Haaaaa
2 3 menjak ni kita up entry resipi dulu la yaaaaa...
Hari tu ada upload kt fb gambau sup kimchi yang aku wat. Ada yang tanya2 macam mana nak wat...
Senang ke susah ke
Mcm mana nak wat kimchi...
Ehh kimchi beli mana dam maciam2 lagi....

Pfffttt ponek makjem nk jawab...
Haa nin dia rupa sup kimchi tu...
Rasa mcm mana weiii???
Rasa dia macam sup masam2 pedas...
Mcam asam pedas tpi version x pekat pun ada..

Apa pun jom tengok kat bawah ni

Bahan-bahan:
- paste ibu sambal ( tengok SINI )
- kimchi ( tengok SINI)
- Cendawan enoki kecik halus
- tokua org keyell panggil tauhu
- cendawan hitam telinga kera tu.

Cara-cara nya:

1. Amik 2 sudu paste ibu sambal masukkan air skit and then panaskan.
2. Then masukkan kimchi, cendawan dua2 jenis tu and then last sekali tokua.
3. Panaskan sat and then da siappppp.

Tadaaa senang gilo kan.
Bagi yang malas nak wat kimchi tu...nak order kat aku pun boleh. Sebab aku memang selalu wat stock kimchi ni. Laki yang tak makan kimchi pun bila wat sup mcm ni makan pulak kan dia tuuu.
Gedik nauuu kan acah2 tak makan kimchi. Bini wat mcm ni makan pulak kennn.

Oklah sekian update utk hari ni.
Mak jem nak p bungkuih barang cust sat naaa.

See yaa
Hai lama kan tak update resipi apa masak2 campak2 kan...

Oklah hari ni pun kategori campak mncampak jugak ni haaa

Marinate2 jadik....
Haaa gituuuuu kannn

Ni la rupanyaaa...marinate2 jadik haaa

Jom kita tengok

bahan-bahannya:
♡ daging
♡ crushed garlic
♡ Tesco BBQ sauce
♡ minyak bijan
♡ maggi seasoning yang selalu orang letak kt burger tu
♡ thymes -->fresh from my urban garden ja
♡ rosemary--> pun dari kebun aku
♡ sweet basils

Cara-cara:
1. Potong daging nipis2 n panjang macam yg selalu kita nampak masa makan kt Seoul Garden..ingat motip nak bajet koreaaa kenn
2. Seasoning dengan semua bahan2 di atas kecuali sweet basils.
3. Marinate for 1 hour..lagi lama lagi sedap oi.
4. Panaskan sedikit minyak...memang skit tauuu.
5. Then masukkan semua bahan-bahan yang da marinate tadi.
6. Kacau2 sampai air daging tu kering then bubuh la sweet basils tu.
7. Nampak da kering2 tu boleh angkat dah.
8. Pastu plating la skit dengan sweet basils yang lebih2 tu.

Haaa kan senang....
Tapi M ja nak wat tuuu

PEMENANG GIVEAWAY MBO CINEMA VOUCHER

in , by Alia Farhan, 5:01 PM













kepada hampa-hampa yang menang silakan email mak jem naaaaa


aliafarhansaid@gmail.com


kepada yang tak berjaya boleh join GA dari team @Projek Blogger Utara


tenkiu naa kepada yang join and tahniah kepada yang berjaya naaa

Tazkirah Jumaat #3

in , by Alia Farhan, 1:01 AM

YANG MANA SATU KITA????

SUMBER
SENARAI PESERTA

GIVEAWAY MBO CINEMA VOUCHER



1. YOORIN MELACOLEA

2. NUR RAIHANAH

3. NURULEIDA DAUD

4. IZYAN YAN CINNAMON

5. ZARUL FARHANA

6. UMIE YANA

7. ANIS KHALILAH

8. FIEYQA ADELOVA

9. NADRATUL SYAZWANA



STAY TUNE NAAA...
SATG KITA CABUT UNDI NAAA

GIVEAWAY MBO CINEMA VOUCHER

in , by Alia Farhan, 11:04 PM
wewit hampa semua....
Kali ni untuk menghargai pembaca2 budiman Vanilla Freak ni makjem dengan berbesaq hati dan berbesaq badan nak bagi hampa MBO CINEMA VOUCHER.....




Untuk pengetahuan hampa semua..voucher ni bukan terhad untuk tiket wayang ja tau...
hampa boleh gak guna untuk beli pop corn ayaq bagai tau...
mak jem nak bagi voucher ni untuk EMPAT PEMBACA MAKJEM YANG BERTUAH!!!
Means setiap dari hampa akan dapat 1 voucher tau.

Dan yang PALING PENTINGGGGGG, HAMPA KENA PASTIKAN AREA TEMPAT HAMPA ADA LA MBO CINEMA...

SYARAT PENYERTAAN:

1. MESTILAH WARGANEGARA MALAYSIA.
2. FOLLOW BLOG NI.
3. LIKE PAGE BLOG NI
4. FOLLOW IG MAK JEM : ALIAFARHAN
5. LIKE PAGE PROJEK BLOGGER UTARA
6. FOLLOW IG PROJEKBLOGGERUTARA
7. COPY N PASTE ENTRY ni dekat blog korang.
8. KOMEN N MASUKKAN LINK entry korang kat sini ya.

***TARIKH TUTUP PENYERTAAN 24/2/16***


GOOD LUCK HAMPA SEMUAAAAA.....

GOOD LUCK UNTUK HAMPA SEMUA NAAA
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS