***Entry tertunggak***

Perasmian Pembukaan MBO Cinemas Central Square Sungai Petani Kedah

Pada 26 Disember 2015 aritu,team mak jem dari #projekbloggerutara diberi kepercayaan untuk review Pembukaan Perasmian MBO Cinemas Central Square, Sungai Petani Kedah ni..tapi mak jem tak dapat join sebab time tu duk ada kt Krabi


MBO Cinemas telah membuka pawangan terbarunya di Malaysia bertempat di Central Square, Sungai Petani dan kini menawarkan sebanyak 191 skrin di seluruh negara.

Pawangan yang ke-26 ini oleh MBO Cinemas
menyediakan lapan dewan yang terdiri daripada 1,157 tempat duduk, dengan dewan terbesar mampu menampung sehingga hampir 300 orang.



ni la dia geng2 Projek Blogger Utara kami yang p hari tu



Yang bestnya masa perasmian hari tu, ada kumpulan ZERO MAHARAJALAWAK hampa tau dak. Kompem la hat mai tu tak kering gusi dibuat kumpulan ZERO ni.


Sempena perasmian MBO Sungai Petani, Cheah Chuan Wai, Pengarah Pemasaran dan Jualan MBO Cinemas berkata pada majlis pembukaan rasmi ; "Ini adalah hari istimewa kerana Sungai Petani adalah lokasi ketiga di Kedah Darul Aman selepas Alor Star Mall di ibu negeri ini dan juga Landmark Central Kulim.


Tambah Mr. Cheah lagi pawagam MBO adalah antara yang pertama beralih dari projeksi filem 35mm kepada projeksi digital sepenuhnya pada kesemua skrinnya.

Selain itu para pengunjung MBO Cinemas boleh menyertai secara percuma dan mendapat kelebihan dengan MBO Star Club terkini di mana sebagai ahli All Star mereka layak menggunakan Star Points untuk menebus tiket wayang percuma, popcorn, minuman dan barangan eksklusif premium.
MBO Cinemas memberikan pengalaman yang terbaik dalam hiburan filem kepada penduduk sekitar Sungai Petani dan rakyat Kedah serta pengunjung dan pelancong ke kawasan Utara.


Di samping itu juga MBO Cinemas menawarkan perbagai faedah dan keistimewaan untuk ahlinya dengan membolehkan mereka menggunakan lorong istimewa keahlian, mendapat tiket filem percuma pada bulan hari jadi serta menikmati tayangan percuma khas untuk ahli sahaja.

Tempahan tiket secara atas talian juga amat mudah dan senang dengan menggunakan telefon bimbit dan tidak dikenakan sebarang bayaran tempahan.

Satu lagi tarikan di MBO Cinemas adalah harga tiketnya adalah sama biarpun tayangan filem 2D atau 3D.Untuk tayangan 3D pengunjung hanya perlu membeli kacamata 3D dengan harga RM3.

Untuk mengetahui tawaran menarik dari MBO Cinemas bolehlah layari www.mbocinemas.com


Terima kasih buat MBO Cinemas dan Integrated Public Relations (IPR) kerana menjemput team Projek Blogger Utara ke majlis perasmian pembukaan MBO Cinemas Central Square Sungai Petani.



Team Projek Blogger Utara bersama kumpulan ZERO.


Happy New Year 2016

in , by Alia Farhan, 1:59 AM

Heppy new year hampa semua

Semoga 2016 lebih baik dari tahun sebelum2 nya.

Dan semoga impian aku pada tahun sebelum2 nya tercapai....walaupun tau macam kepayahan.

Azam nak KURUS dari tahun bila ntah tapi tak KURUS KURUS lagi

So untuk tahun ni azam untuk KURUS diteruskan.

And hampa2 semua. Be prepared 2016 ni dijangkakan akan terjadinya HYPER INFLATION.

So bersama-samalah kita buat 10 kerja sehari dan semoga Allah murahkan rezeki kita semua. Amin.

posted from Bloggeroid

Salam korang.
Cuti new year wat gapo?

Start jumaat ni cuti sampai la ahad cuti, weee bestnya la kan. Lama gila pulak tu. Baloqqq aaaa tu senin nak p reja kan pasni. Pakat duk Monday Blues sokmo la. Apa kata esok hampa p usha2 kat Malvita.
Alaaaa kan hari tu kami duk upload kat ig jadi gila sat p Malvita untuk review.
Memang berdarah wei mata tengok baju2 dia semua. Nangis bucu katil la kalau xgrab sehelai kan. ****nangis lagi****

Ok lah jom nak share serba sedikit pasal Malvita ni. Actually Malvita ni adalah Vendor Boutique yang exclusively membawakan brand2 yang best gila macam:

Adleenur
Adora.co
Alhumaira Contemporary
Ashh&Annas
Ammara Official
Anggun Zara
Arricia Core
Bymawaddahizzati
Bynuramirah
Cattleya
Chentaqaseh
Clarameeca
Claseekha
Dewi Anggun Hijab
D'loris
Edast
Elrah Exclusive
Fynnjamal RTW
Heaxabell
Imaan Boutique
Jubah Souq
Leeyanarahman.co
Malady Couture
Marlena Hijab
Medifeet
Mumu Scarves
Nealofarhijab
Neng geulis
Padieka Raccolta
Qaira Hijab
Qoma Boutique
Sincerelybyus Shawls
Shawlforyou
Sha Zaha
Sugarsista
Three_Ns
Wa.Clothing
Wrap Official

So amcam? Gila tak. Kami hat p review ni tahap meroyan dah. Ya lah kami masuk butik sebelum orang lain masuk. Dalam kul 9 mcm tu kami masuk untuk review2 and ambil gambaq dulu. Memang perghhhh kagummm aaaa.
Malvita ni dua lot kedai tau. So ruang dia sangat2 spacious memang orang kata best la nak shopping tu.

Tengok collection shawl yang ada. Best tak best?

Pantang jumpa cermin la aku ngn kakak aku sorg ni
Amcam rambang mata dak?
Tudiaaa crowd punya ramai tu. Nasib kami geng #projekbloggerutara dapat masuk review awai dalam kul 9 pg macam tu.


Antara koleksi-koleksi yang available kat Malvita.

Perasmian oleh kedua-dua parents owner Ain n Mat Duan.

Ni la dia geng blogger gila glam gitew ha. Seronoknya dapat goodies bag dari Malvita lagi tau.
Ni la ketiga-tiga owner Malvita. Dak Ain ni junior aku masa kt SAINA, aku form 5 dia form 1. Terasa tua sangat duk kat sebelah Ain.

Team #projekbloggerutara dan owner Malvita. Tenkiu na sebab jemput kami.

Me n Ain. Actually Malvita ni butik kedua si Ain n Mat Duan ni
First butik depa Dreamon dekat dengan Sunway tu betoi-betoi belakang Petronas ja.

Nak dijadikan cerita hari yang grand opening tu aku memang tak sempat nak grab apa-apa. So hari Rabu minggu lepaih apa lagi cilok sat la p kr Malvita.

Hasilnya......

Selamaatttt da grab sehelai jubah dr Cattleya. Harga asai RM199 tinggai RM99 ja. Tak ke melampau sangat tu SALES dia. Yang bestnya SALE utk Cattleya ni sampai 15hb jan ya.


Takkan jubah ja kan. Mesti la ada tudung sekali. Dis sparrow shawl/ tudung from Sincerlybyus shawl. Shawl/tudung ni sebenarnya RM25..now only RM20..

So memang berbaloi la kan nak grab jubah time2 gini haaa. Balik dari Krabi nanti nak grab lagi laa.

Hampa pun jangan miss tau SALES kat MALVITA ni tau. Rugi la tak grab sehelai dua. Next duk target kasuk Medifeet tu. Try pakai hari tu sedap and comfy sangat2 tau. Lepas ni bulan2 tau dah nak p mana kan???

Yang mana tak LIKE lagi page MALVITA naa

Fb: Malvita Penang>
Instagram:
Malvita Penang

From time to time hampa boleh la check update kat situ. Mana tau ada CRAZY SALES lagi ka. Rugi oiii rugiii tak usha tengok.

To Ain & Mat Duan, tahniah. Semoga terus berjaya di masa2 akan datang.

#teamSAINApower
Ehh tetiba pulak kan



Jom plan cuti tahun depan

in , by Alia Farhan, 9:57 AM

Otak ni macam2 da pikiaq nak ke sini la ke sinun lah....

Haishhhhh.

Jom plan cuti n carik tiket murah2 jom.

Ke Perth ke Sabah ke mana ker????


Ehhhh verangan ja tauuuu

posted from Bloggeroid


Kalau based on Adriana hari tu memang betul la ikut kaedah ni.
Ni kaedah kalender Cina. Boleh

So lepas ni boleh pulun untuk baby boboi pulak la kan.

Hihihi.

posted from Bloggeroid

Hai korang.

Kali ni meh nak share skit tip jimat nak beli bahan rumah. Ya lah sekarang ni apa-apa pun kena jimat noks. Tak jimat nanti Najib murka macam mana nok. Jenuh nak ngadap Kak Mah seumor hidup! Bahaha

Ok tips yang pertama , yang ni untuk detergent baju hampa. Hampa suka beli yang macam mana? Beli yang biasa ka then beli softner asing ka macam mana?
Aku dulu memang suka beli detergent yang murah and then beli softner downy yang hitam Mystique tu in fact sampai sekarang aku stil suka yang tu untuk rendam tudung-tudung aku.
Tapi sekarang ni aku lebih prefer detergent yang sekali dengan softner. Macam fab ni.


Suka sangat-sangat bau dia. Kadang-kadang sental toilet pun pakai ni. Apa de hal kan. Bau wangi. TETAPI meh aku nak SHARE sikit, kadang-kadang cuba check untuk size yang kecik tu and then compare kan berat yang besar dengan harga. Macam lani untuk Fab Downy dan Fab yang bau lain-lain tu harga dia untuk 800g RM4.50. And untuk 2.3kg harga dia RM13.90. So mana yang sebenarnya lebih untung? Cepat-cepat kira dalam otak tu. Biasa kita akan set kan dalam otak kita beli yang besar lebih jimat. Tapi tak semua macam tu ya. Sebab tu otak kena cepat2 calculate time nak beli tu.

Kalau based on calculation aku,
Peket kecik= 800g × 3 pek=2400g= RM4.50×3=RM13.50
Peket besar=2300g= RM13.90

STILL HAMPA UNTUNG RM0.40 DAN 100G. SAPA NAK BAGI WOI?

Next pulak.

Untuk body bath, ada yang tiap2 bulan angkut botol yang berbeza2 ka?
Macam aku memang suka konsep refill ja. Agak nampak tinggal suku memang aku akan topup ( sama jenis la)


Ni antara brand yang aku suka Palmolive. Tapi sekarang sejak2 buat sabun homemade sendiri lambat betul body shampoo aku nak habis. Memang aku jenis banyak body shampoo sebenarnya. Sebab tu prefer beli sekali dalam botol and then bila da luak aku topup ja. Bau main rotate2 sebab suka bau yabg berbeza2 ikut mood aku.

Tu cerita bab bahan mandian and bahan basuh baju. Macam mana yang part stock makanan pulak?

Aku bet semua kalau beli bahan makanan suka beli yang size besaq kan. Sama la macam aku. Beli rempah kunyit nah haiii amik yang macam nak meniaga. Walhal bukan hari2 pun goreng ikan or ayam. Bila dah lama sangat buka ( even da ikat getah or simpan dalam bekas) lama kelamaan percayalah rosak jugak rempah2 yang dibeli tu. Habih la bubuk2 mak nenek tu mai. Sayang oi...

Sekarang ni aku da bijak dah skit. Beli ja size yang patut padan sebab size kunyit adabi yang paling kecik tu pun berbulan2 nak abih. Kalau besaq makan tahun la jawabnya. Point is dont be bodoh to buy beyond ur usage. LESSON LEARNT OK! or else kena duk de clutter kitchen sokmo lepas 4 5 bulan sekali kan.


Beli ja kecik macam ni. Pastikan Adabi...
Melazatkan adabi menyelerakan. Mengandungi pelbagai rempah melazatkan kari dan kuah.heyyy.

Termelalut pulak.

Oklah tu ja tips untuk hari ni. Len kali aku share lagi na.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS