panggilan

in , , by Alia Farhan, 8:16 AM

Masa duk on fon ngn amir td...

Tetiba msuk la psai ombak rindu...

Pastu msuk la psai smua la...

Then come tu one part

Aku:b..u nk i panggil u abg ka?

Amir:.............

Aku:eiiiii...gelinya aku!

Amir: tu lah...speechless aku td....xyah arr....geli!

Aku: ok. ....i pun gelimat....


Hahaha....

Lawak kn?aku kdg2 lawak bila ada sestgh org ber mama papa la..pdhal bru tgh bercinta...

Aku pun sama jugak...ber b sana ber b sini...eiiii....

Tapi kalau la aku kena panggil amir tu abang...adoiii...aku rsa dua2 leh demam panas sebulan....

Tu la sshnya kalau bercinta ngn bespren sdri...

Nk tkaq hang aku p i u pun x berapa nk lepas2 ada hati nk ber abang ayang anje..hahaha....

Mmg tak la kan...lagi pun bgi aku...

Dia bukan abg aku...aku dah ada da seorang abang...so dia ni mmg takleh aku panggil abang....

Aku panggil dia b lebeh manja gitewww...euwwww....

Panggggg sedasss baru ada akai....

Tapi dia suh aku panggil dia tuan tdi...mcm harris....

Mcm celaka kan....pastu nk suh aku bukak kan kasut la socks la...ooohhhh tidak syang ku...

Ada kaki ada tangan wat lah sendiri....

Kalau mood izzah saya datang...boleh la saya layan kamu mck abg harris....

Denggggg....


Oklah....bai...

Gud nite...


Published with Blogger-droid v2.0.1

from my galaxy s....

in , , by Alia Farhan, 1:56 AM

Its sakae sushi momento again...

Well....

We gone crazy over sushi...esp from sakae sushi...

Nyummm2....

Bajet jepun la hg alia!podahhh....

Hahahha....actually sakae sushi doin a promotion for its opening @ first avenua penang....

Weee.... We love it...buy red plate worth rm5.99 and u get free anothet plate...limited for 10 plates only...

As usual...msti la cukup kuota kan..kalau x rugi mati lah...

Means dat for 10 plates we only pay rm59.99...and our dinner last nite only cost us about rm62...worth right?

Plus some more...sakae sushi is way better than sushi king n a bit cheaper...

So my vote wil totally goes to sakae sushi compared to sushi king...hahaha

But....zanmai sushi @ the gardens kl stil d best one!

Oh my!


Published with Blogger-droid v2.0.1

ombak rindu...

in , , , , by Alia Farhan, 6:47 PM



Weee....


Smlm...pagi2 en amir sms....

My amir: posa ka hr ni...

Me: tak..i nk blik awai hr ni...nk p tgk wyg sorg2...ada org xmau temankan i...

My amir:hehehe...cita apa

Me:ombak rindu lah...

My amir: best ka

Me:bestla..smua dok review best!

........

...

.


Ok fine dia xmau tgk cita ni..temankan aku...

Ohh demn.....

Dia ni mmg jenis bangsa yg x romantic lgsg...adoiiii....

.............

.................
Time lunch tu aku kol dia...last chance...kalau dia takmau...fine!aku p sorg2...aku tak kesah.lol..
Dia ni pehal plak....aku kol byk kali tak angkt...nk mati apa....
Last2 aku sms sbb tension

Me:bagusla...i kol byk kali x angkt...

Dah la kt tmpt aku tu line celcom tu hrp maklumlah....spjg msa xdak line...tension aku....

Terpaksa lari p toilet....nk cri line...

Ok kol lg skali...

Ok angkat...


Me:apa ni kol x angkt?

Him: sori..td duk ada ngn owner rumah ckp psal renovation ni...

Me:yalah..alasan....b,jom lah...temankn i tgk ombak rindu...u kan berlakon cita tu

...saja lah aku puji dia nk bgi dia suka n then bru la dia temankan aku...yayyy....

Him:best ka?jiwang...malas la...

Me:bestla...jom la...puhlizzzz....

Him:ha la ha lah....mai sni...nk tgk kt mana
Me:1st avenue

Him:ada ka kt 1st avenue
Me:ada.....i da check dah...
Him:ok mai lah...satg kita tgk...tp i nk tdoq kt dlm tu

Ptg tu terus shoot p ke island....1st avenue....
Beli tiket lu sblm apa2....
Pastu trus serang sakae sushi...
Yehuu..skrg opening promo...buy one red plate...free one...ok kenyang!

Then trus p msuk wyg dgn kekenyangan....
Ehhh...kata nk review ombak rindu...tpi aku da melalut...soriii pakkkk...
Overall...two thumbs up la...
Mmg best....best mcm novel jgk....
Tak mcm lagenda budok setang...menghampakan aku..
Kira nya wif dis ombak rindu amir yg kata no tdoq dlm cinema pun xjdi tdoq la...
Ok....mmg best!aku suka....nnt kalau boleh nk tgk lgi...
Lakonan maya bgi aku ok la sedeh jgk..tpi dia pnya slang tu aku tak brapa nk brkenan sbb mcm omputih sgt...Yg si lisa tu plak mcm kelakar la jugak bwak watak pompuan camtu...kembang kempis idung marah2 haris...hahaha...Sumpah lawak!psaipa la depa tak bgi watak mila tu kt fasha ka or maybe maya karin sdri...N izzah ganti la dgn fazura....Hahaha....tp fazura pun mcm tak sesuai jdi org kpg kan2?...Ahhh whatever la...cita ni da sedap kot...just nice...cuma pndangan aku ja lah

Simple ja nk wat ni kwan2....

Sgt la simple gila2....


Bahan;

1. Sekoq ikan siakap

2. Jus lemon

3. Garlic...sebyk yg mngkin..sbb yg ni yg bangkitkan selera...

4. Cili padi...ikot suka...kalau suka pedas buh byk

5. Garam secukup rasa...

6. Kiub ikan bilis/ perasa


First of all msti la cuci ikan2 tu kan...

Pastu masukkan secawan air dlam kuali...

Pastu.....msukkn jus lemon....

Lagi msam lagi sedap....

Pastu biaq ayaq tu mndidih....

Pastu masukkan ikan....

Kiranya msak ngn jus lemon+air td....

Biaq mendidih n kalihkan ikan tu

Then terus masukkan garlic& cili padi td....

Pastu buh la garam ngn kuib ikan bilis tu...

Oter2 la rsa tu bg kena selera kita...

As for me...i prefer hot...spicy n sour....

So mmg sgt msam n spicy la....

Very simple to try...


Selamat mencuba


Published with Blogger-droid v2.0.1
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS