Tak reti ahh

by Alia Farhan, 7:17 PM
Lately sejak2 lepas operate...aku dah jdi mcm tak reti masak...masak pun mcm tasteless...tak sedapppp....
Mcm apa ntah taste semua ke laut...
Adakah disebabkan tekak aku yg stil sakit ni...
Haih la...
Jumaat ni kena p follow up check up blik...
Tak tau la tmbah MC lg ka mcm mana...
Tpi tekak ni mmg perit la...
Bersin xyah cakap la azab dia...
Mcm nak tercabut kerongkong rasa....

Sabaq ja lah....
Dugaan.......
Allah bagi dugaan kicik saja Alia....
Relaxxx sudahhhh....

Ok lah.....
Go to go....

Tengah berusaha up balik yield susu...
Sebab agk drop sebab kurang mnum sbb tekak sakit nk telan....kena telan ayaq sejuk ja...ketaq gg oiii



Currently ni sumber bacaanku...

posted from Bloggeroid

Ketinggalan....

by Alia Farhan, 6:25 AM
Disebabkan MC dan boring..dan kebetulan aku mmg nak cari botol baru utk Adriana...maka...aku dengan slamber...drive p ke Queensbay sorg2...
Haihhh laaa...seronoknya p Queensbay time org gheja...nikmat..parking senang...p kt ground level ja...kalau hari cuti..nan hadoo...pastu parking pun murah...RM1 ja aku byaq parking hari ni..
Smpai ja cpat2 p ke Jusco/Aeon...
Cari NUK pnya botol yg wideneck...ada...satu set ada 2 botoi...RM69...pfttt...mahainya....tapiiii....silicone la pulak...aku nak yg latex...Adriana da biasa ngn NUK latex tpi yg narrow neck pnya...saja kot2 aku tukaq wideneck ni dia mnum byk skit kot kt umah Bbsitter dia...kot2 dia rsa mcm mnum dr badan aku...ehhhhh...
Disebabkan xdak botoi wideneck yg ber-teats kan latex...so aku decide beli ja botoi wide neck Baby Kiko...RM9 per bottle...beli 2 bijik...pastu aku beli ja teats NUK latex yg wide neck ja...jimat n seppp duit aku..ehhh...duit laki aku....
Pastu...dari hari tu lg aku nampak Sephora da open kat Queensbay....so harus lah msuk n cari...usha dan beli apa yg patut...

Macam dah lama gila kot tak beli make up...asik shopping kt Adriana ja...
So maka hari ni...setelah ditimbang tara...
Maka....

Ini lah...

Hasil tangkapan ku....




Ada lagi 1 tapi rahsia...
Xleh reveal k...

Kenapa aku beli Naked 2 and bukan Naked 3?

Sebabnya aku rsa aku lebih suka color2 Naked 2 banding yg 3 pnya...3 mcm soft skit color dia...yg 2 pnya more dark skit...
Tpi both Earthy color la...
Ketinggalan kan...org da beli smpi Naked 3...tapi aku beli yg Naked 2...

Yg bestnya lani Sephora bg freegifts...



*make up pouch
* tarte mascara(yeayyy)
* nail colors
* Clinique moisture surge(maciam tau2 ja duk nak beli ni kan!!)

Apa pun abeh la mama Adriana oi...cik pora da bukak kat Queensbay puleks...jenuh nak tepih la lepaih ni

posted from Bloggeroid

Natural remedies for cough

by Alia Farhan, 6:09 PM
Gila ahh...
Tajuk nk omputih abih...
Bajet la...

Sejak2 Adriana asik batuk n berkahak...n nangis2 takleh tdoq sebab byk sgt kahak...smpi kul 2 pgi bergegas dr island balik ke kpj seberang ni semata2 utk neb....haihhh...berdarah mata mama ni Adriana oi...sabaq ja lah..kes sayang anak pnya psai...

So banyak la natural remedies yg aku dpt mngunakan natural source yg lebih alami...ehhh...ayat nak poyo ja...

Antaranya....
Guna kan honey....



Dan lemon




Kekdahnya...

Korang slice kan lemon korang tu...
Then lemon slice tu mskkan dalam jar..n then buh honey dlm jar tu...press kan skit lemon slice tu bg kluaq juices dia...

Then sedia utk bg anak korg mnum direct terus or bancuh dgn ayaq suam....

Macam Adriana aku bg direct n bancuh..dua2 dia suka...so takdak la mnjerit2 menangis mcm kena cubit tu haa..

Senang keja mama Adriana ni...

Laki aku pun aku suap ngn menda alah ni since dia pun batuk2...

Yang remaining dlm jar tu korg letak ja dlm peti ais kt bhgian chiller tu haa



Ni stok yg aku wat...
Baru ja bg mnum n mkn semalam kt Adriana nmpk cough n phelgm dia makin ok...kalau tak...nak nangis ja rasa mama dia ni tgk..

Ni pun aku da bancuh siap2 utk bg kt bs dia...hopefully she will drink it

posted from Bloggeroid

Tonsillacetomy

by Alia Farhan, 1:16 AM
Apa tu korang? Lacetomy tu mksd dia potong ...kiranya tonsils kena potong...tu la yg jadi kt aku....
Jgn kang ada yg sengal tny plak...ehh hg ada tonsils ehh?face palm betoi!!sama mcm aku buang apendiks dlu..ada gak yg sengai tnya..ehh hg ada apendiks ehh...
Adoihhh...semua org ada apendiks ngn tonsils...sebab kena buang?klau apendiks tu sbb bengkak...sebab asik makan menda pedas..n telas skali ngm biji2 dia..so biji dia akan trlekat kt situ...mcm mana leh terlekat?sila rujuk anatomi badan manusia..nak terang lebih2 aku bukannya doctor! Klau tonsils pulak kena buang sbb aku ni dah kategori accute tonsilitis....mksudnya...tonsils aku bengkak n aku akan demam panas setahun lebih dari 6x... bayangkan badan dah lembik...body temperature nearly 39 degree C...kalau aku kiddos..mau terencat tau...tahap badan panas gila smpai kena mandi ayaq ais...ko ada?
So...
Aku da selamat pun operate buang tonsils aku...harap2 lepas ni takdak la demam selalu mcm dulu kan...sat2 demam...sat bdan panaih gila...tak suka!
Sekarang ni tgh recovery mode....mode penyembuhan.... 2 or 3 weeks In Sha Allah total recovery...
Hopefully...xdak apa2 la kan....
Ok lah korang...
Hibernate mode jap...
Nak tdoq ngn anak kesyangan beta ni...
Rindu kat dia...
Sayang busuk2 ni

posted from Bloggeroid

Korang pernah makan pasta bawah RM10 zaman inflasi mcm lani?ssh nak percaya kan...tpi tu la yg korang boleh dapat kat gerai diorang ni...



Sesuai ngn tagline dia...
RASA HOTEL..HARGA WARUNG...


Seafood apa ntah..aku lupa nama dia..dia mcm creamy..cheesy..padtu baked...sedap baqq hang...
RM9 jerrrr



Ni aku punya pasta carbonara...sedap!!
RM8 jerrr



Husband's mixed grill
RM15 jerrr...

Overall...mmg puas hati...n mmg sedap...recommended for those yg kat seberang ni yg mncari western food...jemu lak tekak kan asik De Pauh ja kan...sekali sekala layan kt astaka pun cara ja kan

posted from Bloggeroid

Pedicure at home...

by Alia Farhan, 12:48 AM
Selalu kalau berus gg lama kita akan terus campak ja kan dlm tong sampah..
Tpi setelah aku tgk cita The Doctors...ada sorg minah ni yg pndai psal pedicure ni wat demo...
Just by using an old tooth brush...n tooth paste...tak kesah la jenama apa kan..
Dia tested kat doctor dlm program tu...





So feedback doctor tu ckp dia rasa kuku kaki dia rsa refreshing n shinning sgt...

So aku pun test la jugak kat kuku kaki aku...mmg serius best ilang la cagu2 yg ada skit2 tu..nk pedicure bgai kt nail spa mmg tak la ngn Adriana kemain lagi skrg ni...kuku kaki pun rsa best..shinning...sedap oiii

Wat kt laki den...dia pun suka...aku test kt kuku jari kurang nmpk kesan...kat kaki mmg obviously kot kesan dia...

So korg...xyah buang om toothbrush korg yg da rongak2 tu...guna tonyoh kaki plak..nk p.pedicure mau la rm40 pling murah kan..ni haa...guna toothbrush buruk ja pun da boleh dpt kesan mcm gitu...

Oklah...heppy trying ya

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS