tudia tajuk
yerp jam dah 2.33am...okei...
baru lpas buat cheesekut....
dah lama teringin nak buat..tpi kalau nk buat siang mmg kem slm...nnt si kenit ni sama2 nk nyibuk kt dapoq...

so biarlah siang2 masak lauk pauk je ok!
tgh mlm bru la mgila kt dapor sekangkang kera itewww....

buat cheesekut ja pun kecoh kan....
hewwwwww.....
harus kecoh...sbb ini belog aku....kalau tak suka...sila kan angkat kaki....
because haters will hate no matter what u do.....pfffttttt.....

ok lah bahan2 yg perlu ada

*cream cheese...aku pakai tortura ja...beli kt kedai barang2 baking murah kot...rm7 mcm tu kalau xsilap aku...aku dah lupa dah..pokok nya mmg murah dr supermarket la ->biarkan lembut skit kat suhu blik dlm 1 jam mcm tu
*susu pekat(aku tuang skit ja...tak smpai setengah tin pon sbb ai is tak suka manis)
*fresh milk
*roti kering(aku pkai hup seng )
*milo(abiskan stok milo pasni takmau beli milo dah..nk beli cap buatan malaysia pula...xmau beli yahudi lahanat pny brg lagi...hehhewww) ->utk topping giteww

cara:
1) masukkan cream cheese tdi tu bersama2 susu pekat tdi...tak lupa jugak 1 cawan freshmilk korg tu
2) putar la ngn hand mixer korg tu...ada org guna blender...sbb maybe diorg takdak mixer...tp pastikan bersih betoi2 la kang rasa cabai pulak wehhh
3) agak2 da smooth semua...rsa pun kena ngn taste bud korg...da siap utk adunan...wahhh adunan gitewww
4)pastu freshmilk korg tu masuk la dlm mangkuk...then rendam crackers dln tu...jgn smp lembik...cpt2 susun dlm bekas...elok2 skit ya susun tu...
5) bila da susun crackers tu penuh 1 layer...korg buh skit adunan cream cheese korg tu nipis2...
6) ulang step 5 smpai la lebam dan adunan tinggai skit...tpi utk atas tu kasik tebal2 skit la cheese dia tu
7) da siap tewww...kau tabur la milo nokss....
8)baru masuk peti sejuk...buh yg kt bwah ya...esk tgh hari aku nk rasa...ngihaha





paham ker step2 aku wat tewww???
sila la paham2 sndiri yek...
lupa la nk tgkp gmbaq step by step oo bebeh.....

ok good nite

posted from Bloggeroid

wehuuuu....

sapa suka makan bendi angkat tangan??
sapa yg balik2 mkn bendi rebuih angkat tangan???
aku la tu dolu2...
skit2 rebuih ja smpai cemuih la...
sebabnya kalau bendi ja rebuih wat ulam...xpernah tau pun boleh wat menda lain....

sampai la aku browse cari resipi apa leh wat ngn bendi ni....

finally jumpa la resipi ni....
ok sempoi....maciammm sedapppp....
ok bila wat sekali....okey memianggg sempoi pun....
masak bg mama n angah makan pun depa kata sedapppp

cehhh type ni smbil duk terliuq balik bendi td tewww....ishkkk haru aih....




nampak sedap kan???
memianggg pun wehhh

ok lah nak resipi kan???

meh ahkakkkk bgi kt adik2 yaaa....

bahan:
*bendi(ikut la brp org nk mkn)
*sambai belacan (yg belen2 blender byk2 simpan dlm peti ais habuan nak makan)
* sos tiram
*bawang merah

cara:

1) Panaskan minyak dan tumis bawang
2) Masukkan sambai belacan then sos tiram skit...and msuk ayaq skit...
3) Then baru msukkan bendi2 yg da potong mcm dlm gmbaq kt atas....tgk dia mcm da masak...tutup api....
4) Da ready da utk dibelasah...simple kan but yet delishhhhh kottt

Pengajaran dia: sambai belacan tu blend ja byk2 pun xpa simpan dlm peti ais..nk makan bwak kluaq skit beda nk makan...kalau beda nk masak bendi ngn kangkung pun ok apa...senang dah ada...

ok lah...ai nk p tdoq peluk my lil chucky nii





punya la byk akai sgt2...nk snap gmbaq dia pun bkn men payah...gerammm tau...cubit kang....


nanite

posted from Bloggeroid





for make up service for ocassion like akad nikah, dinner, reception, photo shoot, outdoors..etc...kindly whatsapp me 0133363775 for fast responds...

only use high quality make up products for my dear clients...
what i used..is what i will be using to my dear clients....




posted from Bloggeroid

spoil

by Alia Farhan, 10:35 PM
spoil....
aku nak ckp psal spoil kan anak....
ya...aku mmg agk manjakan anak....
tapi aku kurang setuju kadang2 dengan laki aku lagi2 bab2 nak belikan baju dia yg mcm gap kids ka guess kids ka...truddy teddy....

i mean come on....
utk baju cinonet ja harga nak RM90?GOSHHHH....tak payah la....bukan nak berkira....she stil in a rapid grow phase kot...kalau masa study microbe dulu...grow phase dia tgh mencanak-canak...means tbat kau beli baju tu kejap ja anak kau boleh pkai...maybe 2 3 kali dah xmuat sbb singkat or ketat sbb badan anak kau bertambah debot...

lagipun....
if u can buy 2 or 3 pieces with that price...why u should spend so much on that one piece?because of d brand??oh my.....
she stil a kid...kalau kecik2 da ajaq guess kids bagai..besaq2 nak pkai guess jugak ker?? nan adooo nyaa...mesti nak upgrade ke LV ka Prada ka...time tu kalau kita x dpt nk provide menda2 mcm tu...kang ada yg membentak???sapa yang susahhhh???

salah sapa???
salah kita kalau anak tu dah jd mcm Anakku Sazali...kecik2 da kita ajaq mcm tu...mesti la besaq2 dia nk bergaya d vogue d vasss kan....sbb tu kadang2 aku mcm bluerghhh jgk ngn laki aku tau....ngada2...ala skali ja i nk beli kat anak i...kt bini tak pulak!!cehhhhh(ini bukan jeles ngn anak)...

aku ni pesen nya kalau nmpk yg cantik...murah pun aku beli...cth mcm kasut...
aku: b jom beli kasut kt Adriana
amir: i nak beli Nike ja kt dia nnt
aku: poyo lah....nyampah pulak akuuu....

sengih ja lah laki aku....
sbb dia tau aku geram kt dia bab2 ni....
rasa nk cubit2 ja....

korang mcm mana pulak?


© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS