apa salah dia

by Alia Farhan, 10:12 PM
1 Malaysia kecoh ada mak yg kurung anak OKU dlm blik smpai kurus kering...dah plak tu dlm bilik tu penuh dgn najis...tanah...air kecing etc....

aku tak dpt bygkan mcm mana perasaan mak tu smpai tergamak sekali buat anak dia mcm tu...apakah tahap level banggang akak ni lebih tinggi level dia smpai tak tercapai oleh mana2 org kak??

nak letak gmbar budak tu dalam ni pun aku tak sanggup...nnt meleleh ayaq mata aku...lgi la tgk video tu budak tu kluaq2 panggil mak dia...sedehhhh!!!anak punya cari mak....yg mak nya...haih laa...

pastu ko ckp ko kesempitan hidup...tgk fb kau mcm tak ja...langsung tak hokeyyy....kenapa...kenapa...kenapa hang wat anak hg mcm tu....

pastu ko ckp ko tak mampu....ko kena kerja...ya kau kerja doploh pat jam kan..ya abih tu laki ko mana?goyang teloq doploh pat jam??

ko keja smpai ko tak sempat nk uruskan anak ya...kamon..ko keja brahim katering kan..takkan xdak kot balance mknan yg tak abih nak bwak balik.....ehhh takkan la nak masak nasik...goreng teloq pun xsempat kak...nak mandikan n basuh taik anak kau pun x sempat2?

pastu kau sanggup plak biaq anak kau duduk dlm blik tu mcm tu...i bet he must be calling u...mak mak...tipu kalau dia tak panggil kau....sanggup kau biar eh...sanggup kau???apa dosa dia?

xkkan kau boleh beli tudung bling2..anak kau yg sorg lagi pkai elok ja kau kata kau tak mampu kak....bg alasan logik skit boleh tak?kau keja doploh pat jam...tapi ko boleh main candy crush smpi level 152...aku level 30 pun xlepas2 kak...dr aku main candy crush baik aku layan anak....dari kau main candy crush baik kau.pegi masak nasik n goreng teloq at least bagi anak kau makan....

apa ni?apa ni?
i cannot brain all ur excuses...
seriously not!!!!


laju ja ayaq mata aku ni mengalir...tak tahan...naluri keibuan kot...Adriana jatuh tergoleh pun kalau dia menangis teruk..sekali2 ngn aku pun menangis la kawan...apa hg ni tak dak hati perut ka?sanggup buat darah daging sdri mcm tu....

ya...org tak paham kesempitan hidup kau...tp kau bolehkan mntak bantuan kt pihak2 yg berwajib...yg mungkin dpt jaga anak kau elok2...takkan kau nak bagi aladan tak tau nk register kat mana...fb boleh register takkan nk daftar anak kt mana pun tak sista oiiii....

heee....emosi aku...emosi...terganggu aku setiap kali aku nmpk gmbaq adik tu....Ya Allah...smpai hati hg buat anak hg mcm tu...aku pun kalau marah Adriana...bila da kool tu aku menangis sendiri sbb marah kat dia....

apa lah nak jadi dengan dunia zaman lani...are we living sick society??

posted from Bloggeroid

MUA IN PENANG & KEDAH

in , , by Alia Farhan, 9:05 AM
salam guys...

if korang stil tercari2 MUA for ur dinner...engagement...nikah or even reception....

boleh roger2 aku ya...




















if looking for natural make up esp for engagement n wedding....
boleh la cpt2 roger ai ok...

50% discount okeh...

oh em geee....

ni num ai ok
0133363775

posted from Bloggeroid

let it go....

by Alia Farhan, 8:59 AM


dats what i do now....

posted from Bloggeroid

rindu aaa rinduuuu

by Alia Farhan, 5:27 AM



rinduuuu aaa nk tgk cita ni

rindu hero eh alia???

ehhh rindu nk tgk pompuan tu gedik2...laki tu pun sama gak...ehhhh...

tpi yg pasti part dua2 duk gedik kami laki bini tgk pastu duk renyih smpi ke tinga.....
tingat zaman bercinta lew tewwww.....

pangggg satu dassss

ok lah...
apapu ammar n izreen....
u guys rock aaaa!!!

ammar n izreen kompem meletup pasni...ammar kompem jdi hero sokmo aa pasni....
aku rsa ammar bahrin ni lg nsem dr aaron aziz kot....kottt....kotttttt

ok lah....

babai....

kerana terpaksa aku relakan abihhhh....


okei...
babai...
babai betul2 ni...

chowww

posted from Bloggeroid

i quit...

by Alia Farhan, 8:05 PM
yeah...

i quit from my current job....


tipu lah klau aku kata aku x sayang ibiden tu...sgt tipuuuu....
dr plant 1 tu x siap lgi pun aku da keja kt sana....

employee num pun org ke 77...
num ong aku betul ni....

tp aku percaya Allah ada lg percaturan yg lebih hebat utk aku....

n aku pasti...rezeki aku bukan kt tangan Si A atau Si B....
tapi yg pasti di tangan Nya yang Satu....


whatever it is...
the future is still wide open for me to treasure...

In Sha Allah...if according to the plan...i will do something that i love....
no more pressure....
more time wif my familia....my dotter...

ok lah...
gtg.....

i'm taking the cough syrup n it made my head spinning around...lalok....nak tdoq jap.... (i'd been 5 days on off high fever...semoga Allah hapuskan segala dosa2 ku dengan sakit yg diberikanNya...Amin)

tolong doakan aku sembuh cepat ya...xnak la kena admitted....penat nnt kena drip...sbb mmg kompem2 kena sbb alu da dehydrate teruk gila....bibir pun kering...mana pernah bibir aku ni kering...haih laa

posted from Bloggeroid

wehuuuu....
sapa suka make up angkat tangan cepatttt.....

sapa byk make up bersepah2 mcm aku nk angkat tangan cepat......

sapa dah buntu nk simpan mcm mana angkat tangan cepatttt.....

ya lah ....
ya lah....

bukan korg ja buntu...

aku pun buntu kdg2 bila tgk brg2 make up aku brsepah2....

makaih......
serabut kdg2 tu....
nak cpt2 cri...jdi lmbat pulak nk bersiap kan....
cik abg da hangin duk tunggu....

so meh aku nk bg solution terbaik kt korg...



mcm best ja kan menda alah ni....
mcm comel jer...
mcm cantik jaaa
bila make up korg yg byk2 tu kt dlm ni kan...


boleh pusing2....
dan yg pling penting boleh simpan byk gila kot.....
up to 200 items...mak aih...
gila mak jemah...
brg make up korg x sebanyak tu pun...korg leh simpan accessories korg..pandora korg....mcm2 lah


boleh tarik2 gitu korg...
bagus kan....

kalau korg berminat dgn glam caddy yg glam gila ni...meh la order n beli kt aku meh....


RM75 SAJERRR...WITH FREE POSTAGE...
SABAH SWAK ADD RM5

mcm biasa...whatsapp mak jemah ok... 0133363775 to order

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS