bebas bersuara

in , by Alia Farhan, 5:59 PM

Freedom of speech?do we hev one?cuba la hormat pendirian org lain...cuba jgn jdi racist sgt...tolonglah....la ni kununnya malaysia ni x aman sbb demo2 ni..kata demokrasi bai...kalau setakat kau tgk kt tb3 suku pastu hg sebok nk addresskn org2 yg join tu xdak otak la..bodo la..anjing la...lembu la...barua la...babi la...maybe kau patut tgk diri kau balik...as i said before..cuba respect pndirian org lain..ooo kau kata diorg nk ganas tak bertamadun?kalau polis tak provoke n over2 aku rsa xdak kot diorg pun nk ganas....pikir la sket...bersih kt london...adelaide...auckland leh ja wat scara aman...polis diorg pun xkacau psaipa yg polis malaysia sdri nk over?ok aku pham diorg makan gaji...tpi agk patut padan la..and lagi satu ada yg komen kt status fb aku kununnya malaysia ni da xaman sbb bersih ni...aiyaaa....wut a narrow minded la i tell u...ko rsa skrg ni aman sgt ka bila mna yg perempuan nk kuaq pun kena brjaga2 sbb byk sgt kes ragut...mak bapak dlm kerisauan sbb kes culik yg makin meningkat..blom lagi kes2 rogol smua...kau ingat sbb per smua ni...ni smua penyakit yg duk ada kt sesetengah rakyat malaysia...sbb kdar inflasi kt malaysia yg makin tinggi...kau ingat gaji tiga ribu skrg ckup nk tmpong idup oi?think again...apapun aku nk kata kt sni....everyone hev their own opinion n pndirian...n dat make us unique in our own way...dont just simply addressed anyone as i said before because u end up makin people look to ur as a person wif no brain....think before u say a word....respect d others as u would them to do so to u...


Published with Blogger-droid v2.0.4

food lately

in , , , by Alia Farhan, 8:59 PM

Published with Blogger-droid v2.0.4

pantang

in , by Alia Farhan, 8:22 PM

Aku paling pantang dgan lelaki nak2 yg brgelar si suami ni duk naik tgan n kaki buh kt bini depa...kamon...ni bukan lelaki namanya...tpi jantan xdak teloqqq namanya....apa ka banggang nya tu...just bcoz bini hg tu pompuan...lemah x berdaya so suka suka hati hg ja rsa nk penampaq...penampaq...rsa nk wachaa bgi flyin kick hg bagi...amboi...jentik teloq hg baru hg tau...banggang gila perangai...waktu tergedik2 nk kawen dulu...wktu nk mntk kawen ngn ank org dlu...bukan maen lagi hg kn...kamon....hg kawen ngn bini hg tu dlu xdak sapa pun paksa...xdak sapa pun nk bantah...lgi plak kuasa nk akd nikah tu kt tgn hg...kalau hg xrela...hg xyah kawenla bodo...pastu bila hg kawen hg wat plak bini hg mcm bola...rsa nk men bola tampaq...panggg hg tampaq....rsa nk tendang bola....dushhh hg tendang...oiiii mangkuk...sedaq sket bini hg tu manusia bukannya bola ka kucing ka...kalau org upload kt fb pompuan pijak kucing ngn hi heel pndai hg kata kejam la xdak hati perut...yg hg dok taboh bini hg tu apa?mulia ka bodo?spesis laki mcm ni la bodo tak kena gaya...ingat sket...bini hg byk brkorban utk hg..mngandung 9bulan ank hg dlm perut dia...alahan2 duk preknen hg xsah dok cita la...beranak lagi...bertarung nyawa nk bgi zuriat kt hg...hg apa yg wat?bila bini tingin nk mkn tu ini msa preknen hg kata dia ngada2...awat?tugas hg jdi sperm donator ja ka?ank tu bukan ank hg?!hangin plak aku bila ada sorg membe aku cita dia phobia dgaq kakak dia kawen ngn sorg mangkok ni...tgk...sedikiy sbyk phobia dia tu kena tempias kt aku..mmg tak semua lelaki yg banggang mck tu...tpi ada sesetengah kan...cuba la pikiaq rasional sket..kalau hg dok taboh bini hg...ank2 bila da besaq hg rsa nk respek ka hg...sorry to say la..mmg xpunya lah...msti dia akn benci hg sampai bila2...

Bila duk bertengkaq tu byk lgi cara len hampa leh release instead of release kt bini hampa...cuba kalau marah tu p mop lantai ka..hati bini puj jdi sejuk...ni tak..dah la penat jaga anak...yg hg plak asik merewang lpak ngn membe smpi xingt ank bini...blik reja nk mrah bini apa kah bodo nya ni...bila bini brletiaq sket mula nk bukak silat hg tu...podahhh...ingat sket hg tu makin tua...bila makin tua sapa nk jaga hg kalau bkn ank2? Tpi kalau dah dgn mak depa hg wat lebih kurang agk2 depa nk lyan hg mcm mna?org kata wat baik dibalas baik...wat jahat dibalas dgn triple kejahatan la ni...

Aku ingat satu cita ni aku x ingat dr mana aku baca...But it sounds like dis...

Ada la satu pemuda ni dia ni sgt panas baran..pantang salah sket ja nk mngamuk tak tentu hala...dia sedaq menda ni...so dia mntk pndangan ayah dia kalau tak silap...so ayah dia ckp lpas ni kalau rsa nk marah p paku kt dinding rumah...kira almost everyday ada la paku yg aku dipaku si mamat ni kat dinding tu...so lama2 dia pun dah bleh control dia pnya anger sbb mlas nk kena p paku tiap2 kali dia marah...so dia pun p la jmpa blik ayah dia n ckp dia da brjaya control dia pnya mrah...then ayah dia suh dia p kat dinding tu cabut balik satu2 paku kt dinding tu....so mamat ni pun p la blik bukak satu persatu paku2 tu semua...then jmpa balik ayah dia...so ayah dia tnya ada kesan tak kt dinding tu?dia ckp ya ada byk sgt kesan...so ayah dia ckp..mcm tu lah jugak manusia...kalau kita ni selalu sgt mrah2 nk2 lagi dok pangg n penendang org semua...tak kira lah mcm mna pun....still akan tinggalkan kesan....tak kiralah walau sebesaq zarah sekali pun...

So moral of d story....kalau ya pun hg benggang ngn bini hg...setel lah cara elok2....dah ada otak n akai...pikiaq la...dah ada anak pun...jgan jdi banggang sgt...jgan nampak sgt otak hg kt lutut hg...


Published with Blogger-droid v2.0.4

carbonara pasta

in , , by Alia Farhan, 4:30 AM

For carbonara ni...recipe inspired by martha stewart..ya..tpi knapa ada cabai kering tu?dat one tu di~adapt utk tekak melayu siam aku ni...nk kena ada menda yg pedassss jugak...kalau dak x lalu...

Back to d recipe....

Jeng jeng jeng....


Senang ja..jimat kos gila2 kot. ..xpyah buang duet p beli prego tu...bgi aku....kalau guna prego tu bek xpyah...kira pemalas la tu bgi aku...hewhew...suka2 ja kata pemalas....lempang satu kali mau, alia?!


Bahan2:

Pasta...opkos la kan...suka hati kau nk pkai macaroni ka spagetti ka angel hair ka...ada aku kesah?

Susu dutch lady full cream~kotak kecik

Susu tepung...

Mushroom soup in packet...aku guna yg Vono cheese tu

Butter...

Daging cincang/sausages/prawn...ehhh suka hati hg la hg nk buh apa pun...

Cabai kering~ni optional...kalau rsa tekak mcm aku buh...kalau dak xyah la..

Garam sckup rsa ya peah2 sekalian

Cheese

Dried parsley


First thing first;

1.rebus pasta mcm biasa...buh minyak sket n garam sket...

2.goreng daging cincang n sausages tdi smpi mcm garing2..kalau prawn jgn la goreng nyah...buh dlm skali ja trus...

3.then dlm satu mangkuk buh susu tepung habuan 2 3 sudu makan tu...buh susu dutch lady tu...pastu msuk satu peket vono mushrum td tu...pastu buh ayaq panas sket bgi larut pa smua

4.pastu pnas kan periuk...buh butter...bgi melt..terus msuk bhan2 dlm mangkuk tdi...kacau la smpi kuah jdi thick...pastu buh la garam patut pdan then buh la dried parsley....

5.bila da siap tu...bleh hidang mcm besa...cheese nk yuna tang mna?aku guna msa hias dia...buh atas kuah yg panas tu...aku guna cheese keping2 tu ja...carik2 pastu huh dlm microwave 30s. ...hasil dia meleleh2 cheese tu mcm kt dlm gmbaq kt atas...

Tudiiiaaaa.....


Heppiii tryin ya everibadi...


Babai...

Nk solat maghrib dlu...


Tata


Published with Blogger-droid v2.0.4

sorry

in , by Alia Farhan, 9:04 PM

Sorry for bein bz update or mrempan kt blog ni....bein bz lately wif work n all the weddin thingyyyyy....aiyaaaa....yeah it just around d corner bfore my soleminazation day....d clock is thickin super fast i must say....omaigod 18 hri ja lagi...sddenly i screamin n my technician ask me y kak alia...

Mak aih...k.alia ngat 20hri lebeh lagi...rupanya 18hri ja lagi...aiyaaaa....

Ok la hev to go now....

Got work to do...n then off for lunch....

Daaaa


Ohh pics kt atas tu jar utk doorgift...jeng2


Published with Blogger-droid v2.0.4

countin days

in , by Alia Farhan, 10:40 PM

It was yesterday...

Means dat i hev 28 more days to go


Published with Blogger-droid v2.0.4
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS