ombak rindu...

in , , , , by Alia Farhan, 6:47 PM



Weee....


Smlm...pagi2 en amir sms....

My amir: posa ka hr ni...

Me: tak..i nk blik awai hr ni...nk p tgk wyg sorg2...ada org xmau temankan i...

My amir:hehehe...cita apa

Me:ombak rindu lah...

My amir: best ka

Me:bestla..smua dok review best!

........

...

.


Ok fine dia xmau tgk cita ni..temankan aku...

Ohh demn.....

Dia ni mmg jenis bangsa yg x romantic lgsg...adoiiii....

.............

.................
Time lunch tu aku kol dia...last chance...kalau dia takmau...fine!aku p sorg2...aku tak kesah.lol..
Dia ni pehal plak....aku kol byk kali tak angkt...nk mati apa....
Last2 aku sms sbb tension

Me:bagusla...i kol byk kali x angkt...

Dah la kt tmpt aku tu line celcom tu hrp maklumlah....spjg msa xdak line...tension aku....

Terpaksa lari p toilet....nk cri line...

Ok kol lg skali...

Ok angkat...


Me:apa ni kol x angkt?

Him: sori..td duk ada ngn owner rumah ckp psal renovation ni...

Me:yalah..alasan....b,jom lah...temankn i tgk ombak rindu...u kan berlakon cita tu

...saja lah aku puji dia nk bgi dia suka n then bru la dia temankan aku...yayyy....

Him:best ka?jiwang...malas la...

Me:bestla...jom la...puhlizzzz....

Him:ha la ha lah....mai sni...nk tgk kt mana
Me:1st avenue

Him:ada ka kt 1st avenue
Me:ada.....i da check dah...
Him:ok mai lah...satg kita tgk...tp i nk tdoq kt dlm tu

Ptg tu terus shoot p ke island....1st avenue....
Beli tiket lu sblm apa2....
Pastu trus serang sakae sushi...
Yehuu..skrg opening promo...buy one red plate...free one...ok kenyang!

Then trus p msuk wyg dgn kekenyangan....
Ehhh...kata nk review ombak rindu...tpi aku da melalut...soriii pakkkk...
Overall...two thumbs up la...
Mmg best....best mcm novel jgk....
Tak mcm lagenda budok setang...menghampakan aku..
Kira nya wif dis ombak rindu amir yg kata no tdoq dlm cinema pun xjdi tdoq la...
Ok....mmg best!aku suka....nnt kalau boleh nk tgk lgi...
Lakonan maya bgi aku ok la sedeh jgk..tpi dia pnya slang tu aku tak brapa nk brkenan sbb mcm omputih sgt...Yg si lisa tu plak mcm kelakar la jugak bwak watak pompuan camtu...kembang kempis idung marah2 haris...hahaha...Sumpah lawak!psaipa la depa tak bgi watak mila tu kt fasha ka or maybe maya karin sdri...N izzah ganti la dgn fazura....Hahaha....tp fazura pun mcm tak sesuai jdi org kpg kan2?...Ahhh whatever la...cita ni da sedap kot...just nice...cuma pndangan aku ja lah

Simple ja nk wat ni kwan2....

Sgt la simple gila2....


Bahan;

1. Sekoq ikan siakap

2. Jus lemon

3. Garlic...sebyk yg mngkin..sbb yg ni yg bangkitkan selera...

4. Cili padi...ikot suka...kalau suka pedas buh byk

5. Garam secukup rasa...

6. Kiub ikan bilis/ perasa


First of all msti la cuci ikan2 tu kan...

Pastu masukkan secawan air dlam kuali...

Pastu.....msukkn jus lemon....

Lagi msam lagi sedap....

Pastu biaq ayaq tu mndidih....

Pastu masukkan ikan....

Kiranya msak ngn jus lemon+air td....

Biaq mendidih n kalihkan ikan tu

Then terus masukkan garlic& cili padi td....

Pastu buh la garam ngn kuib ikan bilis tu...

Oter2 la rsa tu bg kena selera kita...

As for me...i prefer hot...spicy n sour....

So mmg sgt msam n spicy la....

Very simple to try...


Selamat mencuba


Published with Blogger-droid v2.0.1

pizza cheesy bite

in , by Alia Farhan, 5:10 PM

Last night dinner hentam pizza cheesy bite ngan en amir kt pizza hut sunshine byan baru..

So far not bad...

Tgk amir pun da pndai camwhore...

Aku?da slow down a lil bit..

Bg chance sama mamat ni lah kan


Published with Blogger-droid v2.0.1

fullhouse penang

in , , by Alia Farhan, 9:13 PM
last weekend...
sempat jugaklah terjah ke fullhouse penang yg baru launched 11.11 hari tu...
enjoy the pics....
















overall...
i love the deco..
u know how much i love the white deco rite?
but when it comes to the food...
i must say....
didn't meet my expectation...
i dont know mayb penang branch one not as good as kl one or what
because from what i see....
xda la mndapat sambutan yg hangat mcm kt kl...
mayb kt penang, the people lebeh suka lepak dkt kedai Abu...kedai2 yg surrounding dia nmpk mcm cikai tapi dia pnya food sgt marveles!
or maybe bcoz the location itself...
sbb kalau kt penang ni...times square ni org mcm jarang masuk..
yg akan masuk pun mostly Chinese so aku ngn amir hari tu mcm agak alien la jugak..
so aku rasa maybe tu lah fact yg mnyumbang kepada ke-tak berapa best-an fullhouse kt penang ni

ok lah..nnt aku update lg tmpt2 mkan yg aku rsa best kat penang ni...
stay tune!

wedding dr syuhada

in , by Alia Farhan, 8:26 PM

last week...i managed to attend my ex schoolmate wedding's reception somewhere near kulim...
she's extremly gorgeous dat day...

let the photos do the talkin' thing...
wif all the beauties....
from left to right:wani, cipah, me, saedah(she's pengantin baru olso), yana(click to read her blog-->she's very good in make-ups..love it), n aniz

hantarans


pelamin

finally wif gorjes Dr Syuhada....
congrats cuddie...
semoga berbahagia hingga ke anak cucu...

thanx boss

in , , by Alia Farhan, 5:28 PM

Finally bos...u can see what i've been through...

Wif all these irresponsible persons...

Finally u can see how irresponsible they are...

Well...i admit last two weeks i a bit tense wif what u said to me...

But i know my patience wil be paid one day...

N today u came to me and admit how irresponsible they are...

Fine by me if they want to resign...

But pro lah wei...

Nk blah pun agk2 la...

Kompem ker ko pnya cuti yg lama gila tu boss da approved?

Yg lagi satu pulak....

Keja 4 hri tinggai shari ni apa cita wei...

Lu ingat kompeni ni bapak lu pnya?

Orang mcm lu org p keja mana2 pun nyusahkan orang lain saja...

Baik duduk rumah servis laki lu

Tgk....pagi2 aku da tersenyum sbb finally boss da bleh nmpk sapa yg salah kt sni...

Ok bos...

U made my day..

Bye...

Nk siap kan SPC ni...

Adios


Published with Blogger-droid v2.0.1
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS