Cepat gile!

in , by Alia Farhan, 8:44 AM
Hi korang...
Apa ntah yang cepat gila kan....
Korang tak perasan ka...masa sekarang ni makin cepat ja....
Baru ja aku rasa 2015...now its already August....
Yeah 4 months more before the comin year....
Fuhhhhh
To many targets & wishlists yang tak di full fill lagi...

And how bout u guys?
Nama ja dah jadi fulltime housewife...nama ja kerja dari rumah....
Hakikatnya kadang-kadang aku rasa macam nak pinjam tangan sotong jap....
Non stop kerja...kecuali klau tengah-tengah malam...

Time tu pulak...biasa aku baru masuk SOHO...time lain...jangan harap la....

Kalau dapat offer jadi engineer taknak keja balik ker???
Ermmmmm.....mcm mana nak cakap eh....i will reconsider kalau dapat Schlumberger yang dekat sejengkai dengan rumah aku ni... tapi hakikat dia..aku tak pernah apply..so celah mana nak dapatkan....iklan kt jibstreet pun xpernah jmpa...ehh jibstreet pulak...semua nk jib jib jib sekarang ni .hidup PM!haktuih.jobstreet la korang..typo teruk!

Tak dapat nak kejar dream job dulu2 pun xpa lah...asalkan dapat jadi domestic engineer untuk budak ni sorang pun ok lah...n adik2 dia soon...hehhh



My akhirat investment...



Her playroom.....
Penuh dengan barang2 main masak2...
Mama dia pun join...
Hahhahaha



Mama tolong collect barbie untuk Adriana...ni kes kecik-kecik dulu tak dapat barbie la katakan....

Hari ni tidoq kat rumah in law kat pulau sebab pagi esok kitaorang nak bawak Adriana p swimming kat pantai. Dah lama tak mandi laut. Bestnya.

Boleh la jugak p makan kuey tiaw thng kan. Dah lama papa dia janji nak bawak makan kuey tiaw thng yang dia duk canang-canang kata sedap. Dari Adriana dalam perut lagi. Nasib la tak ngidam menda tu hahahahha. Kalau tak kesian ke anak aku.

Oh ya.. lagi satu dah lama tak bagi dia main pasir. One of the way nak develop motor skill. Nanti next time beli kinetic sand pulak. Senang boleh main kat rumah ja kan.

Oklah. mengantuk gila ni.

Gud nite



Khas untuk pembaca-pembaca blog picisan ku ini...

posted from Bloggeroid

Cloth diapers murah

in , by Alia Farhan, 3:01 AM
Hi....

Quick update ni

Bagi yang nak mendapatkan cloth diapers yang murah..yang ekonomi....
Meh jenguk sini ya....
Ni cloth diapers dari Alva Baby ya...
Setiap set mai sekali dengan 1 microfiber insert.



Code 1



Code 2



Code 3



Code 4



Code 5




Code 6




Code 7




Code 8




Code 9




Code 10

Yang berminat boleh directly wassap kami ya 0133363775.

Ataupun boleh jenguk Fb Pages: Mama Arissa Shoppe
Ataupun
Instagram: mamaarisdashoppe

posted from Bloggeroid

DIY boxes for our lil kids

in , , by Alia Farhan, 6:01 PM
Pictures courtesy from the internet.

Boleh dipraktikkan untuk DIY untuk anak-anak.

So lets recycle.

Jom tengok gambar-gambar ni


Washing machine pun boleh buat. kagum!



Laptop kau!



Kereta! vrommmm vrommmmm




Dapur alahai alahai comelnya




Kereta lagiiiiii




Dapur lagi. memang pasni leh DIY utk Adriana ni.



Castle.



Cute!



Ni memang terbaik!




Buat rumah barbie Adriana pun bagus ni!




Main pondok-pondok dalam ni. Kotak peti ais muat lani




Comel ja



Ni projek masa sekolah rendah aku ni boleh ajak Adriana wat nanti.



Ni pun sesuai. boleh buat track kereta lagi..menarik kan!


So jom mommies, kita DIY untuk anak kita...recycle ja kotak-kotak kasut ka kotak2 peti ais ka apa ka. At least tak membazir anak pun boleh main kan.

Yang aquarium tu korang pernah buat tak masa zaman sekolah rendah dulu?aku memang suka gila buat aquarium tu dulu.

Ok lah.
Nanti kita cari lagi bahan-bahan untuk DIY!

posted from Bloggeroid

Salam.....
Its been so long da beli this brush...
Nak review...nak review.....
Tapi asyik busy memanjang...
Yeah rite....
Busy la sangat kan.....



Beli ni time promotion...
Suka sangat bila dapat parcel taraaaaaa......
Bukak2 cantik ja packaging dia...
Nicely wrap....
Rasa macam dihargai sangat-sangat kan...
Hoverrr pulak akak malam2 buta update blog ni....

Oh ya...
Ada kad....
N nicely ada some greeting kat situ by the owner....Sabrina, my fellow beauty blogger frens...tahniah Sab....



Cantik tak???

Best tak brush ni???
Heee of coz tersangat la best....brush dia lembut gila....soft aja....sedap sangat kena kulit...si Adriana suka la kalau aku lalukan brush ni kan muka dia....
Kadang-kadang kita bz nak apply blusher ngan brush ni...nanti dia pun sendeng-sendeng mintak tenyeh2 kat pipi dia....
Hishhh....
N paling penting animal cruelty free ok....tiada binatang yang terlibat dalam pembikinan brush ni...



Tengok...mesti ada brush ni kat mana-mana...nak angkut travel pun best sebab dia tak la panjang sangat macam brush-brush lain...tak muat nak masuk make up case kan....pening nak pikir.....




Muka heppy pkai make up...pastu dapat pulak brush yang best...ermmmmm

To my dear Sab....
Good job dear....

More n more blusher please especially for eyes.....i've been looking for that brushes yang best macam ni tapi tak jumpa-jumpa pun....

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS