wedding dr syuhada

in , by Alia Farhan, 8:26 PM

last week...i managed to attend my ex schoolmate wedding's reception somewhere near kulim...
she's extremly gorgeous dat day...

let the photos do the talkin' thing...
wif all the beauties....
from left to right:wani, cipah, me, saedah(she's pengantin baru olso), yana(click to read her blog-->she's very good in make-ups..love it), n aniz

hantarans


pelamin

finally wif gorjes Dr Syuhada....
congrats cuddie...
semoga berbahagia hingga ke anak cucu...

thanx boss

in , , by Alia Farhan, 5:28 PM

Finally bos...u can see what i've been through...

Wif all these irresponsible persons...

Finally u can see how irresponsible they are...

Well...i admit last two weeks i a bit tense wif what u said to me...

But i know my patience wil be paid one day...

N today u came to me and admit how irresponsible they are...

Fine by me if they want to resign...

But pro lah wei...

Nk blah pun agk2 la...

Kompem ker ko pnya cuti yg lama gila tu boss da approved?

Yg lagi satu pulak....

Keja 4 hri tinggai shari ni apa cita wei...

Lu ingat kompeni ni bapak lu pnya?

Orang mcm lu org p keja mana2 pun nyusahkan orang lain saja...

Baik duduk rumah servis laki lu

Tgk....pagi2 aku da tersenyum sbb finally boss da bleh nmpk sapa yg salah kt sni...

Ok bos...

U made my day..

Bye...

Nk siap kan SPC ni...

Adios


Published with Blogger-droid v2.0.1

jgn pilih jalan pintas

in , by Alia Farhan, 7:54 AM

Well...tajuk entri mlm ni mcm xleh blah kan...bajet la kn...hohoi....apapun....aku nk nasihatkan adik2 aku kt luaq sana....kalau kerja tu muda2 ni jgn la nk semuanya senang....kalau kena pressure sket muka mulalah...komplen itu ini...tak dan nk duduk lah itu lah ini lah...kalau kau mmg da ditakdirkan kerja 12 hrs...takkan ko bajet ko nk buleh goyang kaki selama 3~4 jam kot?pliz2...boleh...tapi bukan kerja kt tmpt yg mcm tu..p kerja gov ok...hari jumaat kompem half day trus...nk keja mudah mcm tu?patut da boleh bersyukur kot kn sbb korg dpt kerja....ada yg 2 thun mnganggur xda kerja...tpi korang bila da dpt kerja..tu la ni lah...haihhh....

Kalau korang nk ckp aku xpa lah...gaji lgi byk dri korg..kerja xpenat...well2...aku pernah jugak kot jadi techinian...under engineering pnya team...stress dia lgi ebat kot...ada issue ja kena stay back...pastu belum msuk kena jadi multi tasking lagi...tp tu sebelum aku further degree aku...and for u guys pnya info...aku pernah jugak wat part time kt kilang lama aku as lab technician sbb our boss now time tu tgh ada masalah dat tym sbb ada org resign...kiranya cuti sem aku...aku keja sebulan stgh as lab tech...bygkan sorg2 ja satu shift...dok kt cerok lab yg ujung abeh kt dlm kilang tu tgh2 mlm...wa tarak hal pun...4 chemical process satu malam...belum lgi 2 times per shift dua line....agk2 lu bleh handle kalau wat sorg2?

So jgn la cakap aku tak pham situation korang...aku paham...i've been in ur shuz before...but i face it alone...lagi sedeh kot...orang lain cuti tapi aku keja...keja mlm plak tu...walhal tym tu tgh musim europe yg spain mnang tu kot...haihhh....malam match finale tu aku keja...keja paham?tapi aku steady ja....sbb aku percaya kalau kita ikhlas wat something InsyaAllah reward yg akan bagi kat kita kalau kita ikhlas...

Walhal kalau ikutkan malas kot aku nk keja tym2 cuti sem tu...tapi sbb kawan n manager production kilang lama aku merangkap bos aku skrg mintak tlg since aku mmg pernah deal dgn analysis msa aku under team engineering...so aku accept d offer...

And aku rasa apa yg aku wat tu betul...tgk sekarang...aku tak perlu nk ssh2 cri keja mcm org2 lain...after prektikel ja trus keja...mmg nmpk mudah.rmai jgk yg ingat aku gnakan bos aku skrg sbb aku pernah keja sumitomo dlu..hello...aku masukkan resume aku ikot jobstreet tau...mana tau dia yg nmpk resume aku..hahaha...tpi kan...kalau la aku wat kerja tak bagus dlu...nk ke dia amek aku keja skrg utk post aku skarang?bukan lah nk berlagak ckp aku wat kerja bagus sgt...aku pun ngularrr jgk dlu2 msa kt sumitomo.tp kita kena ingatvlah kan.....but if u want something gud...u must b honest...bukan asik komplen itu ini...itu ssh..ini ssh...wat keja sket ckp itu la ini lah....aku dlu wat keja sorang2 lagi lg la rsa mcm apa ja...

Seriously i know how u feel walaupun time tu aku hanya seorg student....tapi kerja kan...kalau kita ikhlas...InsyaAllah lah,Allah akan bantu kita....


Ok lah...

Jom tidoq....

Selamat malam


Published with Blogger-droid v2.0.1

wowww

in , , by Alia Farhan, 9:15 PM
ok...
tdi msa tgh boring kt dlm production...
blogwalking la kan..n mcm biasa la kan bukak la arni's blog
and tak sangka la pulak kan nama aku yg naik utk giveaway tu
thanx so much Arni sbb pilih i...
hahaha....
mcm tak percaya...
mst susah dia nk pilih sbb byk org yg komen n kiranya aku ni d lucky one lah kan...
okei...bersyukur2...



ok lah..get back to work...
rajen2 kan diri...
kan da nk bonus ni....
tingkatkan prestasi....
bubbye....

use it wisely

in , by Alia Farhan, 8:06 AM

Rsa mcm dah lama gila tak update blog..rsa rindu plak...

Maklumlah bz...bz ngn natang apa ntah...mcm2 la...bcoz lately ni mcm byk jgk aku diuji...mmg terjena jgk la dgn perangai stgh2 org ni...

Tapi takpa...aku anggap ja ni semua dugaan dlm alam pekerjaan ni...ok fine...but its ok...its nothing for me really...and in dis case i want to say WUTEVA!!


hahaha..talkin about wuteva...women or gurls tend to say it everytime they facing something they dont like...for example mcm yg aku ckp kt atas...


BUT dear...

U have to use it wisely bcoz it is an official must say word for every woman...

For example;

1st situation;

Alia;b..u tau tak..bla bla bla bla...

Amir;u ni kan tak penat ka brcakap..potpet2..

Alia;wuteva!


2nd situation;

Alia; i tol u oledi maa....

Boss/colleague;when?didnt i tol u..u hev to inform me or colleague bout dis?

Alia;wuteva la...


See...ayat kat atas ni dif situation kn..but bring a very2 different meaning...

The first one is like u potpet2 kat tunang u cita bla2...last2 dia bgi ayat tu...so kira tanda protes is like wuteva dude!



2nd one is like....very2 rude right?

See...huge different right?

So pliz think bfore u guys use dis word...

Never ever say to ur boss or colleague during the argument dis word...

It is so not nice...

Again...think before u say anything!


Published with Blogger-droid v2.0.1

salah aku ka?

in , , , by Alia Farhan, 6:25 AM
smlm aku mc...
so satu hari aku tak amek port lgsg la hal2 kilang...
mcm..g mampos la...
aku sakit..aku nk rest kat umah..buleh?
so tdi pun after da mndapat tdoq yg seperti baby...
dlm kul 11.30 tu aku smpai la kilang...
then terus la dgaq cita2 yg tak best...
HR complain aku nya orang byk masuk lewat la...
attendance problem la...
absent la apa jadah la...
aku rsa naik berbuih kot mulut aku ni suh mai awai...
tp tak jugak2 reti makan saman...
kesudahan nya aku yg kena balik
demmmm.....
vavi....cilaker!
and aku pnya bos yg tak berapa nk bos sgt tu suh aku amek action utk depa2 ni...
okei...so aku pun kena la isu counseling letter...
okei puas hati...
pasni sapa lmbt...aku isu ja counseling letter...
aku malas...aku jaga korang...tpi korang da wat aku mcm ni...
so lpas ni...korang lmbat ja aku isu counseling letter okeh!
nk benci aku ka apa ka...
aku tak kesah...
so sama2 la kita benci membenci okeh...
aku tau ada ja yg depan aku baik bukan mainnnnn....
tapi belakang aku back stab aku!
bukan aku tak kenai sapa...
aku tau sapa yg boleh pakai sapa yg tak boleh pakai...
so kalau korang rsa nk wat perangai silakan...
bonus korang performance korang smua nn kalau tak mncapai target sila lah jgan nk complain...
malu sket okei...
yg duk wat perangai ni PEREMPUAN!PEREMPUAN ok...bukan nya lelaki...
punctuality takdak...absent memanjang...
apa korang ingat kilang tu bapak korang one of the CEO ka?
korang bising bila cha-ya-nun-alip tu dok kacau....tapi attitude korang tak reti ka nk berubah...
mmg korang nk buktikan ka yg Melayu kita ni mmg ada penyakit M?
tolong lah...orang mcm ni lah smpai bila pun dok mngharap ehsan dri orang...sket2 hak2 ketuanan melayu...podahhh...sendiri pemalaih lagi nk cakap itu ini...
tolong ehhh?
kalau hampa2 ni pemalaih....aku ka yang salah?
aku ka yg salah didik hampa?
hampa da umoq 20-an dah pun...
xkkn la hari2 aku nk kena ckp...
before kul 8 kena ada dlm production...
byangkan lah perasaan orang2 yg x pernah mai lewat...hampa tak kesian ka aku nk drag depa skali...
lani cukup la aku kata...
aku da malaih...
so pasni aku malas da nk jaga hampa...
hampa jaga la diri hampa sdri naa...
ingat hampa tu pompuan....
malu aihhh kat kawan2 yg lelaki bleh mai awai...

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS