Preparing Frozen Food

Sejak2 anak da start balik sekolah walaupun online ja.. Tapi tetap lah mak ni nanti lagi bz kedaung nak pikiaq macam2... Si kakak dah banyak class melalui google meet pagi-pagi. Si adik pulak dah start tadika...Tadika si adik pulak bukan online... Kena pi ke sekolah... At least yg ni aku lega la s…

D'Pristine Medini Apartment Gelang Patah Review

Sambungan dari post sebelum ni...Lepas kami dah habis makan dekat Onn Kitchen di Jb... Kami gerak ke  Gelang Patah area Medini (area Legoland)... Kami stay di D'Pristine Medini Apartment.Untuk proses pengambilan kunci... Kami terpaksa ambil kunci di pejabat pengurusan homestay unit tersebut ya…

Recipe : Korean Spicy Mushroom Chicken

Rasa mcm lama gila tak update blog kan.. Lepas update yang kes maybank hari tu... Doa2 kan lah aku dapat balik ya duit aku tu.Harap la dapat refund dalam masa yang terdekat ni. Duit tu la nak pakai beli brg2 harian. Huuu...Kali ni nak cerita pasal resipi yang aku cilok sepanjang pemerhatian aku da…

Recipe : Pumpkin soup

Ni masakan dinner semalam....  Buat pumpkin soup + garlic bread + squid ink pasta ja. 
Kali ni nak share cerita pasal pumpkin soup. Yang stail orang putih buat tu.....  First time makan pumpkin soup ni dekat Mizi Bistro.. Sedap sangt pumpkin soup dia. So kali ni kita buat sendiri ja lah kan. Bahan-bah…

Recipe : Spicy Beef Padkrapao

Padkrapao or Thai Basil or daun selasih in Malay is widely used in Thai dishes. One of them is this simple yet delicious dish.Like other basils... Thai basil also...
"Basil leaves come complete with an array of antioxidants and other wonderful phytonutrients. Some of these phytonutrients, orie…

Recipe : Fusion Squid Ink Pasta

Quick update.. Sebab lama dah tak update blog🤣🤣🤣
 Bahan-bahan :Dried squick ink pasta


Shrimp head n skin3 cloves of garlicChilies flakesShrimpLime juiceOilSaltMaggi cukup rasaThai basilsCherry tomato... 
Cara - cara :1. Rebus squid ink pasta dengan sedikit minyak dan garam hingga ala dente dan toss…

China House Penang

It was longggg overdue....Before Covid hit Malaysia back then.. When we just move in to the island side of Penang n become officially a Penang-langggg lahhhhh... Oh silap.. Laki aku memang orang "PULAU"... So dia kata sirih pulang ke ganggang la cita dia...Ehhh sebenaqnya nak cerita masa…