Adriana demam. Sedih mama tengok.


While mama has so many soap to produce for a customer as xmas doorgift.

Phewww.

posted from Bloggeroid

Hai pengguna-pengguna tegar Shell macam aku. Gimme 5 skit.

Ada yang tengah collect lego collection yang Shell keluarkan sekarang ni tak?


Aku ada terlepas satu dah. Yang shell station n lego miniture tu. Hishhh stress mak jemah tau.


Almost every week memang sengaja isi minyak hari Ahad untuk dapatkan kereta-kereta lego ni.


Yang ni masih dalam plastik. Malam ni mintak husband pasangkan lah. Terasa ruginya lahai terlepas yang shell station tu.


Ni syarat-syarat untuk korang dapat beli Lego Collection ni ya.

Memang saja nak tempek kat blog sebab ahad depan nak kena p isi lagi untuk dapatkan yang next pulak.

So apa lagi korang. Mari la beramai-ramai serbu Shell ahad nanti. Dapat yang shell tank truck tu pun macam best gak. Limited edition kata kau... yang tak li
mited edition ni pun selling fast gila kot!

Kalau ada sapa-sapa bermurah hati nak bagi aku shell station tu bagitau na. Nak jual pun xpa. Tapi jangan la melampau-lampau nau harga dia. Aci dak?

posted from Bloggeroid


Proses wean off malam pertama... berjaya!

Diharapkan betul- betul boleh wean off kali ni.

Mama is penat oredy sayang. Need some rest before next pregnancy dear kakak anena bushuk masham. Amboi next pregnancy gitchuuuu. Kita merancang. Allah yang menentukan. Ye dok?

posted from Bloggeroid

Ada betulnya jugak

by Alia Farhan, 11:37 PM
kita hepi2 meraikan ank2 yg bejaya dpt 5A. tp kau sibuk nk cerita kebodohan masa lampau kau tu.

setiap kali result exam keluar ade je manusia mcmni

aku dlu dpt 5c tp skrg aku menteri
aku dlu 5e skrg aku jutawan
aku dlu 5g tp skrg aku ada phd
aku dlu 5h skrg aku bnyk duit

ank2 y kurang berjaya ptt diberi semangat agar terus usaha agar x ulangi kesilapan dan kelalaian dlm menuntut ilmu. bukanya disogok dgn cerita2 kebodohan kau tu. kalau mcm tu kau hntar ank g sekolah buat ape. biar ank kau tu x sekolah. kan boleh bejaya jgk.

nk kira rezeki, cacing dlm batu x sekolah sehari pun dpt mkn jugak. allah bg jgak rezeki.

Sumber dari status Fb seseorang.

***betul tak??mak bapak mana tak bangga ank dpt keputusan cemerlang...yang dapat x berapa ok, parents bg la support. Jangan bagi depa down. Apa yang penting kena berusaha la kan. Aku ni nama ja 5A masa UPSR..msuk SBP, xnak study. Baloq liat jangan cakap sebab tu aku tak heran result PMR & SPM aku macam tu. Masuk U struggle n baru tau ekeleh kacang ja Add Maths n Chemistry dulu tu. Kesimpulan dia memang bukan senang nak berjaya dik non. Ukuran kejayaan pun bukan boleh dinilai dengan kau da jadi menteri sekarang ni ( sebab menteri 3.85 pun ada yang bahalol...Lulz), inginiaaa atau hatta doctor sekalipun.

Konteks berjaya ni luas. So apapun nak terangkan kat sini ilmu tu penting. Nak gali ilmu kena rajin dan jangan pemalas. Ni kata-kata dari orang yang pernah jadi pemalas dahulu. Nasib masuk U aku terajin sikit.

Sebab tu mak aku sampai sekarang asyik membebel kata aku ni taknak study masa kt SBP dulu. Ya lah memang pun, dia tak tau aku ni kuat memberontak n tanda protes aku kat dia sebab aku taknak duk SBP adalah dengan tak study. Tu la hadiah untuk sebuah kebodohan aku masa lampau. Tapi pikiaq balik kalau aku rajin n result aku excellent n further kat obersea sana mungkin aku tak jumpa la husband aku kan. Tak leh la nak gadoh kat lab masa wat welding semua tu. See, aturan Allah tu sebenarnya cantik jugak. Ye dak?

So adik-adik n parents u should know ur children better. Don't be too judgemental! Kalau rasa annoying tengok anak orang berjaya, u should check ur hati back. Ada penyakit hati ka apa. You pun tak tau kan macam mana struggle nya sesetengah parents hantaq anak depa p tuisyen, kena berjimat cermat sebab nak spent money kat tuisyen anak2 lagi (dengan living cost sekarang ni kan). So stop makin stupid statement, aku dulu 5C dapat ja jadi tokey emas bagai. Ewahhhh. Sebelum kau jadi tokey emas tu taknak cerita ka macam mana struggle nya bagai pulak kan. Point is, setiap orang aturan hidup dia tak sama.

Betul tak?

posted from Bloggeroid

Actually ayam bakar ni buat untuk makan dengan nasi ayam. Saja nak jamu nasi ayam kat mama kan.



Ayam bakaq yang segak ni simple ja resipi dia.

Bahan-bahan:
•ayam
•kicap
•gula
•garlic yang ditumbuk or blend
•serbuk halia
•sedikit minyak (nak bagi effect shining skit)
•serbuk cukup rasa

Cara-cara:
1. Perap kesemua bahan dalam 1 jam.
2. Panaskan oven dalam 15 minit pada temperature 160C.
3. Bakar ayam pada suhu 180C selama 45 minit. Guna api atas bawah ya.
4. Siap untuk dimakan dengan nasi ayam. Nyummmmyyy.

posted from Bloggeroid

Sapa suka makan burger yg rasa daging semata?
Alaaa...pendek kata yang homemade tu. Yang patty dia wat sendiri tu. Korang suka dak?
Itu memang fav aku la kan.

Meh sini nak intro skit tempat makan burger yang sempoi sangat-sangat wei.


Ni lah dia haaaa Rockstarz Burger! Located dekat sebelah ja Sek Keb Sungai Ara Penang. Nanti ahkakkkk bagi alamat lengkap ya.

Sesuai dengan nama dia yang rockkkk tu bila korang masuk dalam terus korang terpaku. Ehhhh studio jamming ka tempat makan ni. Boleh naik sheikh nak berjamming woi!







Amcam? Rock da kedai ni?
Rock tak rock janji dalam ni ada disediakan SURAU tau. Baguih2 ahkakkk suka dikkk.


Suka pulak mural2 kat belakang ni. Ni betul ka panggil mural? Bahahahha.


Ni masa ni geng Blogger Utara Official tak semua ada lagi ni.

Yang bestnya kan. Semasa lepak2 kat sini memang depa bukak lagu rock ooo. Tapi time nak maghrib sampai masuk ke isyak tu depa stop mainkan lagu. Thumbs up la korang!


Bersama tokey Rockstarz Burger!


Ni la dua orang tokey ni. Bangga tengok anak2 muda kita berjaya kan.
Depa ni 2 beradik. Dengaq2 kata dah tak available. So adik2 hat single tu takyah la duk p merenyih sangat naaa... satg mak jem tolong tiaw bagi pihak bini depa.


Ni pulak menu-menu burger yang available. Hampa boleh pilih la hampa nak yang slow rock ka (single patty), hard rock ( double patty) atau heavy metal ( triple patty).

Macam aku, memang mata aku da rambang nak order The Wings tu. Maklumlah sora laki makjem kalau karok sjibik macam Ahwieeee!


Nin diaaa haaa The Wings!!! Meleleh dak? Aku hat tengok time-time tengah malam ni pun perut berbunyik. Cisss betoi. Siap ada geng2 #BU yang p repeat dah malam ni sebab tak tahan tengok gambaq ni. Apacer ni????!!! Kena pukau apa ngan burger rock ni!!


Me n kak el orang kuat #BU. kami 2 amik The Wings lawan sapa makan abih dulu. Hampa rasa sapa menang? Kalau tengok size hampa mesti kata aku kan. Tapi percayalah kakak kecik molek ni lagi cepat baham dari aku. Bahahaha. Jangan marah kak el ku sayam.


Ni dengan kakak murni ku sayam. Dia ni la yg p repeat makan sorang2 tak hajak orang malam ni!!! Ahhh benci!!










Amcam layan gambaq burger kat atas ni?ada tertelan ayaq lioq dak? Aku da banyak keli telan ayaq lioq tengok gambaq ni wei. Sadis betoi la.


Muka bahagia lepas makan dan kekenyangan!


Ingatkan dah habis dah makan. Tup2 mai lagi side dish. Alhamdulillah walaupun kenyang masih tetap balun sampai lebam.


Sedap side dishes pun. Kira berbaloi la hampa try semua nanti. Meatball punya gravy pun sedap oi.

Untuk makanan kat sini overall memang kena la dengan tekak aku ni. Well aku ni agak cerewet gak bab-bab makan ni. Tapi burger ni dia punya patty memang best gila kot. Daging dia stil rasa moist dan tak la terlalu berat rasa macam sesetengah homemade patty tu. This one rasa dia tender, soft and moist gitu ha. Kalau compare ngn Mekdi lagi la Mekdi tu kena tinggai 50 tiang ha.
Plus dalam keadaan sekarang kat Palestine tu memang banned terus la Mekdi tu kan.

So kat bawah ni details untuk hampa-hampa yang nak try burger sempoi ni tau:

Rockstarz Burger

Alamat :
118, Jalan Dato Ismail Hashim,
Kampung Manggis, 11900,
Sungai Ara, Pulau Pinang
Contact :
019-4299309 / 016-4114347

Operation time : 5.00pm - 1.00am (OPEN everyday)

FB : www. facebook.com/rockstarzburger
IG : @rockstarzburgerofficial

Apapun tenkiu to kedua-dua boss Rockstarz Burger sebab sudi jemput kami geng-geng Blogger Utara Official mai makan kat sni. Semoga perniagaan bos2 bertambah maju. Amin


Semua pakat naik sheikh rockkk oooo!!

Akhir sekali,


Ahhh benci tengok gambaq ni haaaa!!!!

Apa lagi sila la p serbu na ramai-ramai.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS