Hai korang...
Sory la blog agk bersawangggg....
Ni pulak duk ada kt kl...
Nak hantaq angah naik haji esok...
Ya lah...she's one of medical team kat sana during haj season...
Bestnya kan....
Sambil2 tu wat haji terus...
Untung lah TH tanggung semua!
Selamat beramal ibadat angah!

Ok lah...ni nak share 1 resipi mudah jerrr...
Acah2 mcm nk wat puding triffle bgai kan...coiii sangat oi alia!




Cantik tak?
Hahaha...tapi ada yg sumi yg terlarik skit tu

Ok lah jom usha bahan2 dia:

1. 2 peket sumi kalerful (sbb aku guna 1 tak ckup la ada lompong2 skit...so better guna 2 peket je)
2. 1 bungkus jelly halal (guna 100g pun ok)
3. Gula (ikut klau korang nak manis boleb tambah)


Cara-cara:
1. Susun sumi dalam bekas acuan agar-agar/ jelly. (Sory lupa nak snap gmbar acuan)
2. Didihkan air dan masukkan serbuk jelly skit demi sedikit. Tambahkan gula ikut tekak korang.
3. Bila da mngelegak, korang da boleh tuang dalam acuan tadi.
4. Sejukkan dalam peti ais selama 3 jam.
5. Dah ready untuk dimakan.

posted from Bloggeroid

Quick update...

Tak berapa sehat ni...

Duk demam msuk 3 hari dah ni


Lepas ni boleh test tengok

posted from Bloggeroid

Mintak kaki

by Alia Farhan, 7:34 AM



Poyo kan laki ni bajet nak psychological suffering bagai...traumatized habis la kata nya....
Abih kau tu hensem gila macam tahap jhonny depp ngn brad pitt ker?diorg pun relax ja bini kuruih kering mcm papan pun apadehell....

Ehhh emo pulak aku....
Ni serius kes kawen sbb minah tu cantik ja kan....
Esok2 kalau dah tak lawa...
Kau bagi alasan sebab bini kau dah tak lawa...masam...dsb.....

Abih kalau makin tua takkan makin tegang bab kulit dia?harus la kena repair skit2....kau belanja la bini kau collagen ka...wat treatment lat New York Skin ...ka Marie France Bodyline ka jadah ka....

Tapi ni asal dah tak lawa...masam...gemuk...kau bagi alasan kau nak traumatized dia bukan perempuan yg kau kawen 15 tahun lalu....apa jadah wei?

Cuba kau 2 bulan sekali kau heret bini kau masuk Parkson belanja dia perfume Armani ka Coach ka Chanel ka dan segala mak nenek tu...kompem2 la bini kau automatik ter boost nak melawa dan mewangi kat depan hang.....ehhhhh.....

Part make up pulak.....
Lelaki ni selalu acah2 tak suka bini make up tebal2 kata nya..sama gak laki aku ni haaa....skit2 jom keluaq...
Bila aku make up skit..muka cembeng nak mntak lempang2 manja gitu....
Bini tu make up sebab tau awk tu sebenaqnya suka nau tengok pompuan2 kat luaq hat pkai lagi tebai mak nenek make up dia. lumrah lelaki kan,mata memang susah nak kawai!jahit mata baru ada akai.....
Tipu la kata lelaki tu tak tertarik dengan perempuan yang pandai make up...muka bersih dan cantik,pastu tu tergedik2 pulak.lumrah beb!

So kaum lelaki, tak payah nak traumatized la sangat kan. Cara korang ni kadang-kadang macam saja ja mintak kaki dari kak long kak long kawasan.

Ok lah.

Chow....

Sesi membebel tamat....

Hidung duk serot seret serot seret...

Macam mana nak p event sabtu ni?

posted from Bloggeroid

Jom jamu mata dulu ya...

Banyak parts lagik nak kena susun atur..

Ni some parts yang da ready ya










Ni pulak Adriana yang tolong susunkan utk mini Barbie doll dia...
Nak jadik interior designer ka Adriana?
Ok gak...boleh hias umah mama n papa nnt ya dengan designer funiture (perghh tak nak kalah)



Ni pun DIY jugak...



Lepas penat main, minum susu dulu sebotol. Sebenarnya suka sangat dengan carpet hijau,rasa calm ja
Sesuai la nama Lady Green kan.



Sodappp nya. Sambil baring-baring minum susu kan sayang.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS