dan berkhasiat untuk orang-orang yang diet. Tak caya p tanya Kevin Zahri. Boleh jugak dikategorikan sebagai HEALTHY FOOD ni.






DAN BAGI HAMPA2 YANG NAK TAMBAH PENDAPATAN
dan ingin menjadi AGEN secara DROPSHIP boleh hubungi 0194764453 (Kak Azam).


Dan bagi hampa yang berminat nak beli Choc & Nuts Chocotainer ni

Details penuh mengenai CHOCO&NUT ini boleh klik:

Facebook: myeatdelivery

Instagram : @myfood_delivery
Salam.

Kali ni makjem nak review sikit tentang Produk USWAH yang mana telah tiga tahun bertapak di Malaysia sejak 2013 di atas talian ( online selling basis).

Untuk pengetahuan hampa semua, sehingga ke hari ini, USWAH telah mengeluarkan puluhan Koleksi Tudung Bawal Bidang 60 & Shawl Labuh, dan 6 Koleksi Pakaian (tunik labuh). Antara hotselling produk tudung USWAH adalah:

Husna Instant Shawl Labuh (HOTSELLING! Pinless, Ironless, Hassle-free)


Haura Bawal Instant Labuh

Antara koleksi-koleksi shawl dari USWAH.

INARA Double Loop Instant Shawl yang ternyata cantik dan harga yang berpatutan.

Selain dari itu, USWAH Muslimah Clothing jugak turut menjual Tunic labuh yang sesuai dan patut syariah.

Cantik kan tunic dari USWAH...harga pun berpatutan.

Koleksi Satin Flare Skirt yang menawan hati.

Pallazo Pants yang turut trending dalam dunia fesyen Muslimah sekarang. Makjem pun suka sangat2 Pallazo ni. Selalu verangan kalau kijer opis boleh la melaram dengan Pallazo kan. Tapi apa nak buek asyik2 dapat keja kilang....
Hihihi....

Berita baik untuk hampa-hampa yang nak tambah pendapatan hampa, USWAH ada buat program :

Peluang Jana Pendapatan dengan Pogram Dropship & Stokis Uswah

KELEBIHAN MENYERTAI USWAH:
- TIDAK PERLU SIMPAN STOK
- TIDAK PERLU MENGELUARKAN MODAL untuk pembelian produk, di samping membeli (untuk kegunaan sendiri) dengan harga jauh lebih rendah.
- Peluang mempromosi pelbagai koleksi HIJAB PATUH SYARIAH.
- TIADA TEMPAHAN MINIMUM.
- TIDAK MENANGGUNG KERUGIAN jika produk tidak laku.
- TIADA KOS TERSEMBUNYI
- KOMISEN 10-20% AUTOMATIK (siap tolak!, tak perlu tunggu hujung bulan baru dapat komisen)
- SISTEM TEMPAHAN AUTOMATIK DI WEB, tidak perlu menunggu pihak USWAH memberi maklum balas melalui whatsapp atau inbox. Paparan web disediakan KHAS UNTUK - AGEN, harga di tolak secara automatik.
- GROUP COACHING & perkongsian permasalahan serta tips jualan atau pemasaran.
- KAMI JUGA MENYEDIAKAN PELUANG UNTUK RESELLER MENJADI STOKIS DI TEMPAT MASING2.



Latar belakang USWAH


USWAH adalah sebuah syarikat yang beroperasi di atas talian sejak 2013 dan membawa konsep pakaian patuh syariah. USWAH bercita-cita untuk membawa gaya berpakaian yang mengikut syarak menjadi trend di Malaysia mahu pun dunia. Bermula di laman social Facebook, dengan jumlah pengikut terkini sebanyak 123,000 orang dan Instagram sebanyak 32,000 followers.

Facebook: Uswah Islamic Clothing
Instagram: @uswahislamicclothing
Youtube: Uswah Islamic Clothing
Email: network.uswah@gmail.com
Web: www.uswah.com.my
Hotline: +601110742198 / 0108153562

Butik Fizikal: Uswah Islamic Vendor Boutique,
3A-59-01, Jalan Medan Pusat Bandar 8,
Bangi Sentral, Bandar Baru Bangi.
(Landmark: Sebaris Mee Tarik Warisan, Bella Ammara, Sugarscarf)

Sejak dari 2014 sudah ramai yang mendapat manfaat dari program reseller kami, dari ambil sehelai dua hingga ratusan helai! Jika mereka boleh, anda tentu BOLEH!

Sehingga kini, kami telah mempunyai stokis di Brunei, Singapura, Jepun dan seluruh Malaysia.



Sejak dua menjak ni jerawat tumbuh bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan. Hamboi2...
Mentang-mentanglah hormones sekarang tengah bercelaru...maka jerawat pun mula la bermaharaja lawak di muka aku ni.

Serius aku stress. Sampai nak make up pun jadi malas. Malas nak conceal malas nak cover itu ini...
Ehhh malas lah....
Tapi malam ni aku gatal jugak. Nak jugak make up ala2 barbie/ doll hat tak berapa nk doll sebab doll ni gemoks ya ampun.
Fuhhh.

Tangan bila da menggatal tu dia tak dapat la nak bendung kan. So meh la kita tengok jap hasil make up makjem malam ni merasmikan Nars Surabaya dambaan MUA di seluruh pelusuk doniaaa dan Nars Orgasms Blusher yang jugak memanjang selalu sold out tak hingat.

Bajet la nk barbie / doll look sangat ala2 MUA terkenal Alha...tapi mascara pun malas nak pakai. Lens lagi la jangan cakap. Fobia duk ada lagi.
Len kali kita test lagi.

Lepas ja dah make up lawa2 mcm ni mnyesal. Rasa nk tdoq dengan make up ni jugak. Sleeping beauty sangat la kan.
Pastu stress pulak nak remove make up sebab make up duk helokkkk lagi kannn....
Pastu takkan nak tdoq dengan make up kot.
A BIG NO OK!
lagi rosak la muka nanti Alia oi.

Bila da removed make up tadi stress tengok muka dengan jerawat n paruts jerawar. Ciss takleh jadik ni...

So marilah kita berspa di rumah saja.
Kita DIY saja mask jerawat n parut kita hari ni ya.

Bahan:
* serbuk kunyit
* serbuk kulit kayu manis
* 1 sudu makan air


Cara-cara:
1. Mix kan bahan-bahan di atas hingga sebati.
2. Then apply la di seluruh muka hampa.


Amaran: muka hampa akan rasa pedih skit. Sebab hampa tak besa tepek kan kulit kayu manis ni. Bila selalu repeat pakai, nanti lama2 ok lah.

3. Lepas da kering boleh la rinse dengan air na.


Ok da rinse muka dengan air rasa fresh ja. Muka ada la kesan-kesan kuning skit. Tapi takpa la by the time banguj pagi esok tu warna kulit akan back to normal balik.
Depa kata org India kata kalau nak bagi kulit macam Preity Zinta kena tonyoh kunyit. Aku syak Kajol wat treatment kunyit ni la satu badan dia. Cis takmau share langsung putih dengan kunyit. Ada duk kata dia duk dalan rumah ja tak mau bagi hitam.
Nampak nau nipu nyaaa....

Oklah harap2 hampa semua yang DIY masker ni dapat kesan yang mujarab la noh.
Seminggu wat sekali dua rasanya ok kot noh.

Ok lah gud nite.
Disebabkan kekangan masa yang melampau. Nak update blog panjang-panjang tak berapa nak sempat kan. Maka marilah kita update yang mana sempat ok.

Ruang tamu besar cinonet ni nak juga upgrade kadang-kadang tu kan. Moh mari lah kita update skit.

Aku ni memang minat home deco ni lagi2 Nordic/ Scandinavian style ni. Dapat Eames inspired designer chair pun da rasa best sangat2 dah.

Adriana tnya aku....
Mama ni kerusi mimi ke???
Haaa banyak cantik kerusi mimi.
Punya lah lama mama aim nak beli kerusi ni tau. Tau2 kat SSF ada sales...n boleh dapat 50% terus beb pergi sambar. Laki aku pun tak boleh kata apa dengan perangai aku ni. Ya lah, kalau tak offer RM269 kot. Ni guna membercard SSF boleh dapat half price kot. Apa lagi. Pejam mata la.

Ok ni pulak meja baru dari Ikea. Aku memang order kt Ikea Personal Shopper aku, Kak Ina jer. Memang trusted and senang sangat nak deal dengan kak ina ni.
Korang yang berminat nak dapatkan khidmat kak ina as personal shopper korang boleh la whatsapp kak ina ja terus.
Boleh p usha kat FB page kak ina ni ya. Oh kak ina ada amik upah gak utk barang-barang Kaison. So korang pun takyah nak pening2 kalau nak cari barang-barang Kaison, kak ina leh tolong carikan gak.

Ni pulak meja baru kt SOHO. bilik utk SOHO ni memang kecik. Nanti kalau anak2 da besar alamat kena tukar ke bunk bed & loft Ikea tu apa. Nasib la dan tunggu Ikea Penang bukak dulu kan. Yang meja ni pulak kirim dekat Kak FarahGlanz masa depa p SBB hari tu. Tq naa kak Farah.

Apapun, minat nak ber deco ni memang sebati da dengan aku. Tak tau kenapa suka sangat. Dari dulu masa duk kat rumah sewa lagi memang suka sangat deko2. Lantak lah rumah sewa ka apa ka. Janji mata aku ni sedap ja n kena dengan jiwa aku ni. Kalau tengok kat group2 FB tu, yg ikea pnya group deco perghhh rumah sewa diorg deco pun gempak2 gila. Memang meleleh la tengok.

Next time ada lagi apa2 perubahan deco, aku akan try update dekat blog untuk sumber rujukan masa akan datang. Boleh la wat reference deko dari zaman jongos hingga ke zaman "dewasa" & "matang" gitewww.

Oklah.

Len kali pulak bersambung ya.

Tengah kumpul kekuatan untuk update entry Kohlipe pulak ni.
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS