susun atur: ubat dan vitamin

in , by Alia Farhan, 6:00 PM
hoihhh
serabut aku kdg2 tgk stok ubat2 yg aku dpt ms sakit n check in kt kpj hr tu...tu belum dpt yg sebelum2 tu masa asik demam sbb tonsils bengkak la apa la....

apa yg aku wat....
mula2 sorting dlu ubat2 yg ada....
dlm stok aku byk gila paracetamol....
okeh...
yg ni simpan...
yg agk dah lama...buang
yg lain simpan utk jdikan bekalan time2 sakit mnyerang....al maklumlah ai is kerja sendiri sekarang...no panel clinic dah...tp kk kan ada...servis pun tiptop..i liokee...

then ubat2 mcm antibiotics yg mmg aku tak sentuh tu sbb aku ni mmg skeptikal skit la towards antibiotics sejak2 pernah allergic reaction dgn salah 1 antibiotics yg sulphur based walaupun da bgtau kt doc dah yg aku allergic sulphur based tu...lagi 1 pulak..aku jnis slalu lupa nk abihkan antibiotics so sbb tu aku decide xnak amik terus.....phewww....so mari kita buang antubiotics yg tak digunakan iteww

lepas tu mari kita cari bekas yg sesuai utk letak stok2 ubat kitewww...
aku beli tool box kecik comel da bomb ni kt Mr Diy ja....RM6.90 klau tak silap aku...
mmg cun sgt letak ubat dlm ni...siap ada pemegang bagai...

utk supplements Shaklee aku...kata pun SID kan....aku beli bekas ijau ni RM3.30 ja utk letak semua supplements yg aku amik...muat n cun...

dah susun masuk semua....labelkan ok...jgn lupa tu...aku guna chalkboard wallpaper yg aku jual tu jerrr....senang...boleh wat label skali kauuu....



ni bks letak supplements aku semua...


ni letak ubat2



ok da siap...lega aku...dah tak serabut alam dah aku ni...

korang letak supplemets n ubat2 korg mcm mana pulak yer??
bomeh share ngn aku tak??

posted from Bloggeroid

lawak mekdi

by Alia Farhan, 8:06 PM
Samad : hello mcD
-mcD : iye.. nak pesan ape?
Samad : ayam ade ?
-mcD : ade
Samad : boleh lawan dengan ayam laga saya tak ?
-mcD : (tutup telefon)

Samad: hello mcD
-mcD : iye betul .. ini yang telefon tadi ye ?!!!
Samad : nak tanye makanan ni.. ayam ade lagi ?
-mcD : ade !
Samad : nasi dengan ais-krim ade ?
-mcD : masih ade
Samad : kesian .. tak laku ek ?
-mcD : dasar orang gilaaa !!! (tutup telefon)

Samad : hello mcD
-mcD : weyh gile ! kau jangan nak main-2 boleh tak?
Samad : yeeee .. maaf nak tanye , bukak 24 jam ke ?
-mcD : yee .. kenape ? nak pesan pape ?
Samad : takk .. cume kesian korang .. tak boleh tidur
-mcD : (baling telefon)

Samad : hello ini mcD ?
mcD : kau jangan lebih-2 .. (mula marah)
Samad : maaf .. serius .. sekarang saya nak pesan makanan niii
mcD : haaa .. camtu laa .. jangan main-2 lagi k .. nak pesan ape ?
Samad : nak pesan ni. Tutup je la McD tu kitorang da boikot. Staff2 pun blh la try usha Ramly Burger ada keje kosong ke tak. Nyiahahaha.......
mcD : *&^%$#@! @&)&""$&

posted from Bloggeroid


sorry gmbar utk sup lobak putih tu dia sorg2 ja takdak...sbb kalut tngkp ngn masakan yg lain2...

nx time i closed up okey?

utk pngetahuan korg2 yg bfeeding ni....
lobak putih ni mmg bagus sgt2 utk org2 yg nk tmbah susu...
makan pulak ngn ikan siakap n tomyam seafood yg kaya raya ngn protein mmg umphhh betul la susu korg kan....

hasil dia...malam ni baju basah okey!!! dah lama kot xpkai nursing pad....tak sangka plak hri ni nak basah....

ok lah resipi nya mcm ni ja korang...

bahan2:
*lobak putih(potong siap2)
*bawang besar
*garlics
*ikan bilis
*minyak utk tumis
*garam
*cukup rasa ka aji ka ikuta korg la...buh agk patut padan ja
*sohun...aku.letak ni sbb aku suka

cara2:
1) tumiskan ikan bilis dgn minyak masak
2)then tumiskan bawang besar n garlics
3) tambah ayaq...then msukkan lobak putih n sohun....
4) msukkan garam n ckup rasa ikut taste korg
5) bg mendidih sekali dua....then tutup api...

posted from Bloggeroid

Adriana's cartoon character

by Alia Farhan, 9:59 AM














hahaha....
tgh mood nak meng-cartoon kan anak sendiri....

okey babai.....
gud nite

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS