Food review : Williams Corner

by Alia Farhan, 11:55 PM
Ok.
Ni nak cerita 1 port makan yang best kat KL nuu...dah 2 kali kitaorang makan kat Williams ni...

First time dulu p sebab kebetulan Kedai Murni SS2 yang kitaorang nak p makan tu tutup so kawan Amir bawak kitaorang p ke Williams ni since food depa dua ni lebih kurang ja.
Mau tak sama, adik abang kot. Tapi dengaq kata yang si adiknya tu muallaf yang si abang nya William ni.

Location Williams Corner ni dekat:
Kelana Jaya 3-1, Ground Floor Plaza Mayang, Jalan SS26/4, Taman Mayang Jaya, Petaling Jaya, Jalan SS 26/4, Taman Mayang Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Nak senang set Waze, kalau hang mereben nak wat terer p cari memang tak jumpa la. Sebab ni memang masuk ntah mana-mana hala ntah. Pastikan battery phone penuh, data tu banyakkkk. Hahahaha

Ok lah, untuk kali ni kami order mixed platter tu ja sebab petang tu sebelum hantar Angah kat Tabung Haji KJ aku da makan dah. Laki aku ja tak makan sangat. Sunggu aku heran, rupa-rupanya dalam otak dia da set ni p makan kt Williams rupanya. So lepas da mandi semua dekat kul 11 malam kami keluar dari Seputeh shoot ke Williams.

Sampai kat Williams da tak ramai orang, kalau tak nak parking pun susah.



Kedai dia relax relax wat peace wat lek ja







Nin diaaaa.
Ada chicken wings, lamb chop, rib, wedges, broccoli bagai. Rasa nya chicken wings ngan lamb chop tu ada la 4 to 5 pieces kot. Yang ribs tu pun banyak gak.




Harga dia RM80 ja!!!! Berbaloi kot!!!boleh 3 4 orang kot. Sedap pun sedap. Tapi sebabkan aku da makan sebelum tu so aku pun tak berapa la nk perform sangat. Rasa rugi di situ. Huwaaaa. Yang tak abih kitaorang tapau bawak balik. Hihi

So masa tengah makan, owner kedai tu Uncle tu mai la. Sembang ngan kitaorang and ajaq kitaorang dip each chicken wings, lambchop, ribs tu ikut sauce yang dia sediakan. Memang sedap sangat!!!

Pastu ada satu couple ni baru sampai duduk belakang kitaorang diorang nak order nasi goreng kampung. Uncle tu kata ishk2 mai jauh-jauh kat William takkan nak order nasi goreng kampung kot. Pastu mai pulak kat meja kitaorang camdek couple tu, ada ka patut mai Williams order nasik goreng kampung!!!!
WAKAKAKAKA!!!! UNCLE U SO FUNNY, UNCLE!!!

tapi betul la, mai William order la yang best-best skit. Nasi goreng dia kalau tengok memang big potion sangat-sangat. Tapi tak pernah try lagi la. Pasta dia pernah try, memang sorang makan tak abih. Jenuh mengelepiaq nak bagi habih. Hahaha


Review:
4/5 stars

Hampa pulak suka makan apa kat Williams?

Ok lah
Sekian sahaja food review untuk kali ni

posted from Bloggeroid

Rabu lepas masa still kat KL lepas hantar angah kat Kelana Jaya utk p Mekah tu.
Esoknya pulak adik smpai dari Jeddah.

So ada budak tu open table sempena promotion dia n sempena bday mama.

Mana lagi yang dekat dengan Seputeh kan mesti la MidValley&The Garden.tuan inginiaa kita dari Jeddah nak belanja Tony Romas, kitaorang on je lah.



Sementara nak tunggu dish sampai jenuh nak calm kan 2 org kenits ni. Nasib sorg kenit lagi kena tinggai kt rumah bs. Macam nk pecah TR ni dengaq sora depa 2 ja.


Jom kita jenguk dish yang diorder



Prawn apa ntah.
Sedap wajib try. Tapi kalau nak wat sendiri ni senang ja.



Ni my husband punya.
Malam sebelum tu kitaorang dah belasah kt William Corner dah. So tak la excited sangat nak makan steak bagai kot.



Ni maktok punya. Wah ribs gitewww



Closed up skit



Ni pulak aku punya. Ikan cod lemon apa ntah. Ok la. Not bad. Dah jemu makan salmon. Try la cod pulak. Selalu tengok cod kt jusco mahai gila kot. Itu yang try tu.



Ni konon-konon order untuk Adriana. Tapi letak bagi Adriana makan dalam pinggan kecik ja. Yang lebih kitaorang yang belasah. Hahahaha



Suprised from TR.







We love u mama!!!

Missin in this picture, Angah and Adni.

Overall rate for Tony Romas:
4/5
Boleh la. Burger dia husband aku order medium pun nampak macam well done. Tekak kitaorang 2 ni makam steak tak boleh nak well done well done sangat.
Yang lain ok la.
Diorang tak banyak main dengan gravy macam kat TGIF. macam TGIF memang menang kat gravy dia yang sedap tu and dia punya daging tu betul-betul ikut macam kita nak. Mintak medium dapat medium. Mintak medium rare dapatla medium rare. Tak pernah la menghampakan.

Ok lah.

Sekian review untuk kali ni.

posted from Bloggeroid

Hari Kebangsaan Malaysia

by Alia Farhan, 10:30 PM


I love my Country!!!!

Selamat menyambut hari kebangsaan kepada seluruh rakyat Malaysia!!!!

I'm sure all Malaysian love our own country...this is our homeland....this is where we were bornt...regardless what color we are.....

So let sing this song!!!!

JALUR GEMILANG!!!


Merahmu bara semangat waja
Putihmu bersih budi pekerti
Kuning berdaulat payung negara
Biru perpaduan kami semua

Puncak dunia telah kau tawan
Lautan luas telah kau redah
Membawa semangat jiwa merdeka
Semarak jaya kami warganya

Empat belas melintang jalurnya
Semua negeri dalam Malaysia
Satu suara satu semangat
Itu sumpah warga berdaulat

Jalur gemilang... di bawah naunganmu
Jalur gemilang... kami semua bersatu
Perpaduan ketaatan
Amalan murni rakyat Malaysia
Jalur gemilang... megah kami terasa
Jalur gemilang... kibarkanlah wawasan
Merah putih biru kuning
Jalur semangat kami semua

Berkibarlah
Berkibarlah
Berkibarlah

Jalur gemilang!

***lagu Jalur Gemilang ni sentiasa menaikkan srmangat patriotik aku...whats ur fav patriotic's song?

And Malaysian...lets stand united as ONE....regardless our race....stay our from racisms!!!!

I LOVE MALAYSIA....
N MALAYSIA IS WHERE I BELONG...

lets fight for the better nation!

posted from Bloggeroid

Demam

by Alia Farhan, 5:47 AM
P kl pun demam.
Ingat da ok.
Tup2 blk kl. Demam blik
Now my body aching like hellooo~~~
But one thing thay brings my smile back to see those plants behave so well during my absence. Allah kan ada



My first kacang panjang. Mcm nk wat nasi goreng kt shuben pagi esk.



Cili solok pun da berbuah untuk kali kedua ni.



My cabai kemetot. Cute n hot



Daun karipole yang segar bugar.



Rose yang merajuk taknak berbunga. Dah pun berbunga.
Allahu sukanya ai



Capsicum or bell pepper da start keluaq buah. Yahuuu

Tomato pulak baru bunga mengecut. Harap2 pendebungaan secara manual tu berhasil la ya.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS