So sabtu lepas...dah selamat dah adik kesayangan aku yg sorang tu jadi tunang orang...ya lah...adik pun ada sorang ja...tak sayang pun kena sayang jugak...
Mama kata aku ngan adik ni pakatan baik punyaaaaa.....hehhhhh
Maybe sebab gap kami 4 tahun..dan kami ja yang selalu ada kt rumah pun...balik2 tengok muka aku hang kan...mau tak mau..banyak menda la jugak yang share2....ehhh da melalut sgt ni...

Dan yang best nyaaa..
Untuk majlis ni...aku yg make up kan tunang adik tu...si shud tu...
Jom jamu mata jom


Adik kata jangan make up gf dia mcm opera cina...so aku make up light2 n soft ja...janji sweet n natural gitewww



Sweet dak??



Selfie satttt



Sekitar majlis











Hantaran dari pihak lelaki


Hantaran dari pihak perempuan






Lupa pulak aku nak tangkap gambaq adik aku ngan tunang dia...sebab aku da start bz time tu sebab nk kena control Adriana dari wat onar....
Asyik nak serang hantaran ja mek tu.....

Oklah...
Tu Pak Usu Adriana n Mak Cik Shud..tahniah...
Cepat2 la nx level pulak....
Oklah....

Babai..
Nite
Assalamualaikum

posted from Bloggeroid

Yeayyy...
Menarik...
Gmbar2 ni nampak kt fb...
So apa lgi save la...
N upload kt blog...
Senang jadi reference nnt bila nak wat ngan Adriana


















































posted from Bloggeroid

Terjumpa ni kat fb...
So mari la save kt blog....
Boleh gak jadi panduan nnt kan....











posted from Bloggeroid

Hi korang...
Apa cer?sehat ka?da prepare nak sambut Ramadhan?
Seronok kan...tak sabaq rasa....
Korang macam mana?

Bila cakap pasal bulan posa ni...mesti semua duk ingat nak stock up bahan2 kering macam ikan bilis, ikan kering, teloq masin..bla bla bla...
Asal bulan posa ja...semua ni laku keras kan....

So bila aku upload gambaq ni...
Untuk projek Ramadhan kali ni...
Ramai yang tanya nak wat apa tu???


Ni la projek ikan masin hakuuuuu...
Guna ikan temenung jaaaa....
Ni kes sebab aku beli ikan temenung tu ada yg tak berapa fresh..akak tu bagi murah sbb dia nk clear kan stock ikan dia...
Dalam otak aku ni dah ligat dah...
Ikan masin laaaaa nanti.....
Senang kan.....

Macam mana nak buat?
1) siang ikan dan cuci bersih-bersih.
2) susun ikan dan letak kan garam depan dan belakang...
3) letakkan dalam peti ais (bahangian bawah) biarkan terbuka. Jangan tutup bekas tu..
4) biarkan kering dalam peti ais tu...
Oh ya ramai yg tanya..boleh kering ka letak dalam peti ais..konsep dia sama la macam hang duk dalam ekon lama-lama...kering dak kulit hampa?so this method is applicable la jugak untuk buat ikan kering...tapi amik masa la...sebab kita nak remove water content dalam ikan tu kan...mau la dalam 3 4 hari jugak
5) lepas 3 4 hari bila ikan korang da kering...simpan dalam plastik or bekas bertutup....
6) da siap ikan kering utk bulan Ramadhan nanti....dijamin halal dan toyibban....
Ramai yg suka ikan kering kan..tapi nak beli kadang2 macan ragu-ragu dengan hygiene dia kan...
So korang takyah risau lagi....
Pasni wat sendiri ja kat rumah korang

P/s:kalau peti ais bwah korang pastu bau ikan..letak la uncang teh/roti yg da guna pastu...In Sha Allah....bau tu akan di-absorb oleh uncang teh/roti tu


Taraaaa..da siap dah.....
Ermmmm sedapppnya goreng n buat msak asam niiiii

Ok lah...
Selamat mencuba naa

posted from Bloggeroid

my lovely....

in , , by Alia Farhan, 4:21 AM







my lovely japanese rose....
kesayangan hakak ni......
suka sangat2....

posted from Bloggeroid

LOVE is....

in , by Alia Farhan, 10:25 AM





























Bila anak popped out...boleh lagi tak macam ni?

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS