Apa pun tak boleh

by Alia Farhan, 3:11 AM
Hari ni hari jumaat...
Slalunya org kalau hr jumaat ja akn heppy...
Tp aku takk..sbb slalu duk kena reja kn hr sabtu...
Tp hari ni aku nk lompat laju2..
Pastu bergegaq satu penang ni trus tsunami..
Sbb nya aku xmau mai reja esk...
Sbb kan...
Mama pun dok perli baekkk pnya kat aku...
Amboiii reja smpai xreti nk blik umah ka acik...
So hr ni aku blik la jgk..ngn depa..sbb angah mama n adik mai jln2 kt png...
So nnt depa trus mai amek aku..
Yahuuu..xpyah aku ssh2 nk drive..
Sbb aku ni xsuka betoi la drive sorg2 blik kdah....
So kira aku amek kesempatan jugaklah ni....apa kan daya....
Alang2 kan...
Oklah...aku da over xcited nk blik ni...esk aku nk lenjan keta sapa kt jitra nuu...
Nk kuaq jln2 xdak keta plak...
Ok aku xmau xcited lebey2 sbb period aku ni duk kuaq mbuak2...
Oklah...
Tepat kul 7 aku nk cargasss kuaq dr kilang ni...
Yahuuu....

Dylan dog:nite of the dead

by Alia Farhan, 11:36 AM
Ermmm
dylan dog:nite of the dead?
P la tgk kt cinema..
Great muvie to watch wif ur fren..
Aku pun p tgk scara xsgaja ngn ad n moon..
Unplanned muvie session..
Nsib bek cita best...
Dok second row..mata rsa da keroo gila..
Mayb sbb efek pkai lens korea nk bg mata besaq mcm puss d boots
ohh wutever...
Apa pun,really njoy..
Mkn char kuey tiaw parit ngn ad n moon san..
Pastu trus terjah queensbay...pastu la ni..
Aku x larat n bateri bdan aku ni da flat da...
Esok nk kena bgun awai..
Nk laundary..gardening lg...msak...dating..bla bla bla(pang satg..dok beletiaq pa tak tau aihh)
ok lah...
Nk tdoq...
Babai...
Hoping dat i can hear great things after dis...
N i'm prayin for it!
Nite2

lingkup

by Alia Farhan, 7:43 PM
hari ni..hari sabtu pun mai keja lg...
ada laki kompem laki merajuk sbb kena jd bibik kt umah..
hahaha
nasib bek ada tunang ja bru...

mcm biasa smlm aku kena stay back kt kilang..
sbb nk kena revised blik OM(operation manual)..kilang ni pggil OM..instead of pggil SOP...jgn kata SOP tu tak tau short form utk apa...
n tgh2 duk print tu smbil dok edit2 perbetui2 margin tu kol la amir...
aku:hye b..
amir:ermm nak apa?
(mcm shit kan soklan dia?..tp xpa...aku da bleh agk da dia nk tnya lagu ni)
aku:sja..nk kol tunang sdri pun xleh ka?
amir:cehhh...ni kat mna?
aku:kilang la..mana lagi...
amir:dah lwat kan...makan OT buta la tu

ohh demmm...hat ni mmg xleh blah...

aku:byk lah..i dok tgh printing SOP...apple nak audit selasa ni kot...
amir:alaa...u tukang print ja kan.. bukan u yg wat SOP tu kan?
aku:oit2...tolong sket naa...i la yg wat...i la yg print...
amir:ermm lingkup la company tu kalau org mcm u wat SOP

DEMMMMMM.....
kuang ajaqqqqq.....
berani dia meperkotak katik kan kebolehan aku utk wat OM or SOP utk kegunaan company ni....
demyu....

aku:wakluuuu.....byk kot SOP i wat....60-70 kot...
amir:hahahha..lingkup2....

heee...lingkup pun lingkup la...
janji jepun syg kt aku...
syg tu sama jugak dgn suka mnyusahkan aku...
standard budaya org jepun..bila depa da syg kt hg..otomatik depa akan ssh kan hg...
hahahha

pastu hr rabu lepaih pun satu hal jugak...
aku ckp la kt fiza technician aka org harapan aku..
yg aku nk balik awai...

aku:fiza,satg kak alia nk blik awai tau...apa2 jadi nnt kol kak alia naa
fiza:hah?k.alia nk half day ka?alaa...satg kalau kak alia blik awai mst ada kes
aku:xla..k.alia nk blik pkui 5..bukan half day...

tgk....bertapa walaupun aku keja normal 8-5..tp msa keja aku slalu xtend 8am -930pm...
gila kentang...
dah la..benci aku nk cita bab keja...
ntah bila bleh resign n wat food bisnes aku tu...
arghhhh...

smlm JAMBU best dak?amir kata JOZAN terbaekkk...
ahh..tetap JAMBU jugak di hati aku...
auchhhh



"MUKA LEGEND...HATI KIUT"
okei...
hr ni aku kena keja n la ni pun tgh keja la ni...
tp aku mai lewat sket..kui 8.30 bru msuk...
penat la...smalam dah la p layan maharaja lawak kt perda nu
encik tunang plak dpt tiket pree kt PISA x ajk aku....
mcm haram kan?
hahaha...xpa,dia tau aku bz keja...cikai2 mst blik kui 8..mana da nk brkejaq p ke island...
heee....
xpalah..layan kt perda pun kira ok apa..
kalau kt PISA jenuh plak kn...dah la nk kena reja lg ari ni...
xka pengsan aku...
apapun yg pasti JAMBU mmg otai gila kot...
SEPAH bg aku not bad...jozan pun ok la...
nabil ngn R2 bg aku tggu msa ja lah...
tp yg aku pasti JAMBU kuaq ja xkira penonton kt boy nasik lemak kukus perda ni mahupun kt PISA trus mcm histeria...
tgk muka pon xleh blah dah...
dah tau da lawak cacat mcm mna depa nk wat kan....
xyah ssh2 nk wat stroyline n skrip pjg2...
cukup jd org buta ngn pekak ja pun dah leh wat org gelak smpai nk terguling2...
aku ngn moon kt kedai mkan tu xleh nk kaver lg dah gelak...
mcm org kena sampukk lg...
haram betui JAMBU...
hampa dua mmg OTAI la....
hampa rsa sapa menang wei?
n sapa hampa rsa PLG BEST?


~~APA PUN TAK BOLEH!!~~

aku dok cri yg minggu ni..depa x upload lg dkt utube...
kalau x tgk lg smlm..hampa tggu la sat...satg2 kompem ada pnya...
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS