sushi...

by Alia Farhan, 12:37 PM
yayyy...hari ni wat moist choc cake...saja..tetiba rajen n mood nk msak membuak2...mayb sbb period..hormone rajen mai..ada ka hormone rajen..haishhh....xlupa jugak hari ni ada wat sushi....haha...tp mcm x sedap sgt sbb b4 dis wat lg sdap kan...so td ada ajaq akmal cara nk roll sushi tu...haha..its fun ok!so td gtalk ngn azim...ckp dia aku wat sushi...trus dia tuntut aku suh ajaq dia wat sushi...huhu...xpa...nsib bek senang ja..kalo dak..malaih la aku!ok la..ni aku upload gmbaq2 sushi yg aku wat td....walaopon xbrpa nk elok sgt!tp kira ok la tuh....msa p qbay pon melantak sushi...td wat sushi plak...fyi...my fav sushi are unagi..ebiko...n sotong apa ntah...x ingat nama jepon dia(tu la...dlu rajen ponteng class nihongo!)...anyway thanx to yuka sensei n shima sensei 4 teachin me how 2 cook sushi...ni la menda yg plg aku suka msa class nihongo dolu2!

ok...njoy d photos..sorry la gambaq xclear...tggu dslr kuaq dlu la naaa........






oH peRempUaN

by Alia Farhan, 8:37 AM
heee...ladies...on 5th feb ni which means td...jusco br kt melaka da bukak sebelah tesco tu...waaa....nk p...nak p!hrp2 la cobaan mengajak epul ke jusco berjaya!epul...plizzzzz.....hehehe....sja ja nk usha..apa yg best sgt kt jusco tu...hehhe...memandangkan dis is d last sem kan duk kt melaka ni..so apa laie...terjah la jwbnya!yuhuuu...satg...kalo p nk usha shuz2 yg mcm ni...tu pon kalo ada..usha ja..tak tau nk beli ka dak sbb mcm x confident ja aku nk pkai...ngeehhh~






giler hotzzz kn kalo pkai kaler merah nala mcm ni...tp kan..mcm la aku pkai..punya bli byk wedges..alih2 dok pkai flipflops jugak



aku minat la oxford pumps mcm ni ngn kt bwah ni...tp stil x berani nk pkai...nnt jatuh tergoleks2...malu ja
yg ni aku tgk c jezmine tu pkai kiut sgt..tp kalo aku pkai consider as kiut ka...mst eN aMiR kata boley blah...dush..dush dush...



ermmm...had ni konpem2 la takdak kan...manolo blahnik kot..mana ada kt mesia...ka da ada?haha...xmampu kots...

P/S I LOVE YOU

by Alia Farhan, 3:54 AM



P/S:I LOVE YOU SO MUCH AMIR!
tetiba nk mencurah perasaan kt mR A sbb slalunya mulut ni ssh sgt nk ckp...bkn ego ok!tp saja ja...tp yg pasti dia taw aku chenta sama dia sudaaa.....

|F|R|U|S|T|

by Alia Farhan, 9:16 AM
FRUST taw dak...da la nk wat film tu tggu dia kering ja amek msa smp 4 hr...alih2...tgk film tu hancus..xjd..mcm formulation tak betoi ja...tgk dis coming friday...kalo tak, alamat nya ada changes sket la tjuk fyp...demmit!...frust sgt rsa...mcm agk give up...trus blah blik umah tgh hr td..mls nk dok lama2 kt lab....then blik umah tgk tasbih cinta....nk bella ngn rafi!pas tgk 2 trus solat zohor..n trus p beli ice cream utk tenangkan hati yg sedeh neh....uwaaa...mencinya...dah la td gado besa ngn Mr A...sorry la dear....menci2...tak suka gadoh mcm tuh...biasa la...dah la tgh frust...dia plak wat bodo ja..penat sgt ngn keja dia....mula la mcm2 kan....jiwa pompuan kan cpt tersentuh....termasukla aku..nmpk ja muka grang n ganas...tp dlm hati ada garden..huhu...pjam ayat adnan sempit jap....soorrry la mR A....saya sgt2 syg kamu.....sorry la kalo xleh memahami kamu...sbb org tgh frust sebenaqnya...nk cita kt kamu...tp kamu penat sgt ngn keja...blik pon da kat pkul 8...then mula la kan...i nk cr psal sana sini..i admit my fault....tp kan syg....nid 2 talk 2 u wut eksheli happen 2day...tp len plak yg jadi...i promise it wont happen again....ffrust2 nk kusut mcm ni kalo dapat eskrem baskin n robins pon sedap...wif xtra caramel....yummmy...sob sob sob(jiwa kacau)

pompuan yg sedey xdpt dpsahkan dr eskrem..amir kalo nk pjuk pon slalu ngn eskrem tp slalu mrah dia.."pa...ngat Org budak2 ka pujuk ngn eskrem..."...
tp mmg betul kan...eskrem ni mcm satu element kimia yg bleh membebaskan hormone tenang kpda pompuan2 yg frust n kdg2 len mencairkan hati kita mcm eskrem jugak..sbb tu la ada iklan cornetto yg jiwang2 takel awek ngn eskrem tuh...
AMIR MOHAMMAD FIRDAUS BIN OMAR.....ALIA FARHAN BINTI SAID SYG KAMU SGT2!!

new watch pliz....

by Alia Farhan, 8:44 AM
uwaaaa......my guess watch yg diamente2 tu mcm da pudar la...sedey!!!yg satu lg..leather dia plak mcm da kotoq...nk tkaq tali ja pon kena p kt guess boutique..haishhh...dua2 tu given by mR AMir syg!!yg satu lagi aku beli..@only rm199..sbb ada promotion pkai angah pnya crdt card..sbb tu la dpt murah..tp yg tu aku da jual da...rindu plak kt jam tuh..haishhh...but currently nk sgt jam DKNY ni...sgt cun!tp kan..smua dsgn yg aku mnat mst nk yg gold2 jer...heee...sbb tu la chenta hati takut...takut terikut ngn gaya ank mami...ala dear, u pon ank mami kan...nasib la...


cun kan?mcm nak bli jer....kalo kt boutique mau rm800++..tp kt blogshop ni only rm440...worth it or not?
heee...hr ni..rsa sgt nk berblog walhal kena wat thesis utk fyp....but i dun t care..japg i wat ok?!skrg ni mud utk berblog meluap2...hehe....
so balik kepada kalo da perempuan...kasut ja mst mau 2 rak kasut....hehehe....btul ker gurls?btul kot....as for me la...rak kasut kt umah sewa ni da x muat da....kena tumpang rak kasut org len plak...2 tak termasuk shuzz yg dok ada kt my hometown...penuh 1 rak tu for me...dok berebut ngn angah ja la...ok,1st of all...i mmg suka n gila shopping shuzzz....huhhhhh............pelik kan....org len mayb gila shopping baju ka apa ka...tp aku lebey gila shopping kasut.....shopping jugak menda2 len...mcm dress, cardi ka apa ka...(kalo x caya p tnya jessica kt http://jessabellapluzsizestealz.blogspot.com...selalu ja nama i ada kt posting list dia..hehe)..ok back 2 d topic!shuzzz.....y shuz alia?i just dunno la....punya gila beli shuz smp mama pon da pesan:acik,stop buying shuz...shuzzz kt umah tu berlambak2 u tak bwk blik sana pun lg..mama tgk kdg2 u x pnah pkai pon...jgn smp nnt kt akhirat kasut tu soal u..watpa beli dia tp kalo xpnah pkai..."...waaa...dasyat kn mama sound i..hehe....but mmg suka sgt beli kasut...x kesah la...flip flop ka..wedges ka..high heels ka(tp skrg da kurang beli hi heels)...flats/ballet ka....asalkan nice 2 my eyes n fit my kaki yg bersize 9 ni(according 2 vinnci size)...n rsa selesa pkai...tp ada 2 3 lg jenis yg aku xpernah beli lg...gladiator?kenapa?sbb x suka la renyah2 nk lilit2...nk ikat2...mcm rimas..n melambatkan...satu ag oxford pumps.....i like d design..tp rsa mcm sakit jer nk pkai...nak2 kalo nk shopping...mmg la nmpk stylo...tp....uhhhhh..........mayb in future i will get one ka..who knows...coz it really catch my eyes 2 sumone else wear it!!hehe....






ni kt umah sewa pnya collection..tp ada lg yg tak msuk sbb tak muat cam fon i ni

i love flats!!rubi dsgn also catch my eyes


in future..nk wat satu wardrobe khas utk all my shuzzz...hehehe

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS